македонски shqip english
 
Физички лица
Трансакциски сметки
Платен промет
Картички
Кредити
Ризико кредитно животно осигурување
Ненаменски потрошувачки кредити за приматели на плата/пензија преку Банката
Депозити
Кусур штедење
Онлајн штедење
Мобилно банкарство
Електронско банкарство
Електронски сервиси за информирање
Менувачко работење
Трезорско работење
Апликации физички лица
Стандардна табела со податоци по одделни кредити и депозити
Правни лица
Сметки
Платен промет
Бизнис картички
Кредити
Депозити
Документарно работење
Електронско банкарство
Трезорско работење
Апликации правни лица
Работа со хартии од вредност
MoneyGram - меѓународен трансфер на пари

 

            ЧЛЕН НА

 

Референтни каматни стапки

 

Правни лицаЕлектронско банкарство

Електронско банкарство за правни лица

Електронското банкарство на ТТК Банка ви овозможува вам и на вашето претпријатие банкарските работи да ги извршувате во кое било време и место.

 

Оваа услуга може да ја користите кога било  во текот на денот, без разлика на работното време на Банката. Овој модерен и безбеден начин на комуникација и работење со Банката не само што ќе ви штеди од драгоценото време туку ви ги намалува и трошоците: клиентите кои користат е-banking плаќаат 30% пониска провизија за услугите во домашниот платен промет. Сметководствените агенции кои ја користат услугата електронско банкарство имаат можност да работат на сметките на повеќе правни лица во исто време.

За користење на услугата електронско банкарство потребно е да:

 • Отворите трансакциска сметка во ТТК Банка, преку која ќе се одвива работењето;
 • Одберете пакет електронско банкарство кој најмногу ви одговара на потребите на вашето претпријатие;
 • Склучите договор за користење на услугата;
 • Обезбедете неопходна системска поддршка.

 

Услугата електоронско банкарство ви овозможува:

 • Пристап до сметките преку e-каналот: телефон или факс, мобилен телефон, интернет (e-mail, web, FX клиенти);
 • Преглед на сегашната состојба на вашата сметка;
 • Евиденција на приливот и одливот на средства;
 • Извод (можност нарачаните доставувања да бидат во бараните временски интервали);
 • Извршување на налог во корист на примателот во Банката или некоја друга банка во Македонија (домашен платен промет);
 • Евиденција на налози;
 • Информирање за промена на статусот на налогот за префрлување.

 

Потребни документи

 • Тековна состојба  издадена од Централен регистар  на РСМ;
 • Картон на депонирани потписи (ако правното лице не е клиент на Банката);
 • Денарска сметка за вршење платен промет во земјата.

 

Провизии

 • Издавање дигитален сертификат за правни лица - без надоместок.
 • Реиздавање дигитален сертификат за правни лица - без надоместок.
 • Издавање дигитален сертификат за физички лица - без надоместок.
 • Реиздавање дигитален сертификат за физички лица - без надоместок.

·       Трансакции извршени преку интерен клиринг - 10 денари.

·       Трансакции извршени преку КИБС - 22 денари. 

·       Трансакции извршени преку МИПС - 110 денари. 

·       Спроведување налог ПП 53 (за исплата на плата):

·     спроведен преку КИБС (по трансакција) - 10 денари;

·     интерен налог (по трансакција) - 4 денари;

·     спроведен преку МИПС (по трансакција) - 70 денари.

 

 

Општи услови за електронско банкарство

 

Политика за приватност на ТТК Банка АД Скопје

 

Тарифа за надоместоци - електронско банкарство

 

 

Лице за контакт:

Александра Стојмановска

Раководител на Оддел за платен промет во земјата и странство

Дирекција за деловна мрежа

Тел.: 02/ 32 47 000 лок. 425

e-пошта: aleksandra.stojmanovska@ttk.com.mk

Стево Цветковски

Директор на Дирекција за ИТ

Сектор за информатичка технологија и позадински обработки

Тел. 02/ 32 47 000 лок. 308

e-пошта: stevo.cvetkovski@ttk.com.mk

 

 

* Последна промена направена на интернет-страницата 24.8.2021 година.


 

Известување за исплата на паричните права од социјална, детска и цивилна заштита од 4-ти мај 2022 година
Известување за неработен ден – 2.5.2022 година (понеделник)
Известување за предвремена исплата на пензиите од 26-ти април 2022 година
Известување за работното време на експозитурите и филијалите за време на Велигденските празници
ТТК Банка ќе започне со исплата на дивиденда на 3.5.2022 година
Одлуки донесени на XXXVII-тата седница на Собранието на акционери на ТТК Банка АД Скопје
Известување за исплата на паричните права од социјална, детска и цивилна заштита од 4-ти април 2022 година
Известување за предвремена исплата на пензиите од 29-ти март 2022 година
ЈАВЕН ПОВИК за учество на XXXVII-тата седница на Собранието на акционери на ТТК Банка АД Скопје

Заштита на лични податоци Политика за приватност Политика за колачиња
Copyright ТТК БАНКА АД Скопје Народен Фронт 19А 1000 Скопје тел/факс: 02/3236-400 e-mail: ttk@ttk.com.mk мапа на сајтот предупредување