македонски shqip english
 
Физички лица
Трансакциски сметки
Платен промет
Картички
Кредити
Ризико кредитно животно осигурување
Ненаменски потрошувачки кредити за приматели на плата/пензија преку Банката
Депозити
Кусур штедење
Онлајн штедење
Мобилно банкарство
Електронско банкарство
Електронски сервиси за информирање
Менувачко работење
Трезорско работење
Апликации физички лица
Стандардна табела со податоци по одделни кредити и депозити
Правни лица
Сметки
Платен промет
Бизнис картички
Кредити
Депозити
Документарно работење
Електронско банкарство
Трезорско работење
Апликации правни лица
Работа со хартии од вредност
MoneyGram - меѓународен трансфер на пари

 

            ЧЛЕН НА

 

Референтни каматни стапки

 

Соопштенија за јавност 2020

Известување за исплата на паричните права од социјална и детска заштита од 3-ти декември

 

 

Почитувани корисници,

 

Ве известуваме дека од 3-ти декември (четврток) ТТК Банка АД Скопје ќе започне со исплата на средствата за корисниците на гарантирана минимална помош за месец ноември 2020 година преку мрежата на банкомати, додека исплатата преку филијалите и експозитурите на Банката со цел да се овозможи поголема заштита на корисниците во услови на опасност од вирусот КОВИД-19 ќе се реализира во согласност со определен редослед, според првата буква од презимето и тоа:

  • 3-ти декември (четврток) – А, Б, В, Г, Д, Ѓ, Е, Ж, З, Ѕ, И, Ј, К, Л, Љ, М;
  • 4-ти декември (петок) – Н, Њ, О, П, Р С, Т, Ќ, У, Ф, Х, Ц, Ч, Џ, Ш.  

Останатите права од социјална и детска заштита (детски додаток, посебен додаток, ЕПП за новороденче, родителски додаток за трето дете, родителски додаток за четврто дете, додаток за образование, надоместок за помош и нега од друго лице, еднократна парична помош, надоместок заради попреченост, цивилна инвалиднина, социјално домување, социјална сигурност за стари лица, социјална пензија, азиланти домување, парична помош за згрижувач, паричен надоместок за згрижувачко семејство) ќе започне од 4-ти декември (петок) преку мрежата на банкомати, додека исплатата преку филијалите и експозитурите на Банката ќе се реализира во согласност со  определен редослед, според првата буква од презимето и тоа:

  • 7-ми декември (понеделеник) – А, Б, В, Г, Д, Ѓ, Е, Ж, З, Ѕ, И, Ј, К, Л, Љ, М;
  • 9-ти декември (среда) – Н, Њ, О, П, Р С, Т, Ќ, У, Ф, Х, Ц, Ч, Џ, Ш. 

Со цел заштита на здравјетo, апелираме средствата првенствено да се користат за безготовински плаќањa во трговската мрежа или преку електронско банкарство TTK E-bank или мобилно банкарство TTK M-bank, а во случај на потреба од готовина да се подигнуваат од банкомат.

 

Во случај на неопходна посета на филијалите и експозитурите на Банката задолжително е носење лична заштитна опрема на лицето (заштитна маска, марама или шал), држење на пропишаното минимално растојание и дезинфекција на рацете.

 

 

Со почит,

ТТК Банка АД Скопје

Заштита на лични податоци Политика за приватност Политика за колачиња
Copyright ТТК БАНКА АД Скопје Народен Фронт 19А 1000 Скопје тел/факс: 02/3236-400 e-mail: ttk@ttk.com.mk мапа на сајтот предупредување