македонски shqip english
 
Физички лица
Трансакциски сметки
Платен промет
Картички
Кредити
Ризико кредитно животно осигурување
Ненаменски потрошувачки кредити со ризико животно осигурување за приматели на плата/пензија преку Банката
Депозити
Кусур штедење
Онлајн штедење
Мобилно банкарство
Електронско банкарство
Електронски сервиси за информирање
Менувачко работење
Трезорско работење
Апликации физички лица
Правни лица
Сметки
Платен промет
Бизнис картички
Кредити
Депозити
Документарно работење
Електронско банкарство
Трезорско работење
Апликации правни лица
Работа со хартии од вредност
MoneyGram - меѓународен трансфер на пари

 

            ЧЛЕН НА

 

Референтни каматни стапки

 

Физички лицаНенаменски потрошувачки кредити со ризико животно осигурување за приматели на плата/пензија преку Банката

Ненаменски потрошувачки кредити со ризико животно осигурување

 

Ненаменските потрошувачки кредити со ризико животно осигурување се наменети за:

 • Физички лица вработени во државни институции, финансиски институции и акционерски друштва, приматели на плата преку ТТК Банка
 • Физички лица вработени во приватни фирми прифатливи за Банката, приматели на плата преку ТТК Банка
 • Физички лица, пензионери приматели на пензија (од ПИОМ) преку ТТК Банка

 

 

 

 

Поволности за СМАРТ НЕНАМЕНСКИ ПОТРОШУВАЧКИ КРЕДИТ со ризико животно осигурување

 • 4,95% годишна фиксна каматна стапка во првата година; 7,38% годишна променлива каматна стапка (НРС + 6,00 процентни поени) од втората година од отплатата до целосната отплата на кредитот;
 • Рок на отплата од 24 до 95 месеци;
 • Износи од 60.000 денари до 1.200.000 денари;
 • Месечен ануитет од 1/2 од месечните нето-примања на кредитобарателот;
 • БЕЗ надоместок за одобрување во промотивен период до 28.2.2021 година;
 • БЕЗ надоместок за администрирање;
 • БЕЗ надоместок за предвремена отплата.

 

Поволности за НЕНАМЕНСКИ ХИПОТЕКАРЕН КРЕДИТ со ризико животно осигурување

 • 4,70% годишна фиксна каматна стапка во првите три години; 5,38% (НРС + 4,00 процентни поени) годишна променлива каматна стапка од четвртата година од отплатата до целосната отплата на кредитот;
 • Рок на отплата од 12 до 240 месеци со вклучен грејс период до 6 (шест) месеци;
 • Износи од 180.000 денари до 12.000.000 денари;
 • Обезбедување – хипотека на недвижен имот;
 • Можност за ко-кредитобаратели;
 • БЕЗ надоместок за одобрување во промотивен период до 28.2.2021 година;
 • БЕЗ надоместок за администрирање;
 • БЕЗ надоместок за предвремена отплата.

Поволности за НЕНАМЕНСКИ ПОТРОШУВАЧКИ КРЕДИТ со ризико животно осигурување

 • 5,90% годишна фиксна каматна стапка во првата година; 8,38% (НРС + 7,00 процентни поени) годишна променлива каматна стапка од втората година од отплатата до целосната отплата на кредитот;
 • Рок на отплата од 24 до 95 месеци;
 • Износи од 60.000 денари до 900.000 денари;
 • БЕЗ жиранти за кредити до 900.000 денари;
 • БЕЗ надоместок за одобрување во промотивен период до 28.2.2021 година;
 • БЕЗ надоместок за администрирање;
 • БЕЗ надоместок за предвремена отплата.

 

Како да ја префрлам платата во ТТК Банка?

Многу е едноставно, треба да отворите трансакциска сметка во која било експозитура или филијала на ТТК Банка и бројот од трансакциската сметка да го доставите во институцијата во која сте вработени. Притоа, треба да назначите дека сакате да ја префрлите платата на трансакциска сметка во ТТК Банка.

Со отвoрање на трансакциската сметка во ТТК Банка, добивате бесплатно VISA Classic Debit картичка.

Можност за дозволено пречекорување на трансакциска сметка до 3 (три) плати.

 

 

 

Лице за контакт:

Бојан Штерјовски

Раководител на Оддел за работа со население

Дирекција за деловна мрежа

Тел.: 02/ 32 47 000 лок. 480

e-пошта: bojan.sterjovski@ttk.com.mk

 

 

* Последна промена направена на интернет-страницата 1.1.2021 година.


 

Известување за работно време на филијали и експозитури на 19.1.2021 година (вторник)
Известување за исплата на паричните права од социјална, цивилна и детска заштита од 5-ти јануари 2021 година
Известување за поставен нов банкомат во Трговски центар „Палма мол“ во Тетово
Претседателот на Управниот одбор на ТТК Банка АД Скопје д-р Драгољуб Арсовски за „Фактор.мк“ - ЖЕЛБА ЗА 2021 ГОДИНА: Посакувам подобра година без ограничувања и поголема слобода на функционирање за секого
Известување за проширување на мрежата на банкомати во Гостивар од 28.12.2020 година
Известување за предвремена исплата на пензиите од 28-ми декември 2020 година
Известување за ново работно време на филијалите и експозитурите во сабота, почнувајќи од 26.12.2020 година
ТТК Банка АД Скопје започна со исплата на финансиската поддршка од Владата
Известување за промена на локација на експозитура Кичево
Финансискиот резултат на ТТК Банка АД Скопје на еден месец пред крајот на оваа година достигна 91,5 милиони денари
ТТК Банка АД Скопје ја прошири мрежата на банкомати
Интервју со Претседателот на Управен одбор на ТТК Банка АД Скопје д-р Драгољуб Арсовски за „Денар.мк“ - „Ефикасни и достапни и во услови на здравствена криза“
Јавен повик за учество на XXXV седница на Собранието на акционери на ТТК Банка АД Скопје

Copyright ТТК БАНКА АД Скопје Народен Фронт 19А 1000 Скопје тел/факс: 02/3236-400 e-mail: ttk@ttk.com.mk мапа на сајтот предупредување