македонски shqip english
 
Физички лица
Трансакциски сметки
Платен промет
Картички
Кредити
Ризико кредитно животно осигурување
Ненаменски потрошувачки кредити за приматели на плата/пензија преку Банката
Депозити
Кусур штедење
Онлајн штедење
Мобилно банкарство
Електронско банкарство
Електронски сервиси за информирање
Менувачко работење
Трезорско работење
Апликации физички лица
Стандардна табела со податоци по одделни кредити и депозити
Правни лица
Сметки
Платен промет
Бизнис картички
Кредити
Депозити
Документарно работење
Електронско банкарство
Трезорско работење
Апликации правни лица
Работа со хартии од вредност
MoneyGram - меѓународен трансфер на пари

 

            ЧЛЕН НА

 

Референтни каматни стапки

 

Соопштенија за јавност 2011

ТТК Банка со награда за студентите на „Американ Колеџ“

 

Во рамки на промоцијата за постдипломски студии на Универзитетот „Американ Колеџ“ Скопје, директорот на ТТК Банка, г-дин Драгољуб Арсовски, додели признанија и парична награда од по 2000 денари во форма на картички на тимот студенти од Факултетот за деловна економија и менаџмент при Универзитетот „Американ Колеџ“ Скопје кои изработија „Маркетинг план за ТТК Банка“. Во рамки на образовната програма на „Американ Колеџ“ беа изработени повеќе проекти за различни компании, при што проектот за ТТК Банка беше избран за најдобар од страна на стручен совет.

 

Ова претставува уште една потврда дека студентите на „Американ Колеџ“ се образоваат не само со знаење, туку и со вештини за аплицирање на знаењето во реалното деловно работење, преку изработка на реални маркетинг-проекти. Студентите добиваат практично искуство во компании при изработка на маркетинг-проекти, во контакти и комуникација со деловниот свет, како и развивање и градење т.н. меки вештини (преговарање, презентирање, деловно комуницирање).

ТТК Банка, како член на Деловниот совет на Универзитетот „Американ Колеџ“ Скопје, секогаш е подготвена за соработка со образовните институции и конкретно во давање поддршка за градење и создавање млади и успешни маркетинг-професионалци. Оваа соработка се заснова на долгогодишна релација, каде што ТТК Банка постојано ангажира студенти за практична работа.

Со оваа соработка и овие резултати задоволни се компаниите, задоволни се професорите задоволни се и студентите. Наградата претставува дополнителен поттик за студентите  за посветеноста во совладувањето на програмите и желбата за практична имеплементација на совладаната метерија.

На настанот се промовираа и постдипломските студии на Факултетот за деловна економија и организациони науки, Факултетот за странски јазици, Факултетот за архитектура и дизајн, како и Факултетот за компјутерска техника и информатика. Факултетот за деловна економија и организациони науки веќе работи со американска акредитација, а другите факултети се во фаза на акредитација од страна на Американскиот совет за акредитација на бизнис програми (ACBSP).


 

Известување за работно време на филијали и експозитури на 19.1.2022 година (среда)
Известување за работно време на 6-ти јануари (четврток) и за неработен ден 7-ми јануари (петок)
Известување за исплата на паричните права од социјална, детска и цивилна заштита од 3-ти јануари
Известување за работното време на експозитурите и филијалите за време на Новогодишните празници
Известување за предвремена исплата на пензиите од 27-ми декември 2021 година
ТТК Банка АД Скопје ја исплати втората камата на сопствениците на Корпоративни обврзници - прва емисија
Известување за исплата на годишна камата за имателите на корпоративна обврзница од првата емисија по каматна стапка од 3,5 % на годишно ниво
ТТК Банка АД Скопје започнува со издавање и прифаќање Mastercard картички
Одлука за определување на износот на дивидендата и датуми на исплата на дивиденда за 2020 година
TTK Банка АД Скопје одбележува деценија и пол успешно работење
ТТК Банка АД Скопје се стекна со сертификатот „Фер финансиски услуги за потрошувачите“
Кредити со животно осигурување во соработка со „Триглав Осигурување Живот“ АД Скопје (со намален надоместок за одобрување на кредити во промотивен период)
Одлуки донесени на XXXVI-тата седница на Собранието на акционери на ТТК Банка АД Скопје
Јавен повик за учество на XXXVI-тата седница на Собранието на акционери на ТТК Банка АД Скопје

Заштита на лични податоци Политика за приватност Политика за колачиња
Copyright ТТК БАНКА АД Скопје Народен Фронт 19А 1000 Скопје тел/факс: 02/3236-400 e-mail: ttk@ttk.com.mk мапа на сајтот предупредување