македонски shqip english
 
Физички лица
Трансакциски сметки
Платен промет
Картички
Кредити
Ризико кредитно животно осигурување
Ненаменски потрошувачки кредити за приматели на плата/пензија преку Банката
Депозити
Кусур штедење
Онлајн штедење
Мобилно банкарство
Електронско банкарство
Електронски сервиси за информирање
Менувачко работење
Трезорско работење
Апликации физички лица
Стандардна табела со податоци по одделни кредити и депозити
Правни лица
Сметки
Платен промет
Бизнис картички
Кредити
Депозити
Документарно работење
Електронско банкарство
Трезорско работење
Апликации правни лица
Работа со хартии од вредност
MoneyGram - меѓународен трансфер на пари

 

            ЧЛЕН НА

 

Референтни каматни стапки

 

Соопштенија за јавност 2020

Известување за измени на условите во текот на јавната понуда

 

 

Врз основа на член 19 став 2 од Законот за хартии од вредност, Ве известуваме дека ТТК Банка АД Скопје ја прекинува јавната понуда за издавање на долгорочни должнички хартии од вредност – втора емисија на корпоративна обврзница објавена во дневниот весник „Вечер“ на ден 9.1.2020 година, поради измени во Проспектот во точка 13.5. Правни постапки

Информации за какви било правни постапки (административни, судски и други законски постапки), вклучувајќи ги и потенцијалните постапки или постапките коишто се во тек, за кои издавачот е запознаен, за период од 12 месеци, коишто можат да имаат или во неодамнешното минато имале значајно влијание на финансиската положба или на профитабилноста на издавачот односно на групацијата на издавачот (нивната вредност изнесува најмалку 5% од вредноста на капиталот на друштвото). Имено, против ТТК Банка АД Скопје е отпочната судска постапка во вредност од 115.930.295 денари, што изнесува над 5% од капиталот на Банката.

 

ТТК Банка АД Скопје ќе поднесе до Комисијата за хартии од вредност на РСМ барање за соодветни измени во Проспектот во рок од три работни дена од прекинот на јавната понуда. Воедно, ТТК Банка АД Скопје Ве известува дека постапката за јавна понуда на долгорочни должнички хартии од вредност – втора емисија на корпоративна обврзница ќе продолжи по добивање одобрение од Комисијата за хартии од вредност на РСМ за соодветните измени во Проспектот, за што јавноста  ќе биде соодветно известена преку објава во дневниот весник „Вечер“, на интернет-страницата на ТТК Банка АД Скопје и преку Македонската берза АД Скопје.

 

*објавено на 10.1.2020 година

Заштита на лични податоци Политика за приватност Политика за колачиња
Copyright ТТК БАНКА АД Скопје Народен Фронт 19А 1000 Скопје тел/факс: 02/3236-400 e-mail: ttk@ttk.com.mk мапа на сајтот предупредување