македонски shqip english
 
Физички лица
Трансакциски сметки
Платен промет
Картички
Кредити
Ризико кредитно животно осигурување
Ненаменски потрошувачки кредити за приматели на плата/пензија преку Банката
Депозити
Кусур штедење
Онлајн штедење
Мобилно банкарство
Електронско банкарство
Електронски сервиси за информирање
Менувачко работење
Трезорско работење
Апликации физички лица
Стандардна табела со податоци по одделни кредити и депозити
Правни лица
Сметки
Платен промет
Бизнис картички
Кредити
Депозити
Документарно работење
Електронско банкарство
Трезорско работење
Апликации правни лица
Работа со хартии од вредност
MoneyGram - меѓународен трансфер на пари

 

            ЧЛЕН НА

 

Референтни каматни стапки

 

Соопштенија за јавност 2018

ТТК Банка АД Скопје прославува 25 години од основањето на еден од нејзините правни претходници Тетекс Банка АД Скопје

 

 

На 25.12.1993 година беше формирана Тетекс Банка АД Скопје, еден од правните претходници на денешната ТТК Банка АД Скопје. Идејата за формирање на уште една банка во Република Македонија, веднаш по нејзиното осамостојување, потекна од АД Тетекс Tетово од тогашниот и сегашен Претседател на Надзорниот одбор на Банката, г. Глигорие Гоговски.

 

Подоцна, во 2001 година, спојувајќи се заедно Тетекс Банка АД Скопје и Кредитна Банка АД Битола ја оформија Тетекс - Кредитна Банка АД Скопје, којашто пак од 1.6.2006 година заедно со Тетовска Банка АД Тетово продолжи да работи под денешното име ТТК Банка АД Скопје.

 

ТТК Банка АД Скопје останува да биде горд сведок на историјата на развојот на банкарскиот систем, особено во тетовскиот регион во кој, според документите, банкарството почнува да се развива уште во 1930 година, со формирањето на тогашната Тетовска Кредитна Банка АД како една од најстарите банки во македонската банкарска историја до денес.

Денес, ТТК Банка АД Скопје е успешна банка со стабилен позитивен раст. Банката располага со широко распространета мрежа од вкупно 7 филијали, 19 експозитури и 2 шалтери низ целата територија на Република Македонија.

 

*објавено на 25.12.2018 година.

ТТК Банка АД Скопје ги намали каматните стапки на девизните депозити на физички лица во евра

Заштита на лични податоци Политика за приватност Политика за колачиња
Copyright ТТК БАНКА АД Скопје Народен Фронт 19А 1000 Скопје тел/факс: 02/3236-400 e-mail: ttk@ttk.com.mk мапа на сајтот предупредување