македонски shqip english
 
Физички лица
Трансакциски сметки
Платен промет
Картички
Кредити
Ризико кредитно животно осигурување
Ненаменски потрошувачки кредити за приматели на плата/пензија преку Банката
Депозити
Кусур штедење
Онлајн штедење
Мобилно банкарство
Електронско банкарство
Електронски сервиси за информирање
Менувачко работење
Трезорско работење
Апликации физички лица
Стандардна табела со податоци по одделни кредити и депозити
Правни лица
Сметки
Платен промет
Бизнис картички
Кредити
Депозити
Документарно работење
Електронско банкарство
Трезорско работење
Апликации правни лица
Работа со хартии од вредност
MoneyGram - меѓународен трансфер на пари

 

            ЧЛЕН НА

 

Референтни каматни стапки

 

ПОЛИТИКА ЗА КОЛАЧИЊА (COOKIES)

 

Оваа политика го објаснува поимот колачиња, видовите колачиња, нивната примена, како и начините за нивна измена или оневозможување.

 

Што се колачиња?

Колачињата претставуваат мали датотеки со податоци, коишто се поставени на Вашиот компјутер или мобилен телефон кога посетувате одредена интернет-страница. Колачињата се користат со цел да се олесни функционирањето на интернет-страницата или да се запомнат Вашите активности и преференции за да се обезбеди персонализирана/приспособена содржина на интернет-страницата и за да се прикаже нејзината навигациска историја. Овие текстуални датотеки може да бидат прочитани од интернет-страницата што ја посетувате и да помогнат во Вашата идентификација кога повторно ќе ја отворите интернет-страницата. Истите може да бидат „постојани“ или „привремени“. Постојаните колачиња (cookies) остануваат на Вашиот компјутер и кога ќе го исклучите пребарувачот (ќе преминете во офлајн состојба), додека привремените се бришат штом го затворите интернет-пребарувачот.

Колачињата поставени од сопственикот на интернет-страницата или од провајдерот на услуги (во овој случај ТТК Банка АД Скопје) се нарекуваат „колачиња на првата страна“. Колачињата што се поставени од други страни, а не од сопственикот на интернет-страницата, се нарекуваат „колачиња на трети страни“.

 

Кои колачиња (cookies) ги користиме и за кои цели?

На оваа интернет-страница ги користиме следните колачиња (cookies) за соодветните наведени цели:

  • функционални колачиња - суштински колачиња што се неопходни за техничко функционирање на интернет-страницата. Овие колачиња  ќе бидат автоматски избришани од Вашиот компјутер со прекинување на тековната сесија или со затворање на пребарувачот;
  • статистички колачиња - за анализа и за анонимни статистички податоци за начинот на посета на интернет-страницата со цел подобро разбирање на користењето на нашата интернет-страница и нејзино унапредување.

За посета на нашата интернет-страница ние користиме услуга од трета страна - Google Analytics за да собереме стандардни информации за пристапот и детали за однесувањето на посетителите, но на начин без да може некој да биде идентификуван. Исто така е оневозможено Google да го открие идентитетот на оние кои ја посетиле нашата интернет-страница.

 

Како можете да ги контролирате колачињата?

Информациите поврзани со колачињата (cookies) не се користат за Ваше лично идентификување. Доколку не сакате да користите колачиња како што е наведено погоре или ако се премислите откако ќе се согласите со нашата употреба на колачињата, можете да ги избришете преку Вашиот пребарувач или можете да го приспособите поголемиот дел од пребарувачите за нивно спречување. Доколку го сторите ова, можно е некои карактеристики на оваа интернет-страница да не работат правилно.

 

Подолу се наоѓаат неколку начини како можете да ги контролирате колачињата.

Website Cookie Preference Tool (алатка за претпочитани колачиња на интернет-страницата): можете да ги одберете колачињата што ги претпочитате ако го посетите TRUSTe preference center, со кликнување на следниот линк: http://preferences-mgr.truste.com/.

Browser Controls (контрола на пребарувач): можете да ги поставите или да ги дополните контролите на Вашиот интернет-пребарувач да прифаќа или да одбива колачиња. Доколку одбиете колачиња (cookies), некои карактеристики и функционалности на оваа интернет-страница можеби нема да работат правилно.

 

Промени во условите на Политиката за колачиња

Политиката за колачиња повремено може да се менува, со цел да вклучиме можни промени во колачињата што ги користиме или од други оперативни, правни или регулаторни причини. Заради тоа, Ве молиме, редовно прегледувајте ја оваа политика за колачиња за  да бидете информирани како ги користиме колачињата и другите технологии за следење.

 

 

* последна измена на 24.8.2021 година


 

Известување за исплата на паричните права од социјална, детска и цивилна заштита од 4-ти мај 2022 година
Известување за неработен ден – 2.5.2022 година (понеделник)
Известување за предвремена исплата на пензиите од 26-ти април 2022 година
Известување за работното време на експозитурите и филијалите за време на Велигденските празници
ТТК Банка ќе започне со исплата на дивиденда на 3.5.2022 година
Одлуки донесени на XXXVII-тата седница на Собранието на акционери на ТТК Банка АД Скопје
Известување за исплата на паричните права од социјална, детска и цивилна заштита од 4-ти април 2022 година
Известување за предвремена исплата на пензиите од 29-ти март 2022 година
ЈАВЕН ПОВИК за учество на XXXVII-тата седница на Собранието на акционери на ТТК Банка АД Скопје

Заштита на лични податоци Политика за приватност Политика за колачиња
Copyright ТТК БАНКА АД Скопје Народен Фронт 19А 1000 Скопје тел/факс: 02/3236-400 e-mail: ttk@ttk.com.mk мапа на сајтот предупредување