македонски shqip english
 
Физички лица
Трансакциски сметки
Платен промет
Картички
Кредити
Ризико кредитно животно осигурување
Ненаменски потрошувачки кредити за приматели на плата/пензија преку Банката
Депозити
Кусур штедење
Онлајн штедење
Мобилно банкарство
Електронско банкарство
Електронски сервиси за информирање
Менувачко работење
Трезорско работење
Апликации физички лица
Стандардна табела со податоци по одделни кредити и депозити
Правни лица
Сметки
Платен промет
Бизнис картички
Кредити
Депозити
Документарно работење
Електронско банкарство
Трезорско работење
Апликации правни лица
Работа со хартии од вредност
MoneyGram - меѓународен трансфер на пари

 

            ЧЛЕН НА

 

Референтни каматни стапки

 

Соопштенија за јавност 2020

Известување за четвртото издание на едукативниот настан „Денови на финансиската писменост“

 

На четвртото издание на едукативниот настан „Денови на финансиската писменост“, коe ќе се одржува од 24-ти до 26-ти ноември, сите заинтересирани корисници ќе имаат можност да се вклучат во едукативни предавања преку видеоконференциска врска, на темите кои се објавени во Јавниот повик од НБРСМ:

 

ü  Монетарна политика  – 24-ти ноември;

 

ü  Финансиска стабилност – 25-ти ноември и

 

ü  Платен систем и платежни услуги – 26-ти ноември.

 

                

 

Во согласност со Јавниот повик, презентациите ќе се одржуваат преку Интернет со почеток во 14:00 часот.  Ќе бидат наменети за слушатели со основно и со понапредно ниво на знаења, односно ќе ги опфатат како основните, така и подеталните аспекти од наведените области. По секоја презентација е предвидена можност за прашања од граѓаните и дискусија со стручните лица од Народната банка. 

 

Заинтересираните корисници, во зависност од искажаниот интерес, потребно е да го најават своето присуство преку порака на е-адресата edukacija@nbrm.mk или официјалните страници на Народната банка на социјалните мрежи „Фејсбук“, „Твитер“ и „Инстаграм“ најдоцна до 22 ноември.

ТТК Банка АД Скопје и оваа година ќе се приклучи кон настанот „Денови на финансиската писменост“, а на корисниците ќе им овозможи едуцирање преку електронски едукативни материјали во врска со управувањето со личните финансии, користењето платежни картички, практичен водич за идните сопственици на дом, превземени од интернет-страницата на НБРСМ, предностите на современите дигитални услуги преку електронското и мобилното банкарство на ТТК Банка АД Скопје, како и за актуелната понуда на атрактивните финансиски производи и услуги на Банката.

За поедноставно едуцирање, материјалите со корисни насоки и препораки корисниците можат да ги прочитаат преку следните линкови:

Управување со личните финансии

Дебитни и кредитни картички 

Купување дом со станбен кредит

Видео презентацијата погледнете ја тука

TTK E-bank - eлектронско банкарство на ТТК Банка АД Скопје

TTK M-bank – мобилно банкарство на ТТК Банка АД Скопје

Видео презентацијата погледнете ја тука

Онлајн штедење преку мобилно и електронско банкарство

Кусур штедење

Сите заинтересирани корисници повеќе информации за кредитните производи и услуги на ТТК Банка АД Скопје можат да прочитаат на интернет-страницата на Банката www.ttk.com.mk, посетат или пак јават во која било експозитура или филијала на Банката.

 

*објавено на 24.11.2020 година

Заштита на лични податоци Политика за приватност Политика за колачиња
Copyright ТТК БАНКА АД Скопје Народен Фронт 19А 1000 Скопје тел/факс: 02/3236-400 e-mail: ttk@ttk.com.mk мапа на сајтот предупредување