македонски shqip english
 
Физички лица
Трансакциски сметки
Платен промет
Картички
Кредити
Ризико кредитно животно осигурување
Ненаменски потрошувачки кредити со ризико животно осигурување за приматели на плата/пензија преку Банката
Депозити
Кусур штедење
Онлајн штедење
Мобилно банкарство
Електронско банкарство
Електронски сервиси за информирање
Менувачко работење
Трезорско работење
Апликации физички лица
Правни лица
Сметки
Платен промет
Бизнис картички
Кредити
Депозити
Документарно работење
Електронско банкарство
Трезорско работење
Апликации правни лица
Работа со хартии од вредност
MoneyGram - меѓународен трансфер на пари

 

            ЧЛЕН НА

 

Референтни каматни стапки

 

МОЈ кредит - ненаменски потрошувачки кредит

Искористете ја единствената можност за остварување на вашите планови со ненаменскиот потрошувачки кредит - МОЈ кредит, без надоместоци за обработка на барање и администрирање на кредит, наменет за сите категории на корисници. 

  • ДОСТАПЕН за приматели и неприматели на плата/пензија во Банката
  • БЕЗ ЖИРАНТИ за сите категории на корисници
  • МЕСЕЧЕН АНУИТЕТ - до 1/2 од месечните нето-примања на кредитобарателот во зависност од категоријата на корисник
  • БЕЗ НАДОМЕСТОК за обработка на барање и администрирање
  • БРЗО ОДОБРУВАЊЕ

Корисници

·  Државјани на Република Македонија, деловноспособни лица над 18 години, кои имаат засновано редовен работен однос на неопределено време и работен однос на определено време (само ако договорот се обновува непрекинато во последните 2 години или ако времетраењето на договорот го покрива периодот на кредитот) во јавна администрација и бонитетни претпријатија и институции прифатливи за Банката; пензионери

·  Физички лица кои примаат плата/пензија (од ПИОМ) преку ТТК Банка Физичките лица кои не примаат плата/пензија (од ПИОМ) преку ТТК Банка се прифатливи корисници доколку рокот на отплата е до 12 месеци

Критериуми

·  Месечниот ануитет треба да се покрие со 1/2 од месечните нето-примања на кредитобарателот за корисниците во категорија Премиум СМАРТ, односно 1/3 од месечните нето-примања на кредитобарателот за корисниците во I  категорија и II категорија

·  Во кредитот не може да се вклучат ко-кредитобаратели

·  Банката одобрува кредити на физички лица кои се кредитоспособни и кои се:

- во редовен работен однос, со минимален износ на месечни примања од 9.000 денари (20.000 денари при аплицирање за кредитниот производ со рок на отплата над 12 до 24 месеци) остварени во Р. Македонија и кои на крајниот датум на отплата на кредитот нема да бидат постари од 67 години;

- пензионери кои примаат пензија од ПИОМ, со минимален износ на месечни примања од 8.500 денари (20.000 денари при аплицирање за кредитниот производ со рок на отплата над 12 до 24 месеци) и кои на крајниот датум на отплата на кредитот нема да бидат постари од 70 години

· Да нема постоење на долг по различни основи во вкупен износ од над 10.000,00 денари (неплатени даноци, долг за испорачани добра и услуги и друго) во согласност со извештај од Македонско Кредитно Биро

Износ

·  Од 20.000 денари до 100.000 денари

Валута

·  МКД

Начин на отплата

·  Еднакви месечни ануитети кои достасуваат на први секој месец

·  Кредитот се става во отплата на први наредниот месец од денот на исплатата

Рок на отплата

·  Од 6 до 24 месеци

Каматна стапка

 

   Рочност

Каматни стапки

до 12 месеци

1,5% годишна фиксна каматна стапка

над 12 до 24 месеци

2,9% годишна фиксна каматна стапка

Казнена каматна стапка

·  9,5% годишна прилагодлива каматна стапка (законска казнена) за достасани, а неподмирени обврски

Надоместоци

 

 

Рочност

Одобрен износ

Провизија за одобрување

до 12 месеци

60.001 денари до 100.000 денари

4.000 денари

30.001 денари до 60.000 денари

3.000 денари

До 30.000 денари

1.500 денари

над 12 до 24 месеци

60.001 денари до 100.000 денари

6.000 денари

30.001 денари до 60.000 денари

3.500 денари

До 30.000 денари

2.000 денари

 

СВТ

Преглед на СВТ

Обезбедување

 

· БЕЗ ЖИРАНТИ

· Меница со менична изјава потпишана од кредитокорисникот

· Административна забрана на плата од фирмата во која работи кредитокорисникот и согласност за активирање (доколку акционерското друштво/ буџетската државна институција/ јавното претпријатие ја издава)

· Траен налог за наплата на месечните ануитети од сметката на кредитокорисникот-примател на плата/пензија (од ПИОМ) преку ТТК Банка

Исплата

·  На трансакциска сметка на кредитокорисникот

 

Пример

Вид на кредитот

МОЈ кредит - ненаменски потрошувачки кредит

Износ

60.000 денари

Рок на отплата

12 месеци

Износ на ануитет

5.041 денари

Начин на отплата

Еднакви месечни ануитети кои достасуваат секој први од месецот

Каматна стапка

1,5% годишна фиксна каматна стапка (за рок на отплата до 12 месеци)

Годишна стапка на вкупни трошоци (СВТ)

12,11%

Вкупен износ за плаќање

63.585 денари

Вкупниот износ кој го плаќа корисникот вклучува:

Износ на кредитот

60.000 денари

Вкупен износ на камата за кредитот

485 денари

Надоместок за одобрување на кредитот

3.000 денари (за рок на отплата до 12 месеци и одобрен износ на кредит над 30.001 до 60.000 денари)

Надоместок за администрирање на кредитот

0 денари

Трошок за меница

100 денари

Датум на пример

1.1.2021

Лице за контакт:

Бојан Штерјовски

Раководител на Оддел за работа со население

Дирекција за деловна мрежа

Тел.: 02/ 32 47 000 лок. 480

e-пошта: bojan.sterjovski@ttk.com.mk

 

* Последна промена направена на интернет-страницата 1.1.2021 година.


 

Известување за работно време на филијали и експозитури на 19.1.2021 година (вторник)
Известување за исплата на паричните права од социјална, цивилна и детска заштита од 5-ти јануари 2021 година
Известување за поставен нов банкомат во Трговски центар „Палма мол“ во Тетово
Претседателот на Управниот одбор на ТТК Банка АД Скопје д-р Драгољуб Арсовски за „Фактор.мк“ - ЖЕЛБА ЗА 2021 ГОДИНА: Посакувам подобра година без ограничувања и поголема слобода на функционирање за секого
Известување за проширување на мрежата на банкомати во Гостивар од 28.12.2020 година
Известување за предвремена исплата на пензиите од 28-ми декември 2020 година
Известување за ново работно време на филијалите и експозитурите во сабота, почнувајќи од 26.12.2020 година
ТТК Банка АД Скопје започна со исплата на финансиската поддршка од Владата
Известување за промена на локација на експозитура Кичево
Финансискиот резултат на ТТК Банка АД Скопје на еден месец пред крајот на оваа година достигна 91,5 милиони денари
ТТК Банка АД Скопје ја прошири мрежата на банкомати
Интервју со Претседателот на Управен одбор на ТТК Банка АД Скопје д-р Драгољуб Арсовски за „Денар.мк“ - „Ефикасни и достапни и во услови на здравствена криза“
Јавен повик за учество на XXXV седница на Собранието на акционери на ТТК Банка АД Скопје

Copyright ТТК БАНКА АД Скопје Народен Фронт 19А 1000 Скопје тел/факс: 02/3236-400 e-mail: ttk@ttk.com.mk мапа на сајтот предупредување