македонски shqip english
 
Физички лица
Трансакциски сметки
Платен промет
Картички
Кредити
Ризико кредитно животно осигурување
Ненаменски потрошувачки кредити за приматели на плата/пензија преку Банката
Депозити
Кусур штедење
Онлајн штедење
Мобилно банкарство
Електронско банкарство
Електронски сервиси за информирање
Менувачко работење
Трезорско работење
Апликации физички лица
Стандардна табела со податоци по одделни кредити и депозити
Правни лица
Сметки
Платен промет
Бизнис картички
Кредити
Депозити
Документарно работење
Електронско банкарство
Трезорско работење
Апликации правни лица
Работа со хартии од вредност
MoneyGram - меѓународен трансфер на пари

 

            ЧЛЕН НА

 

Референтни каматни стапки

 

Соопштенија за јавностСоопштенија за јавност 2022
Ве известуваме дека од 4.4.2022 година (понеделник) ТТК Банка АД Скопје ќе започне со исплата на паричните права од социјална, детска и цивилна заштита (сите парични права) за месец март 2022 година за корисниците кои ја примаат паричната помош на нивната денарска сметка во Банката.
Во согласност со пазарните услови, TTK Банка АД Скопје со важност од 1.4.2022 година изврши промена на тарифата за услугите во готовинскиот и безготовински денарски и девизен платен промет за физички лица.
Ве известуваме дека почнувајќи од 29-ти март 2022 година ТТК Банка АД Скопје ќе врши исплата на пензијата за месец март на пензионерите кои ја примаат својата пензија од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на нивната денарска сметка во ТТК Банка АД Скопје.
Ве известуваме дека од 3.3.2022 година (четврток) ТТК Банка АД Скопје ќе започне со исплата на паричните права од социјална, детска и цивилна заштита (сите парични права) за месец февруари 2022 година за корисниците кои ја примаат паричната помош на нивната денарска сметка во Банката.
Ве известуваме дека почнувајќи од 24-ти февруари 2022 година ТТК Банка АД Скопје ќе врши исплата на пензијата за месец февруари на пензионерите кои ја примаат својата пензија од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на нивната денарска сметка во ТТК Банка АД Скопје.
Успешно е спречен хакерскиот напад на кој беше изложена интернет страницата на ТТК Банка.
ТТК Банка АД Скопје на 14.2.2022 година ја исплати каматата за втората година на сопствениците на корпоративни обврзници – втора емисија со ISIN MKTTKS200020 и шифра TTKO2. Пресметката на камата е извршена по фиксна каматна стапка од 2,7% на годишно ниво. Право на исплата на камата имаа сите лица регистрирани во книгата на иматели на корпоративна обврзница - втора емисија во Централниот депозитар за хартии од вредност АД Скопје заклучно со 13.2.2022 година.
Ве известуваме дека ТТК Банка АД Скопје ќе изврши исплата на годишната камата по каматна стапка од 2,7% на годишно ниво на имателите на Корпоративна обврзница – втора емисија на обврзници со ИСИН MKTTKS200020 и шифра TTKO2.
Ве известуваме дека од 3.2.2022 година (четврток) ТТК Банка АД Скопје ќе започне со исплата на паричните права од социјална, детска и цивилна заштита (сите парични права) за месец јануари 2022 година за корисниците кои ја примаат паричната помош на нивната денарска сметка во Банката.
Ве известуваме дека почнувајќи од 26-ти јануари 2022 година ТТК Банка АД Скопје ќе врши исплата на пензијата за месец јануари на пензионерите кои ја примаат својата пензија од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на нивната денарска сметка во ТТК Банка АД Скопје.
Ве известуваме дека по повод претстојниот празник – Богојавление (Водици), на 19.1.2022 година (среда) ќе работат следните филијали и експозитури на ТТК Банка АД Скопје:
Ве известуваме дека, по повод претстојниот празник Бадник, ден пред Божиќ, на 6-ти јануари 2022 година (четврток) ќе работат следните филијали и експозитури на ТТК Банка АД Скопје:
Ве известуваме дека од 3.1.2022 година (понеделник) ТТК Банка АД Скопје ќе започне со исплата на паричните права од социјална, детска и цивилна заштита (сите парични права) за месец декември 2021 година за корисниците кои ја примаат паричната помош на нивната денарска сметка во Банката.


 

Известување за исплата на паричните права од социјална, детска и цивилна заштита од 4-ти мај 2022 година
Известување за неработен ден – 2.5.2022 година (понеделник)
Известување за предвремена исплата на пензиите од 26-ти април 2022 година
Известување за работното време на експозитурите и филијалите за време на Велигденските празници
ТТК Банка ќе започне со исплата на дивиденда на 3.5.2022 година
Одлуки донесени на XXXVII-тата седница на Собранието на акционери на ТТК Банка АД Скопје
Известување за исплата на паричните права од социјална, детска и цивилна заштита од 4-ти април 2022 година
Известување за предвремена исплата на пензиите од 29-ти март 2022 година
ЈАВЕН ПОВИК за учество на XXXVII-тата седница на Собранието на акционери на ТТК Банка АД Скопје

Заштита на лични податоци Политика за приватност Политика за колачиња
Copyright ТТК БАНКА АД Скопје Народен Фронт 19А 1000 Скопје тел/факс: 02/3236-400 e-mail: ttk@ttk.com.mk мапа на сајтот предупредување