македонски shqip english
 
Физички лица
Трансакциски сметки
Платен промет
Картички
Кредити
Ризико кредитно животно осигурување
Ненаменски потрошувачки кредити за приматели на плата/пензија преку Банката
Депозити
Кусур штедење
Онлајн штедење
Мобилно банкарство
Електронско банкарство
Електронски сервиси за информирање
Менувачко работење
Трезорско работење
Апликации физички лица
Стандардна табела со податоци по одделни кредити и депозити
Правни лица
Сметки
Платен промет
Бизнис картички
Кредити
Депозити
Документарно работење
Електронско банкарство
Трезорско работење
Апликации правни лица
Работа со хартии од вредност
MoneyGram - меѓународен трансфер на пари

 

            ЧЛЕН НА

 

Референтни каматни стапки

 

Соопштенија за јавност 2021

ТТК Банка АД Скопје објавува:

 

 

ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ НА СЛЕДНОТО РАБОТНО МЕСТО

БРОКЕР

(1 извршител со договор на определено време, со можност за продолжување)

 

 

Потребни квалификации и способности

(услови што се бараат за вршење на работата):

 • Завршено високо образование од областа на економијата, финансиите или деловното право;
 • Дозвола за работа на брокер (предност е поседување и дозвола за работа за инвестиционен советник). Работно искуство во струката исто така ќе се смета за предност;
 • Познавање на законската и на подзаконската регулатива од областа на работа со хартии од вредност;
 • Познавање англиски јазик и работа со компјутери;
 • Аналитичност, иницијативност, самостојност, ажурност, навременост;
 • Способност за тимска работа;
 • Комуникациски и организациски вештини;
 • Способност за идентификација на проблеми;
 • Професионално однесување;
 • Пожелно е кандидатот да поседува возачка дозвола „Б“ категорија. 

Краток опис на работното место:

 • Тргување со хартии од вредност по налог и за сметка на клиенти и по налог и за сметка на Банката;
 • Работење со апликацијата на ЦДХВ – резервирање хартии од вредност и вршење нетрговски трансфер;
 • Анализа на финансискиот пазар и на потенцијалните клиенти.

Работно време:

40-часовно неделно работно време, од понеделник до петок, од 8:00 до 16:00 часот.

 

Локација на работното место:

Скопје, Централа на Банката

 

Загарантирана почетна нето-плата:

Минимална: 25.000,00 денари

Максимална: ќе биде предмет на договор во зависност од искуството на избраниот кандидат

 

Останати информации:

Рокот во кој ќе биде извршен изборот ќе биде 45, 90 или 120 дена по истекот на рокот за пријавување, а во зависност од бројот на пријавените кандидати.

 

Заинтересираните кандидати кои ги исполнуваат горенаведените услови треба да испратат кратка биографија (CV) и мотивациско писмо, копија од уверение за завршено образование и копија од дозвола за работа на брокер и/или копија од дозвола за работење за инвестиционен советник, најдоцна до 15.1.2021 година, со назнака: „Апликација за брокер“ на следната адреса за е-пошта: kariera@ttk.com.mk или во тврда копија на адреса: ТТК Банка АД Скопје,  ул. „Народен Фронт“ бр. 19а, 1000 Скопје.

 

Ќе бидат контактирани кандидатите кои ќе влезат во потесен круг.

 

* објавено на 4.1.2021 година

 


 

Известување за исплата на паричните права од социјална, детска и цивилна заштита од 4-ти мај 2022 година
Известување за неработен ден – 2.5.2022 година (понеделник)
Известување за предвремена исплата на пензиите од 26-ти април 2022 година
Известување за работното време на експозитурите и филијалите за време на Велигденските празници
ТТК Банка ќе започне со исплата на дивиденда на 3.5.2022 година
Одлуки донесени на XXXVII-тата седница на Собранието на акционери на ТТК Банка АД Скопје
Известување за исплата на паричните права од социјална, детска и цивилна заштита од 4-ти април 2022 година
Известување за предвремена исплата на пензиите од 29-ти март 2022 година
ЈАВЕН ПОВИК за учество на XXXVII-тата седница на Собранието на акционери на ТТК Банка АД Скопје

Заштита на лични податоци Политика за приватност Политика за колачиња
Copyright ТТК БАНКА АД Скопје Народен Фронт 19А 1000 Скопје тел/факс: 02/3236-400 e-mail: ttk@ttk.com.mk мапа на сајтот предупредување