македонски shqip english
 
Физички лица
Трансакциски сметки
Платен промет
Картички
Кредити
Ризико кредитно животно осигурување
Премиум СМАРТ пакет за приматели на плата/пензија преку Банката
Депозити
Кусур штедење
Онлајн штедење
Мобилно банкарство
Електронско банкарство
Електронски сервиси за информирање
Менувачко работење
Трезорско работење
Апликации физички лица
Правни лица
Сметки
Платен промет
Бизнис картички
Кредити
Депозити
Документарно работење
Електронско банкарство
Трезорско работење
Апликации правни лица
Работа со хартии од вредност
MoneyGram - меѓународен трансфер на пари
 

Рефинансирање на кредити и картички – БЕЗ ПРОВИЗИЈА!

 

Промотивна понуда на ТТК Банка – можност за рефинансирање на постоечки обврски по ненаменски и наменски кредити кредитни картички, дозволено пречекорување на трансакциска сметка, БЕЗ ПРОВИЗИЈА до 31.12.2011 година.

 

Предности на рефинансирање

·            обединување на сите кредитни обврски во една единствена

·            пониска каматна стапка

·            подолг период на отплата

·            пониски месечните издатоци

·           корисникот се ослободува од обврската да плаќа секој месец во различни банки, на различни датуми и износи на кредити.

·           зголемување на кредитната способност (можност за дополнителни парични средства).

 

Услови за рефинансирање

Корисниците да се Државјани на Република Македонија, деловно способни лица над 18 години, кои имаат засновано редовен работен однос на неопределено време и работен однос на определено време (само ако договорот се обновува непрекинато во последните 2 години или ако времетраењето на договорот го покрива периодот на кредитот) во јавна администрација и бонитетни претпријатија и институции прифатливи за Банката; пензионери.

 

Останати критериуми

·           Месечниот ануитет треба да се покрие со 1/3 од месечните нето примања на кредитобарателот (освен за хипотекарните ½)

·           Минималните месечни примања на кредитобарателот и жирантите не смее да бидат под 9.000 денари при аплицирање за кредитниот производ.

·           Максимална старост на кредитобарателот и жирантите не смее да биде поголема од 70 години старост при доспевање на последниот ануитет од кредитот

·           Физички лица кои примаат/не примаат плата/пензија преку ТТК Банка

Кредитите за рефинансирање се одобруваат со услови на постоечката кредитна понуда за физички лица во зависност од видот на кредит (наменски/ненаменски) кој се рефинансира, а БЕЗ ПРОВИЗИЈА ЗА ОДОБРУВАЊЕ.

 

 

* Последна промена на веб страната на 13.12.2011 год.

 
 
Copyright ТТК БАНКА АД Скопје Народен Фронт 19А 1000 Скопје тел/факс: 02/3236-400 e-mail: ttk@ttk.com.mk мапа на сајтот предупредување