македонски shqip english
 
Физички лица
Трансакциски сметки
Платен промет
Картички
Кредити
Ризико кредитно животно осигурување
Ненаменски потрошувачки кредити за приматели на плата/пензија преку Банката
Депозити
Кусур штедење
Онлајн штедење
Мобилно банкарство
Електронско банкарство
Електронски сервиси за информирање
Менувачко работење
Трезорско работење
Апликации физички лица
Стандардна табела со податоци по одделни кредити и депозити
Правни лица
Сметки
Платен промет
Бизнис картички
Кредити
Депозити
Документарно работење
Електронско банкарство
Трезорско работење
Апликации правни лица
Работа со хартии од вредност
MoneyGram - меѓународен трансфер на пари

 

            ЧЛЕН НА

 

Референтни каматни стапки

 

Картички

Mastercard Debit - Дебитна картичка

 

Предности на Mastercard Debit: • Бесконтактно плаќање без провизија на ПОС терминалите во земјата и во странство • Можност за дозволено пречекорување до износот расположив на трансакциска сметка • Прво издавање на 5 години • Дневен лимит 100.000 денари • Промена на дневен лимит за плаќање преку Интернет преку електронското и мобилното банкарство на ТТК Банка • „3DS2 Secure“ безбедност за плаќање преку Интернет • Чип технологија која овозможува поголема сигурност и безбедност на податоците и превенција од злоупотреби • 24-часовна поддршка на корисниците, насекаде во светот • Едноставно плаќање и следење на сметката и на трошоците преку електронското банкарство  TTK E-bank и мобилното банкарство TTK M-bank  • Следење на состојбата на сметка преку електронските сервиси за информирање.

 

Корисници

 • Државјани на Република Северна Македонија, деловно способни лица над 18 години.

Валута

 • МКД.

Износ

 • До износот расположлив на трансакциска сметка, вклучувајќи го и износот на дозволеното пречекорување за клиенти кои примаат плата преку ТТК Банка.

Рок

 • Прво издавање – 5 години.
 • Обновување – 5 години.

Можности

 • Денарска картичка со важност во Република Северна Македонија и во странство.
 • Можност за плаќање на рати за безготовински трансакции:

  -       над 1.500 ден. до 6.000 ден. на 3 рати, без надоместок;

  -       над 6.000 ден. на 6 рати, без надоместок.

 • Промена на дневен лимит за плаќање преку Интернет преку електронското и мобилното банкарство на ТТК Банка АД Скопје.

Провизии

 • Користење на картичката за безготовински плаќања без провизија на  ПОС терминали.
 • Подигнување готовина на банкомат на ТТК Банка - без провизија.
 • Подигнување готовина на банкомат или на шалтер на други банки во земјата – 2%+100 денари.
 • Подигнување готовина на банкомат или на шалтер на други банки во странство  2%+200 денари.

Членарини

 

Членарина за основна картичка за приматели на плата/пензија преку ТТК Банка

- во првата година

Без надоместок

- во останатиот период

240 ден. годишно на 12 месечни рати (без надоместок за остварен годишен промет во трговија над 90.000 ден.)

Членарина за основна картичка за неприматели на плата/пензија преку ТТК Банка

- во првата година

Без надоместок

- во останатиот период

240 ден. годишно на 12 месечни рати (без надоместок за остварен годишен промет во трговија над 90.000 ден.)

Членарина за дополнителна картичка

- во првата година

Без надоместок

- во останатиот период

 

Дополнителни трошоци

 • Реиздавање ПИН-код - 200 ден.;
 • Итно издавање и обнова на картичка - 1.000 ден.;
 • Реизработка на картичка поради губење, кражба или други оштети на картичка - 300 ден..

Каматна стапка

 • Каматна стапка до дозволено пречекорување на трансакциската сметка: Референтна стапка за пресметување на стапката на  казнена камата + 8,00 процентни поени годишна променлива каматна стапка. 
 • Каматна стапка над дозволено пречекорување на трансакциската сметка - 9,25% годишна прилагодлива  (законска казнена камата) каматна стапка.
 • Пресметката на каматната стапка се врши месечно по пропорционална метода.

Што е потребно да се отвори дебитна картичка?

 • Пополнето и потпишано барање за добивање и користење картичка.
 • Копија од важечка лична карта или пасош.

Причина повеќе

 • Плаќање на рати без надоместок до 6 (шест) рати;
 • Бесконтактно плаќање без провизија на ПОС терминалите во земјата и во странство;
 • Промена на дневен лимит за плаќање преку интернет, достапно преку TTK E-bank и TTK M-bank;
 • Едноставно следење на промените и состојбата на картичките преку дигиталните канали TTK E-bank и TTK M-bank и преку електронските сервиси за информирање;
 • „3DS2 Secure“ највисоко ниво на безбедност за интернет-трансакции;
 • „Cash In“ функционалности достапни преку широката мрежа на банкомати;
 • Чип-технологија за поголема сигурност и безбедност;
 • Издавање/обновување на картичката на долг рок од 5 години;
 • 24-часовна поддршка на корисниците, насекаде во светот.

 

За извршените основни и дополнителни услуги Банката наплатува членарини и провизии во согласност со тарифата на надоместоци за услугите што ги врши ТТК Банка АД Скопје.

 

Пополнете ја апликацијата и доставете ја во која било експозитура на ТТК Банка. Одговор на вашето барање ќе добиете во најкраток можен рок.

Тарифа на надоместоци - парични картички за физички лица

 

* Доколку во период од 15 (петнаесет) дена од денот на објавата на измените на тарифата, клиентот не ја извести Банката дека не е согласен, ќе се смета дека е согласен со измените, како што е предвидено во Договорот.

 

 

Лице за контакт:

Бојан Штерјовски

Раководител на Оддел за работа со население

Дирекција за деловна Мрежа

Тел.: 02/ 32 47 000 лок. 480

e-пошта: bojan.sterjovski@ttk.com.mk

Наташа Костиќ 
в.д. Раководител на Оддел за позадински обработки - население 
Сектор за ИТ и позадинска обработка
Тел.: 02/ 32 47 000 лок. 017
e-пошта: natasa.kostic@ttk.com.mk

 

 

 

* Последна промена направена на интернет-страницата на 1.4.2022 година.


 

Известување за исплата на паричните права од социјална, детска и цивилна заштита од 4-ти мај 2022 година
Известување за неработен ден – 2.5.2022 година (понеделник)
Известување за предвремена исплата на пензиите од 26-ти април 2022 година
Известување за работното време на експозитурите и филијалите за време на Велигденските празници
ТТК Банка ќе започне со исплата на дивиденда на 3.5.2022 година
Одлуки донесени на XXXVII-тата седница на Собранието на акционери на ТТК Банка АД Скопје
Известување за исплата на паричните права од социјална, детска и цивилна заштита од 4-ти април 2022 година
Известување за предвремена исплата на пензиите од 29-ти март 2022 година
ЈАВЕН ПОВИК за учество на XXXVII-тата седница на Собранието на акционери на ТТК Банка АД Скопје

Заштита на лични податоци Политика за приватност Политика за колачиња
Copyright ТТК БАНКА АД Скопје Народен Фронт 19А 1000 Скопје тел/факс: 02/3236-400 e-mail: ttk@ttk.com.mk мапа на сајтот предупредување