македонски shqip english
 
Физички лица
Трансакциски сметки
Платен промет
Картички
Кредити
Ризико кредитно животно осигурување
Ненаменски потрошувачки кредити за приматели на плата/пензија преку Банката
Депозити
Кусур штедење
Онлајн штедење
Мобилно банкарство
Електронско банкарство
Електронски сервиси за информирање
Менувачко работење
Трезорско работење
Апликации физички лица
Стандардна табела со податоци по одделни кредити и депозити
Правни лица
Сметки
Платен промет
Бизнис картички
Кредити
Депозити
Документарно работење
Електронско банкарство
Трезорско работење
Апликации правни лица
Работа со хартии од вредност
MoneyGram - меѓународен трансфер на пари

 

            ЧЛЕН НА

 

Референтни каматни стапки

 

Соопштенија за јавност 2018

ТТК Банка АД Скопје со учество на „Денови на                  финансиска писменост“ во Скопје Сити Мол

 

Настанот „Денови на финансиска писменост“ се одржа од 11 до 13 мај 2018 година, во Скопје Сити Мол, во организација на Министерството за финансии, НБРМ како и другите регулаторни институции за финансиска едукација - Агенцијата за супервизија на осигурувањето, Комисијата за хартии од вредност и Агенцијата за супервизија на капитално финансираното пензиско осигурување.

 

На настанот учествуваа банки, штедилници, друштва за осигурување, друштва за управување со инвестициските фондови, друштва за управување со пензиските фондови, како и микрофинансиски институции коишто дадоа свој придонес во реализацијата на основната цел на овој настан - подобрување на финансиската писменост кај населението.

 

Настанот беше посетен од сите возрасти, но најмногу од целната група - ученици од основните и средните училишта, за кои беа организирани забава и финансиско-едукативни активности сè со цел уште од рана возраст да се влијае на нивната финансиска писменост.

 

ТТК Банка АД Скопје учествуваше со свој штанд, промотивен материјал како и финансиски совети во врска со одредени теми што ги засегаат граѓаните и притоа ги израдува најмладите со едукативни подароци.

 

        

 

 

 

*објавено на 16.5.2018 година.

ТТК Банка АД Скопје ги намали каматните стапки на девизните депозити на физички лица во евра

Заштита на лични податоци Политика за приватност Политика за колачиња
Copyright ТТК БАНКА АД Скопје Народен Фронт 19А 1000 Скопје тел/факс: 02/3236-400 e-mail: ttk@ttk.com.mk мапа на сајтот предупредување