македонски shqip english
 
Физички лица
Трансакциски сметки
Платен промет
Картички
Кредити
Ризико кредитно животно осигурување
Премиум СМАРТ пакет за приматели на плата/пензија преку Банката
Депозити
Кусур штедење
Онлајн штедење
Мобилно банкарство
Електронско банкарство
Електронски сервиси за информирање
Менувачко работење
Трезорско работење
Апликации физички лица
Правни лица
Сметки
Платен промет
Бизнис картички
Кредити
Депозити
Документарно работење
Електронско банкарство
Трезорско работење
Апликации правни лица
Работа со хартии од вредност
MoneyGram - меѓународен трансфер на пари

 

            ЧЛЕН НА

 

Јавен повик за учество на XXXIV седница на Собранието на акционери на ТТК Банка АД Скопје

Во согласност со член 390 од Законот за трговските друштва, а врз основа на Барањето за вклучување нова точка од дневниот ред на Собранието на акционери на ТТК Банка АД Скопје, закажано за ден 2.7.2020 година, доставено од Тетекс АД Тетово како акционер кој поседува над 5 % од вкупниот број на акции со право на глас, ТТК Банка АД Скопје објавува

 

РЕВИДИРАН ДНЕВЕН РЕД 

 

 

   ПРОЦЕДУРАЛЕН ДЕЛ 

1.     Отворање на Собранието;

2.     Избор на претседавач на Собранието.

 

II.   РАБОТЕН ДЕЛ

                                                                                                                                                               

1.     Разгледување на Предлог – одлука за именување член на Надзорниот одбор на ТТК Банка АД Скопје

        - Податоци за кандидатот Драгица Јовановска

 

2.     Разгледување на Предлог – одлука за именување независен член на Надзорниот одбор на ТТК Банка АД Скопје

        - Податоци за кандидатот Владо Камбовски

 

 

Материјалите за Собранието и дополнителни информации во согласност со Законот за трговските друштва им се достапни на акционерите секој работен ден во просториите на Банката во ТЦ „Беверли Хилс“, на ул. „Народен фронт“ бр.19А во Скопје, во Секретаријатот на Банката и на официјалната интернет-страница на Банката www.ttk.com.mk. 

 

Во останатиот дел, Јавниот повик за Собранието на акционери на ТТК Банка АД Скопје закажано за 2.7.2020 година објавен во весникот „Вечер“ на ден 2.6.2020 година, останува непроменет.

 

 

                                                                    ТТК Банка АД Скопје  

                                                                        

 


 

ТТК Банка АД Скопје со поддршка на манифестацијата „Десет дена Крушевска Република“
ТТК Банка донираше компјутери за ученици од социјално ранливи семејства
ТТК Банка АД Скопје со нови промотивни депозити за штедачите - ПРОМО ФИКС во денари и во евра
Известување за исплата на паричните права од социјална заштита од 4-ти август
Известување за предвремена исплата на јулски пензии од 28-ми јули 2020 година
Известување за промена на работното време на филијалите и експозитурите од 1.6.2020 година
Јавен повик за учество на XXXIV седница на Собранието на акционери на ТТК Банка АД Скопје
Известување за промена на договорните услови за кредитните производи на правни лица
Известување за понудата за одложување на плаќањето на кредитните обврски на клиентите - физички лица
ТТК Банка АД Скопје однапред плати аконтации за данок на добивка за 2020 година во износ од 10,5 милиони денари

 

 

Copyright ТТК БАНКА АД Скопје Народен Фронт 19А 1000 Скопје тел/факс: 02/3236-400 e-mail: ttk@ttk.com.mk мапа на сајтот предупредување