македонски shqip english
 
Физички лица
Трансакциски сметки
Платен промет
Картички
Кредити
Ризико кредитно животно осигурување
Ненаменски потрошувачки кредити за приматели на плата/пензија преку Банката
Депозити
Кусур штедење
Онлајн штедење
Мобилно банкарство
Електронско банкарство
Електронски сервиси за информирање
Менувачко работење
Трезорско работење
Апликации физички лица
Стандардна табела со податоци по одделни кредити и депозити
Правни лица
Сметки
Платен промет
Бизнис картички
Кредити
Депозити
Документарно работење
Електронско банкарство
Трезорско работење
Апликации правни лица
Работа со хартии од вредност
MoneyGram - меѓународен трансфер на пари

 

            ЧЛЕН НА

 

Референтни каматни стапки

 

Соопштенија за јавност 2020

Известување по повод објавена информација за дејноста на Тетекс АД Тетово

 

 

Во интерес на точно и објективно информирање на јавноста ТТК Банка АД Скопје известува дека Тетекс АД Тетово, како најголем акционер на ТТК Банка АД Скопје не престанува со работа. Одлуката за престанок на производството на тешка конфекција пренесена и преку официјалното соопштение на Тетекс АД Тетово преку Македонска берза, е донесена во насока на рационализација и одржување на позитивното работење на компанијата како и со цел заштита на правата и интересите на акционерите.

 

Акционерското друштво Тетекс АД Тетово, кое е со над 1.000 акционери за целиот изминат период работеше со добивка и во иднина ќе продолжи да работи со позитивни резултати како и досега и да исплатува дивиденда за своите акционери. Сите обврски кон доверителите и вработените навремено и во целост се исполнуваат.

 

Објавата на ценовно чувствителната информација на нашиот најголем акционер Тетекс АД Тетово за престанок на производство на тешка конфекција, нема да има никакво влијание на работењето на Банката и нејзините резултати, бидејќи Тетекс АД Тетово важи за компанија која рабoти со позитивни финансиски резултати години наназад и ќе продолжи да работи и во иднина.

 

Банката претставува посебен самостоен субјект, акционерско друштво, кое во целост ги почитува сите законски и подзаконски супервизорски стандарди во нејзиното работење и повеќе години наназад во низа остварува успешни позитивни финансиски резултати кои резултираат со поделба на дивиденда по акција која е меѓу најприносните на Македонската берза за хартии од вредност.

 

ТТК Банка АД Скопје и оваа 2020 година, продолжува со реализацијата на своите стратешки документи, деловна политика и финансиски план и во тие рамки во целост ја остварува својата мисија да создава вредности за своите акционери, комитенти и вработени во Банката.

 

 

*објавено на 12.2.2020 година

Заштита на лични податоци Политика за приватност Политика за колачиња
Copyright ТТК БАНКА АД Скопје Народен Фронт 19А 1000 Скопје тел/факс: 02/3236-400 e-mail: ttk@ttk.com.mk мапа на сајтот предупредување