македонски shqip english
 
Физички лица
Трансакциски сметки
Платен промет
Картички
Кредити
Ризико кредитно животно осигурување
Ненаменски потрошувачки кредити за приматели на плата/пензија преку Банката
Депозити
Кусур штедење
Онлајн штедење
Мобилно банкарство
Електронско банкарство
Електронски сервиси за информирање
Менувачко работење
Трезорско работење
Апликации физички лица
Стандардна табела со податоци по одделни кредити и депозити
Правни лица
Сметки
Платен промет
Бизнис картички
Кредити
Депозити
Документарно работење
Електронско банкарство
Трезорско работење
Апликации правни лица
Работа со хартии од вредност
MoneyGram - меѓународен трансфер на пари
 

XXXVI СЕДНИЦА НА СОБРАНИЕ НА АКЦИОНЕРИ – ГЛАСАЊЕ ПРЕКУ КОРЕСПОДЕНЦИЈА

Акционерот може да гласа преку кореспонденција со пополнување на образецот за гласање преку кореспонденција.

 

Акционерот доставува пополнет образец за гласање преку кореспонденција во писмена форма во оригинал, со пополнето целосно име и презиме и своерачен потпис на акционер, односно назив, печат и целосно име и презиме и своерачен потпис на законскиот застапник на акционерот - правно лице.

 

Образецот мора да биде примен во Банката најдоцна до 14.4.2021 година до 15:00 часот.

               

           Заедно со пополнетиот образец, акционерот задолжително треба да приложи и соодветни документи за идентификација, и тоа:

 

- За акционер - физичко лице се приложува:

  • Копија од важечка лична карта или пасош.

 

- За акционер - правно лице се приложува:

  • Последна тековна состојба од Централниот регистар/во оригинал/, не постара од 30 дена.
  • Копија од важечка лична карта или пасош на законскиот застапник.

 

Бараната документација треба да биде доставена во ТТК Банка АД Скопје, на ул. „Народен фронт“ бр. 19 а Скопје  Служба за секретаријат со назнака „за Собрание“.

Образец за физички лица

Образец за правни лица

Пример на пополнет образец

  

                                                                          ТТК Банка АД Скопје

 
 
Заштита на лични податоци Политика за приватност Политика за колачиња
Copyright ТТК БАНКА АД Скопје Народен Фронт 19А 1000 Скопје тел/факс: 02/3236-400 e-mail: ttk@ttk.com.mk мапа на сајтот предупредување