•  
ФИЗИЧКИ ЛИЦАПРАВНИ ЛИЦАЗА БАНКАТА
Edit

Интервју со Претседателот на Управниот одбор на ТТК Банка д-р Драгољуб Арсовски за „Банкарство“ - „Очекувања 2024 година“

Denovi na finansiska pismenost 

Осврнувајќи се на клучните трендови и новите технологии, д-р Драгољуб Арсовски, Претседателот на Управниот одбор на ТТК Банка, во интервјуто за bankarstvo.mk споделува перспективи и очекувања за претстојната година.

За тоа што ја одбележа 2023 година, кои се актуелните трендови, за движењето на каматните стапки и понудата на ТТК Банка во 2024 година прочитајте повеќе во целото интервју.

На почетокот на 2024 година размислуваме за изминатата година, и како и секогаш, со голем ентузијазам гледаме кон иднината. Во основата на нашето постоење е нашата посветеност кон обезбедување разновидно и сеопфатно портфолио на производи со високо конкурентни услови. ТТК Банка останува отворена и ќе продолжи да инвестира во новите технологии. Континуираното иновирање и развојот на дигиталното банкарство остануваат императив со фокус подобрувањето на квалитетот на услугите и унапредување на искуството на корисниците. – истакнува претседателот на Управниот одбор на ТТК Банка, д-р Драгољуб Арсовски.

Интервјуто е достапно тука.