македонски shqip english
 
Физички лица
Трансакциски сметки
Платен промет
Картички
Кредити
Ризико кредитно животно осигурување
Ненаменски потрошувачки кредити за приматели на плата/пензија преку Банката
Депозити
Кусур штедење
Онлајн штедење
Мобилно банкарство
Електронско банкарство
Електронски сервиси за информирање
Менувачко работење
Трезорско работење
Апликации физички лица
Стандардна табела со податоци по одделни кредити и депозити
Правни лица
Сметки
Платен промет
Бизнис картички
Кредити
Депозити
Документарно работење
Електронско банкарство
Трезорско работење
Апликации правни лица
Работа со хартии од вредност
MoneyGram - меѓународен трансфер на пари

 

            ЧЛЕН НА

 

Референтни каматни стапки

 

Соопштенија за јавност 2020

TТК Банка АД Скопје ги намали каматните стапки на депозитите на физички лица

  

 

Со важност од 1.2.2020 година, ТТК Банка АД Скопје ги намали каматните стапки на денарските и девизните депозити во евра на физичките лица.

 

Каматните стапки на денарските депозити на физичките лица се намалени од 0,02 до 0,40 процентни поени додека пак каматните стапки на девизните депозити во евра се намалени од 0,01 до 0,20 процентни поени. Новите каматни стапки важат за сите постојни и новосклучени договори за депозити. Кај постојните договори за депозити со фиксна каматна стапка, важечката каматна стапка ќе се применува на датумот на реорочувањето на депозитот.

 

Покрај поволноста за штедење со фиксни каматни стапки во рамки на стандардното и скалестото штедење, корисниците имаат можност да го изберат и промотивниот депозит ПРОМО ФИКС 15 за штедење на 15 месеци во денари со 1,1% годишна фиксна каматна стапка, односно за штедење во евра со 0,6% годишна каматна стапка.

 

Повеќе информации за услoвите на промотивниот ПРОМО ФИКС 15 депозит во денари и евра и за останатите производи се достапни на интернет-страницата на ТТК Банка АД Скопје, во експозитурите и филијалите на Банката како и преку апликацијата за мобилно банкарство TTK M-bank.

 

 

Каматни стапки на стандардно штедење во денари

 

Каматни стапки на стандардно штедење во девизи

 

Каматни стапки на детско штедење

 

Каматни стапки на скалесто штедење

 

 

 

*објавено на 4.2.2020 година

 

Заштита на лични податоци Политика за приватност Политика за колачиња
Copyright ТТК БАНКА АД Скопје Народен Фронт 19А 1000 Скопје тел/факс: 02/3236-400 e-mail: ttk@ttk.com.mk мапа на сајтот предупредување