македонски shqip english
 
Физички лица
Трансакциски сметки
Платен промет
Картички
Кредити
Ризико кредитно животно осигурување
Ненаменски потрошувачки кредити за приматели на плата/пензија преку Банката
Депозити
Кусур штедење
Онлајн штедење
Мобилно банкарство
Електронско банкарство
Електронски сервиси за информирање
Менувачко работење
Трезорско работење
Апликации физички лица
Стандардна табела со податоци по одделни кредити и депозити
Правни лица
Сметки
Платен промет
Бизнис картички
Кредити
Депозити
Документарно работење
Електронско банкарство
Трезорско работење
Апликации правни лица
Работа со хартии од вредност
MoneyGram - меѓународен трансфер на пари

 

            ЧЛЕН НА

 

Референтни каматни стапки

 

Бизнис картички

Mastercard Business Debit - Дебитна картичка

Предности на Mastercard Business Debit: Едноставно бесконтактно плаќање во трговската мрежа во земјата и во странство, без провизија Можност за издавање голем број картички во рамките на Вашата компанија  Едноставен и брз пристап до пари 24/7 Дневен лимит до 250.000 денари • Подигнување готовина на банкомат во земјата и странство Висока сигурност на трансакции со користење на ПИН-кодот Едноставно плаќање и следење на состојбата на сметка и проверка на промените преку услугата електронско банкарство  TTK E-bank и мобилно банкарство TTK M-bank • Следење на состојбата на сметка преку електронските сервиси на информирање Рок на издавање - 5 години 

Корисници

·          Домашни правни лица,  регистрирани во Република Северна Македонија кои работат преку сметки во Банката;

·          Корисници на картичките се физички лица овластени од страна на правните лица.

Валута

·          МКД.

Износ

·          Дневен лимит до 250.000 денари во трговија и на банкомат заедно.

Членарини

·          Без членарина за дополнителна картичка во првата година. Членарина за дополнителна картичка во останатиот период - 600 денари на 12 месечни рати.

Што е потребно да се отвори дебитна картичка?

·         Пополнето и потпишано барање за добивање и користење на картичката;

·          Тековна состојба на правното лице не постара од еден месец;

·          Копија од лична карта од управителот и корисниците.

Провизии

·          Подигнување готовина од  банкомат на TTK Банка - 0,5%+100 ден.;

·          Подигнување готовина на банкомат или на шалтер на друга банка во земјата - 2%+150 ден.;

·          Подигнување готовина на банкомат или на шалтер на друга банка во странство - 2,5%+200 ден.;

·          Плаќање на ПОС терминал во земјата и во странство - без провизија.

Дополнителни трошоци

·          Итнo издавање и обнова на картичка - 2.000  денари;

·          Реизработка на картичка поради губење, кражба или други оштети на картичка - 600  денари;

·          Откажување од картичка по истекот на рокот за откажување определен од Банката - 600  денари;

·          Откажување картичка во процедура на изработка на картичката 600 денари;

·          Реиздавање ПИН-код - 200 денари;

·          Промена на ПИН-код на банкомат - 100 денари;

·          Преглед на состојба на сметка на банкомат - 20 денари;

Причина повеќе

·         Mastercard картичките се со чип технологија која овозможува поголема сигурност и безбедност на податоците и превенција од злоупотреби;     

·          Едноставно бесконтактно плаќање во трговската мрежа, без провизија;

·          Едноставен и брз пристап до пари 24 часа дневно;

·         Подигнување готовина на банкомат во земјата и странство, 24/7;

·          Намалување ризик од користење готовина;

·          Се намалува потребата за одење во банка - избегнување шалтери;

·          Висока сигурност на трансакции со користење на ПИН-кодот.

За извршените основни и дополнителни услуги Банката наплатува членарини и провизии во согласност со Тарифата на надоместоци за услугите што ги врши ТТК Банка АД Скопје.

 

Пополнете ја апликацијата и доставете ја во која било експозитура на ТТК Банка. Доколку е потребна дополнителна документација, информација ќе добиете од нашите вработени.

Одговор на вашето барање ќе добиете во најкраток можен рок.

 

 

Тарифа на надоместоци - парични картички за правни лица

 

* Доколку во период од 15 (петнаесет) дена од денот на објавата на измените на тарифата, клиентот не ја извести Банката дека не е согласен, ќе се смета дека е согласен со измените, како што е предвидено во Договорот.

 

 

Лице за контакт:

Горан Томовски 

Раководител на Оддел за работа со правни лица

Сектор за комерцијално банкарство

Тел.: 02/ 32 47 000 лок. 459

e-пошта: goran.tomovski@ttk.com.mk

 

Наташа Костиќ

в.д. Раководител на Оддел за позадински обработки - население

Сектор за ИТ и позадинска обработка

Тел.: 02/ 32 47 000 лок. 017

е-пошта: natasa.kostic@ttk.com.mk

* Последна промена направена на интернет-страницата 3.8.2021 година.


 

Известување за предвремена исплата на пензиите од 26-ти ноември 2021 година
Известување за исплата на паричните права од социјална, детска и цивилна заштита од 1-ви ноември 2021 година
Доделено признание за најдобар банкарски службеник на ТТК Банка АД Скопје од страна на Македонската банкарска асоцијација
ТТК Банка АД Скопје ја исплати втората камата на сопствениците на Корпоративни обврзници - прва емисија
Известување за исплата на годишна камата за имателите на корпоративна обврзница од првата емисија по каматна стапка од 3,5 % на годишно ниво
ТТК Банка АД Скопје започнува со издавање и прифаќање Mastercard картички
Одлука за определување на износот на дивидендата и датуми на исплата на дивиденда за 2020 година
TTK Банка АД Скопје одбележува деценија и пол успешно работење
ТТК Банка АД Скопје се стекна со сертификатот „Фер финансиски услуги за потрошувачите“
Кредити со животно осигурување во соработка со „Триглав Осигурување Живот“ АД Скопје (со намален надоместок за одобрување на кредити во промотивен период)
Одлуки донесени на XXXVI-тата седница на Собранието на акционери на ТТК Банка АД Скопје
Јавен повик за учество на XXXVI-тата седница на Собранието на акционери на ТТК Банка АД Скопје

Заштита на лични податоци Политика за приватност Политика за колачиња
Copyright ТТК БАНКА АД Скопје Народен Фронт 19А 1000 Скопје тел/факс: 02/3236-400 e-mail: ttk@ttk.com.mk мапа на сајтот предупредување