македонски shqip english
 
Физички лица
Трансакциски сметки
Платен промет
Картички
Кредити
Ризико кредитно животно осигурување
Ненаменски потрошувачки кредити за приматели на плата/пензија преку Банката
Депозити
Кусур штедење
Онлајн штедење
Мобилно банкарство
Електронско банкарство
Електронски сервиси за информирање
Менувачко работење
Трезорско работење
Апликации физички лица
Стандардна табела со податоци по одделни кредити и депозити
Правни лица
Сметки
Платен промет
Бизнис картички
Кредити
Депозити
Документарно работење
Електронско банкарство
Трезорско работење
Апликации правни лица
Работа со хартии од вредност
MoneyGram - меѓународен трансфер на пари

 

            ЧЛЕН НА

 

Референтни каматни стапки

 

Соопштенија за јавност 2015

Ненаменски потрошувачки кредит БЕЗ КАМАТА!

Искористете ја единствената можноста за остварување на вашите планови со ненаменски потрошувачки кредит, БЕЗ КАМАТА и без надоместоци за обработка на барање и администрирање на кредит, наменет за сите категории на корисници.

 

·          0% камата во целиот период на отплата

·          ДОСТАПЕН за приматели и неприматели на плата/пензија во Банката

·          БЕЗ ЖИРАНТИ за сите категории на корисници

·          МЕСЕЧЕН АНУИТЕТ - до 1/2 од месечните нето-примања на кредитобарателот во зависност од категоријата на корисник

·          БЕЗ НАДОМЕСТОК за обработка на барање и администрирање

·          БРЗО ОДОБРУВАЊЕ

 

 

Корисници

·  Државјани на Република Македонија, деловноспособни лица над 18 години, кои имаат засновано редовен работен однос на неопределено време и работен однос на определено време (само ако договорот се обновува непрекинато во последните 2 години или ако времетраењето на договорот го покрива периодот на кредитот) во јавна администрација и бонитетни претпријатија и институции прифатливи за Банката; пензионери.

·  Физички лица кои примаат/не примаат плата/пензија преку ТТК Банка.

Критериуми

·  Месечниот ануитет треба да се покрие со 1/2 од месечните нето-примања на кредитобарателот за корисниците во категорија Премиум СМАРТ, односно 1/3 од месечните нето-примања на кредитобарателот за корисниците во I-ва категорија и II-ра категорија;

·  Во кредитот не може да се вклучат кокредитобаратели;

·  Минималните месечни примања на кредитобарателот не смее да бидат под 9.000 денари при аплицирање за кредитниот производ;

·  Максималната старост на кредитобарателот не смее да биде поголема од 70 години старост при доспевање на последниот ануитет од кредитот.

Износ

·  до 100.000,00 ден., во зависност од кредитоспособноста

Валута

·  МКД

Начин на отплата

·  Еднакви месечни ануитети кои достасуваат на 1–ви секој месец

·  Кредитот се става во отплата на 1-ви наредниот месец од денот на исплатата.

Рок на отплата

·  До 12 месеци

Каматна стапка

·  0% годишно

Казнена каматна стапка

·  11,25% годишно (законска казнена), прилагодлива за достасани, а неподмирени обврски.

Надоместоци

 

За рок на отплата до 12 месеци:

·  4.000, 00 ден. за одобрување кредит над 60.000 до 100.000 денари;

·  3.000, 00 ден. за одобрување кредит над 30.000 до 60.000 денари;

·  1.500,00 ден. за одобрување кредит до 30.000 денари.

За рок на отплата до 6 месеци:

·  3.000, 00 ден. за одобрување кредит над 60.000 до 100.000 денари;

·  1.500, 00 ден. за одобрување кредит над 30.000 до 60.000 денари;

·  1.000,00 ден. за одобрување кредит до 30.000 денари;

·  Без надоместок за обработка на барање за кредит;

·  Без надоместок за администрирање на кредитот;

·  Без провизија за предвремена делумна ликвидација;

Без провизија за предвремена ликвидација.

СВТ

Преглед на СВТ

Обезбедување

 

·  Без жиранти;

·  Меница со менична изјава потпишана од кредитокорисникот;

·  Административна забрана на плата од фирмата во која работи кредитокорисникот и согласност за активирање (доколку акционерското друштво/ буџетската државна институција/ јавното претпријатие ја издава);

·  Траен налог за наплата на месечните ануитети од сметката на кредитокорисникот-примател на плата/пензија преку ТТК Банка.

Исплата

·  На трансакциска сметка на кредитокорисникот.

 Пример

Вид на кредитот

Вид на кредитот Ненаменски потрошувачки кредит БЕЗ КАМАТА

Износ

60.000,00 денари

Рок на отплата

12 месеци

Износ на ануитет

5.000,00 денари

Начин на отплата

Еднакви месечни ануитети кои достасуваат секој 1-ви од месецот

Каматна стапка

0% фиксна к.с.

Годишна стапка на вкупни трошоци (СВТ)

9,98%

Вкупен износ за плаќање

63.000,00 денари

Вкупниот износ кој го плаќа корисникот вклучува:

Износ на кредитот

60.000,00 денари

Вкупен износ на камата за кредитот

0,00 денари

Надомест за одобрување на кредитот

3.000,00 денари

Надомест за администрирање на кредитот

0,00 денари

Трошоци кои не се опфатени во пресметката на СВТ и/или не се познати:

Трошок за меница

100 денари

Датум на пример

01.06.2015

Лице за контакт:

Бојан Штерјовски

Раководител на Оддел за работа со население

Дирекција Деловна Мрежа

Тел. 02/ 32 47 000 лок. 480

e-mail. bojan.sterjovski@ttk.com.mk

 

* Последна промена направена на интернет-страницата 3.11.2015 година.


 

Известување за работно време на филијали и експозитури на 19.1.2022 година (среда)
Известување за работно време на 6-ти јануари (четврток) и за неработен ден 7-ми јануари (петок)
Известување за исплата на паричните права од социјална, детска и цивилна заштита од 3-ти јануари
Известување за работното време на експозитурите и филијалите за време на Новогодишните празници
Известување за предвремена исплата на пензиите од 27-ми декември 2021 година
ТТК Банка АД Скопје ја исплати втората камата на сопствениците на Корпоративни обврзници - прва емисија
Известување за исплата на годишна камата за имателите на корпоративна обврзница од првата емисија по каматна стапка од 3,5 % на годишно ниво
ТТК Банка АД Скопје започнува со издавање и прифаќање Mastercard картички
Одлука за определување на износот на дивидендата и датуми на исплата на дивиденда за 2020 година
TTK Банка АД Скопје одбележува деценија и пол успешно работење
ТТК Банка АД Скопје се стекна со сертификатот „Фер финансиски услуги за потрошувачите“
Кредити со животно осигурување во соработка со „Триглав Осигурување Живот“ АД Скопје (со намален надоместок за одобрување на кредити во промотивен период)
Одлуки донесени на XXXVI-тата седница на Собранието на акционери на ТТК Банка АД Скопје
Јавен повик за учество на XXXVI-тата седница на Собранието на акционери на ТТК Банка АД Скопје

Заштита на лични податоци Политика за приватност Политика за колачиња
Copyright ТТК БАНКА АД Скопје Народен Фронт 19А 1000 Скопје тел/факс: 02/3236-400 e-mail: ttk@ttk.com.mk мапа на сајтот предупредување