македонски shqip english
 
Физички лица
Трансакциски сметки
Платен промет
Картички
Кредити
Ризико кредитно животно осигурување
Ненаменски потрошувачки кредити со ризико животно осигурување за приматели на плата/пензија преку Банката
Депозити
Кусур штедење
Онлајн штедење
Мобилно банкарство
Електронско банкарство
Електронски сервиси за информирање
Менувачко работење
Трезорско работење
Апликации физички лица
Правни лица
Сметки
Платен промет
Бизнис картички
Кредити
Депозити
Документарно работење
Електронско банкарство
Трезорско работење
Апликации правни лица
Работа со хартии од вредност
MoneyGram - меѓународен трансфер на пари

 

            ЧЛЕН НА

 

Референтни каматни стапки

 

Соопштенија за јавностСоопштенија за јавност 2021
Ве известуваме дека од 5.4.2021 година (понеделник) ТТК Банка АД Скопје ќе започне со исплата на паричните права од социјална, детска и цивилна заштита (сите парични права) за месец март 2021 година за корисниците кои ја примаат паричната помош на нивната денарска сметка во Банката.
Ве информираме за промената на тарифата од областа на работењето со дебитните и со кредитните VISA картички во согласност со пазарните услови.
Мотото „Грижи се за себе, грижи се за своите пари“ го одбележа овогодинешниот настан „Глобална недела на парите“ организиран од страна на Организацијата за економска соработка и развој (ОЕЦД). По деветти пат финансиските институции и непрофитните организации низ светот, преку многубројни активности, едуцираа милиони деца и млади за финансиската писменост.
ПОВИК до клиентите - правни лица да извршат упис во Регистарот за вистински сопственици најдоцна до 27.4.2021 година
Ве известуваме дека почнувајќи од 29-ти март 2021 година ТТК Банка АД Скопје ќе врши исплата на пензијата за месец март на пензионерите кои ја примаат својата пензија од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на нивната денарска сметка во ТТК Банка АД Скопје.
Известување за ограбен банкомат во Тетово
Јавен повик за избор на клипинг агенција
Ве известуваме дека од 4.3.2021 година (четврток) ТТК Банка АД Скопје ќе започне со исплата на паричните права од социјална, детска и цивилна заштита (сите парични права) за месец февруари 2021 година за корисниците кои ја примаат паричната помош на нивната денарска сметка во Банката.
Ве известуваме дека почнувајќи од 25-ти февруари 2021 година ТТК Банка АД Скопје ќе врши исплата на пензијата за месец февруари на пензионерите кои ја примаат својата пензија од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на нивната денарска сметка во ТТК Банка АД Скопје.
На 15.2.2021 година ТТК Банка АД Скопје ја исплати каматата за првата година за корпоративните обврзници од втората емисија по фиксна каматна стапка од 2,7% на годишно ниво. Право на исплата на камата имаа сите лица регистрирани во книгата на иматели на корпоративна обврзница - втора емисија во Централниот депозитар за хартии од вредност АД Скопје заклучно со 13.2.2021 година.

ТТК Банка АД Скопје известува дека ќе изврши исплата на годишната камата, по каматна стапка од 2,7% на годишно ниво, на имателите на корпоративната обврзница – втора емисија на обврзници со ИСИН MKTTKS200020 и шифра ТТКО2.

Ве известуваме дека од 4.2.2021 година (четврток) ТТК Банка АД Скопје ќе започне со исплата на паричните права од социјална, детска и цивилна заштита (сите парични права) за месец јануари 2021 година за корисниците кои ја примаат паричната помош на нивната денарска сметка во Банката.
Ве известуваме дека почнувајќи од 26-ти јануари 2021 година ТТК Банка АД Скопје ќе врши исплата на пензијата за месец јануари на пензионерите кои ја примаат својата пензија од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на нивната денарска сметка во ТТК Банка АД Скопје и тоа на следниот начин:
Ве известуваме дека по повод претстојниот празник – Богојавление (Водици), на 19.1.2021 година (вторник) ќе работат следните филијали и експозитури на ТТК Банка АД Скопје:
Ве известуваме дека од 5.1.2021 година (вторник) ТТК Банка АД Скопје ќе започне со исплата на паричните права од социјална, цивилна и детска заштита (сите парични права) за месец декември 2020 година за корисниците кои ја примаат паричната помош на нивната денарска сметка во Банката.
Ве известуваме дека, по повод претстојниот празник Бадник, ден пред Божиќ, на 6-ти јануари 2021 година (среда) со работно време од 8:00 до 16:00 часот, ќе работат следните експозитури и филијали на ТТК Банка АД Скопје:
Оглас за вработување - Брокер


 

Одлуки донесени на XXXVI-тата седница на Собранието на акционери на ТТК Банка АД Скопје
Известување за исплата на паричните права од социјална, детска и цивилна заштита од 5-ти април 2021 година
Известување за измени во тарифата за надоместоци на услугите за дебитни и за кредитни VISA картички
Реализирани едукативни работилници по повод „Глобалната недела на парите“ (Global Money Week)
Известување за предвремена исплата на пензиите од 29-ти март 2021 година
ПОВИК до клиентите - правни лица да извршат упис во Регистарот за вистински сопственици најдоцна до 27.4.2021 година
Кредити со РИЗИКО кредитно животно осигурување во соработка со „Триглав Осигурување Живот“ АД Скопје (со намален надоместок за одобрување до 30.4.2021 година)
Јавен повик за учество на XXXVI-тата седница на Собранието на акционери на ТТК Банка АД Скопје
ИЗВЕСТУВАЊЕ во врска со XXXVI-тото Собрание на акционери на ТТК Банка АД Скопје
Известување за упис на клиентите – правни лица во регистарот на вистински сопственици најдоцна до 27 април 2021 година

Copyright ТТК БАНКА АД Скопје Народен Фронт 19А 1000 Скопје тел/факс: 02/3236-400 e-mail: ttk@ttk.com.mk мапа на сајтот предупредување