македонски shqip english
 
Физички лица
Трансакциски сметки
Платен промет
Картички
Кредити
Ризико кредитно животно осигурување
Ненаменски потрошувачки кредити за приматели на плата/пензија преку Банката
Депозити
Кусур штедење
Онлајн штедење
Мобилно банкарство
Електронско банкарство
Електронски сервиси за информирање
Менувачко работење
Трезорско работење
Апликации физички лица
Стандардна табела со податоци по одделни кредити и депозити
Правни лица
Сметки
Платен промет
Бизнис картички
Кредити
Депозити
Документарно работење
Електронско банкарство
Трезорско работење
Апликации правни лица
Работа со хартии од вредност
MoneyGram - меѓународен трансфер на пари

 

            ЧЛЕН НА

 

Референтни каматни стапки

 

ТТК Банка ќе започне со исплата на дивиденда на 3.5.2022 година

 

ТТК Банка АД Скопје ги известува своите акционери дека почнувајќи од 3.5.2022 година ќе врши исплата на дивидендата за 2021 година.

 

Право на исплата на дивиденда за 2021 година имаат сите акционери на ТТК Банка АД Скопје кои се евидентирани во акционерската книга на ден 19.4.2022 година.

 

Исплатата на дивидендата на правни лица ќе се врши со пренос на средствата на нивните сметки во ТТК Банка. Во случај акционерот да не поседува сметка во ТТК Банка, исплатата се врши на сметка во друга банка, врз основа на доставен писмен допис од негова страна до Банката со инструкции на која сметка треба да се изврши уплатата на дивиденда.

 

Исплатата на дивидендата и плаќањето на персоналниот данок на физичките лица согласно Законот за данок на личен доход ќе се врши електронски преку системот на Е-ПДД на нивните сметки во ТТК Банка. Во случај акционерот да не поседува сметка во ТТК Банка, исплатата се врши на сметка во друга банка врз основа на пополнето Барање од негова страна со инструкции на која сметка треба да се изврши уплатата на дивиденда. Барањето треба да се достави до експозитурите на Банката или електронски до smetkovodstvo@ttk.com.mk. Барањето се наоѓа на шалтерите во експозитурите и на веб-страната на Банката.

 

Се повикуваат сите акционери физички лица кои не се запишани во евиденцијата на УЈП да преземат соодветни мерки за нивно запишување согласно процедурите на УЈП. Ова особено се однесува на малолетни лица или други лица кои досега не биле приматели на оданочив доход од кој било вид во Република Северна Македонија.

 

Согласно член 85 став 11 од Законот за данок на личен доход секој акционер до крајот на 2022 година ќе добие пресметка на данокот на доход од дивиденда исплатена во 2021 година.

 

Дополнителни информации можат да се добијат на телефонските броеви (02) 3247 000 локал 448 или 449.

 

 

Барање за исплата дивиденда

 

 

Со почит,

ТТК Банка АД Скопје

 


 

Известување за исплата на паричните права од социјална, детска и цивилна заштита од 4-ти мај 2022 година
Известување за неработен ден – 2.5.2022 година (понеделник)
Известување за предвремена исплата на пензиите од 26-ти април 2022 година
Известување за работното време на експозитурите и филијалите за време на Велигденските празници
ТТК Банка ќе започне со исплата на дивиденда на 3.5.2022 година
Одлуки донесени на XXXVII-тата седница на Собранието на акционери на ТТК Банка АД Скопје
Известување за исплата на паричните права од социјална, детска и цивилна заштита од 4-ти април 2022 година
Известување за предвремена исплата на пензиите од 29-ти март 2022 година
ЈАВЕН ПОВИК за учество на XXXVII-тата седница на Собранието на акционери на ТТК Банка АД Скопје

Заштита на лични податоци Политика за приватност Политика за колачиња
Copyright ТТК БАНКА АД Скопје Народен Фронт 19А 1000 Скопје тел/факс: 02/3236-400 e-mail: ttk@ttk.com.mk мапа на сајтот предупредување