македонски shqip english
 
Физички лица
Трансакциски сметки
Платен промет
Картички
Кредити
Ризико кредитно животно осигурување
Ненаменски потрошувачки кредити со ризико животно осигурување за приматели на плата/пензија преку Банката
Депозити
Кусур штедење
Онлајн штедење
Мобилно банкарство
Електронско банкарство
Електронски сервиси за информирање
Менувачко работење
Трезорско работење
Апликации физички лица
Правни лица
Сметки
Платен промет
Бизнис картички
Кредити
Депозити
Документарно работење
Електронско банкарство
Трезорско работење
Апликации правни лица
Работа со хартии од вредност
MoneyGram - меѓународен трансфер на пари

 

            ЧЛЕН НА

 

Референтни каматни стапки

 

Финансискиот резултат на ТТК Банка АД Скопје на еден месец пред крајот на оваа година достигна 91,5 милиони денари

 

На еден месец пред крајот на оваа година финансискиот резултат на ТТК Банка АД Скопје достигна 91,5 милиони денари. Остварениот финансиски резултат го надминува оној што беше очекуван со првичните согледувања за последиците што ќе ги предизвика светската пандемија од вирусот COVID-19, и е со зајакнат квалитет бидејќи произлегува од ефектите на редовното работење. Со тоа се потврдува одржливоста на деловниот модел и успешното управување на Банката во сите нејзини аспекти на работење.

 

Во овие сложени и кризни услови, ТТК Банка АД Скопје успеа да го задржи пазарното учество во однос на активата и кредитите. На годишно ниво, Банката реализира позитивни трендови на раст на кредитната и депозитната активност. Кредитниот раст и оваа година позначајно произлегува од пласманите кај домаќинствата на долг рок, и тоа пред сѐ на станбени и потрошувачки кредити.

 

Банката ги презема сите неопходни активности за одржување на квалитетот на портфолиото, преку градење стабилни и трајни односи со корисниците, ефикасно управување со кредитниот ризик, добро организирана наплата, развој на понудата на производи и изнаоѓање флексибилни решенија приспособени на потребите на физичките и правни лица.

 

Како илустрација за доброто управување со кредитниот ризик претставува и показателот за учеството на нефункционалните во вкупните кредити на нефинансиските субјекти, кој кај Банката, на 31 октомври 2020 година, изнесува 1,1%, што претставува историски минимум и е на пониско ниво во споредба со показателот како на ниво на банкарскиот систем, така и на ниво на групата мали банки каде што припаѓа ТТК Банка АД Скопје.

 

ТТК Банка АД Скопје и понатаму ги следи сите макроекономски параметри и интерни индикатори и го прилагодува своето работење на новонастанатите состојби и пазарните услови, со фокус кон одржување на ликвидноста и долгорочната стабилност. 

 

Со цел креирање одржливи и ефикасни процеси и реализација на планираниот обем на активности во согласност со Деловната политика, во услови кога е неопходно минимум присуство во банките, Банката ќе продолжи да работи на дигитализација на процесите и надградба на производите и услугите достапни преку дигиталните канали (електронско и мобилно банкарство).

 

* објавено на 15.12.2020 година.


 

Известување за работно време на филијали и експозитури на 19.1.2021 година (вторник)
Известување за исплата на паричните права од социјална, цивилна и детска заштита од 5-ти јануари 2021 година
Известување за поставен нов банкомат во Трговски центар „Палма мол“ во Тетово
Претседателот на Управниот одбор на ТТК Банка АД Скопје д-р Драгољуб Арсовски за „Фактор.мк“ - ЖЕЛБА ЗА 2021 ГОДИНА: Посакувам подобра година без ограничувања и поголема слобода на функционирање за секого
Известување за проширување на мрежата на банкомати во Гостивар од 28.12.2020 година
Известување за предвремена исплата на пензиите од 28-ми декември 2020 година
Известување за ново работно време на филијалите и експозитурите во сабота, почнувајќи од 26.12.2020 година
ТТК Банка АД Скопје започна со исплата на финансиската поддршка од Владата
Известување за промена на локација на експозитура Кичево
Финансискиот резултат на ТТК Банка АД Скопје на еден месец пред крајот на оваа година достигна 91,5 милиони денари
ТТК Банка АД Скопје ја прошири мрежата на банкомати
Интервју со Претседателот на Управен одбор на ТТК Банка АД Скопје д-р Драгољуб Арсовски за „Денар.мк“ - „Ефикасни и достапни и во услови на здравствена криза“
Јавен повик за учество на XXXV седница на Собранието на акционери на ТТК Банка АД Скопје

Copyright ТТК БАНКА АД Скопје Народен Фронт 19А 1000 Скопје тел/факс: 02/3236-400 e-mail: ttk@ttk.com.mk мапа на сајтот предупредување