македонски shqip english
 
Физички лица
Трансакциски сметки
Платен промет
Картички
Кредити
Ризико кредитно животно осигурување
Ненаменски потрошувачки кредити за приматели на плата/пензија преку Банката
Депозити
Кусур штедење
Онлајн штедење
Мобилно банкарство
Електронско банкарство
Електронски сервиси за информирање
Менувачко работење
Трезорско работење
Апликации физички лица
Стандардна табела со податоци по одделни кредити и депозити
Правни лица
Сметки
Платен промет
Бизнис картички
Кредити
Депозити
Документарно работење
Електронско банкарство
Трезорско работење
Апликации правни лица
Работа со хартии од вредност
MoneyGram - меѓународен трансфер на пари

 

            ЧЛЕН НА

 

Референтни каматни стапки

 

Соопштенија за јавност 2021

TTK Банка АД Скопје ја исплати каматата за првата година на сопствениците на корпоративни обврзници - втора емисија

 

 

На 15.2.2021 година ТТК Банка АД Скопје ја исплати каматата за првата година за корпоративните обврзници од втората емисија по фиксна каматна стапка од 2,7% на годишно ниво. Право на исплата на камата имаа сите лица регистрирани во книгата на иматели на корпоративна обврзница - втора емисија во Централниот депозитар за хартии од вредност АД Скопје заклучно со 13.2.2021 година.

 

Оваа втора емисија корпоративни обврзници беше реализирана во февруари 2020 година кога за кратко време се запишаа и уплатија 100 % од понудените 1.500 обврзници по номинална вредност од 1.000 евра, со рок на доспевање од шест години, а во вкупна вредност од 1.500.000 евра.

 

Во септември 2021 година следува исплатата на каматата за втората година за корпоративните обврзници од првата емисија, коишто во постапка на јавна понуда се понудија по фиксна каматна стапка од 3,5% годишно, со рок на доспевање од пет години и три месеци, по номинална вредност од 1.000 евра, а во вкупна вредност од 1.500.000 евра. Приходите од вложување во обврзница се стабилни и предвидливи што ги прави популарни за инвеститорите кои сакаат да остварат сигурни приходи и при оваа емисија бројот на заинтересирани инвеститори трикратно ја надмина понудената количина обврзници.

 

Обврзниците се котирани на официјалниот пазар на Македонската берза на хартии од вредност АД Скопје.

 

Двете успешни емисии на долгорочни должнички хартии од вредност – корпоративни обврзници се потврда за успехот и резултатите на ТТК Банка АД Скопје којашто продолжува со активната поддршка на физичките и на правните лица при остварувањето на нивните финансиски цели и потреби.

 

* објавено на 18.2.2021 година.


 

Известување за исплата на паричните права од социјална, детска и цивилна заштита од 4-ти мај 2022 година
Известување за неработен ден – 2.5.2022 година (понеделник)
Известување за предвремена исплата на пензиите од 26-ти април 2022 година
Известување за работното време на експозитурите и филијалите за време на Велигденските празници
ТТК Банка ќе започне со исплата на дивиденда на 3.5.2022 година
Одлуки донесени на XXXVII-тата седница на Собранието на акционери на ТТК Банка АД Скопје
Известување за исплата на паричните права од социјална, детска и цивилна заштита од 4-ти април 2022 година
Известување за предвремена исплата на пензиите од 29-ти март 2022 година
ЈАВЕН ПОВИК за учество на XXXVII-тата седница на Собранието на акционери на ТТК Банка АД Скопје

Заштита на лични податоци Политика за приватност Политика за колачиња
Copyright ТТК БАНКА АД Скопје Народен Фронт 19А 1000 Скопје тел/факс: 02/3236-400 e-mail: ttk@ttk.com.mk мапа на сајтот предупредување