македонски shqip english
 
Физички лица
Трансакциски сметки
Платен промет
Картички
Кредити
Ризико кредитно животно осигурување
Ненаменски потрошувачки кредити со ризико животно осигурување за приматели на плата/пензија преку Банката
Депозити
Кусур штедење
Онлајн штедење
Мобилно банкарство
Електронско банкарство
Електронски сервиси за информирање
Менувачко работење
Трезорско работење
Апликации физички лица
Правни лица
Сметки
Платен промет
Бизнис картички
Кредити
Депозити
Документарно работење
Електронско банкарство
Трезорско работење
Апликации правни лица
Работа со хартии од вредност
MoneyGram - меѓународен трансфер на пари

 

            ЧЛЕН НА

 

Референтни каматни стапки

 

ИНСТАНТ кредит со електронско одобрување - нов иновативен производ на ТТК Банка АД Скопје

ТТК Банка Ви го претставува Инстант кредитот достапен за корисниците на електронското банкарство на ТТК Банка! Едноставно, брзо и без чекање во редови обезбедете дополнителни средства со брзо електронско одобрување по најповолни услови.

 

 

Аплицирајте ONLINE за ИНСТАНТ кредит со целосно електронско одобрување, преку платформите на електронското банкарство TTK E-bank и мобилното банкарство TTK M-bank.

 

Корисници

·        Државјани на Република Македонија, деловноспособни лица над 18 години, кои имаат засновано редовен работен однос на неопределено време и работен однос на определено време во јавна администрација и бонитетни претпријатија и институции прифатливи за Банката, кои примаат плата преку ТТК Банка

Критериуми

  • Месечниот ануитет треба да се покрие со 1/2 од месечните нето-примања на кредитобарателот
  • Кредитобарателот треба да има редовни месечни приливи по основ на плата во последните 12 месеци
  • Банката одобрува кредити на физички лица кои се кредитоспособни со минимален износ на месечни примања од 12.000 денари остварени во Р. Македонија и кои на крајниот датум на отплата на кредитот нема да бидат постари од 67 години
  • Кредитобарателот да нема активна кредитна партија за овој вид кредитен производ
  • Во кредитот не може да се вклучат ко-кредитобаратели
  • Кредитобарателот да биде класифициран во А или Б категорија на ризик по основ на сите изложености во последните 24 месеци
  • Да нема постоење на долг по различни основи во вкупен износ од над 10.000,00 денари (неплатени даноци, долг за испорачани добра и услуги и друго) во согласност со извештај од Македонско Кредитно Биро

Износ

·          Од 15.000 денари до 60.000 денари

Валута

·          МКД

Начин на отплата

·          Еднакви месечни ануитети кои достасуваат на секој први од месецот

·          Кредитот се става во отплата на први наредниот месец од денот на исплатата

Рок на отплата

·          Од 6 до 12 месеци

Каматна стапка

·          6,5% годишна фиксна каматна стапка

Казнена каматна стапка

·           9,5% годишна прилагодлива каматна стапка (законска казнена) за достасани, а неподмирени обврски

Метод и период на пресметка на камата

·          Пресметката на камата се врши месечно по пропорционална метода

Провизии

 

·          При исплата на кредитот 600 денари

·          Без провизија за обработка на барање за кредит за физички лица

·          Без провизија за администрирање на кредитот

·          Без провизија за предвремена делумна отплата

·          Без провизија за предвремена целосна отплата

Обезбедување

·          Без жиранти

·          Без меница

Потребни документи

·          Електронска апликација за кредит внесена преку електронско банкарство

·          Преддоговорни информации за кредит

·          Потврда за месечни примања во случај просечната месечна плата во последните 12 месеци внесена во апликацијата да се разликува од истата која е системски пресметана

Документи за наплата

·         Траен налог за наплата на месечните ануитети од сметката на корисникот, примател на плата/пензија преку ТТК Банка

Исплата

·          На трансакциска сметка на корисникот на кредитот

Преглед на СВТ

 

 

Пример

Вид на кредитот

Инстант кредит - ненаменски потрошувачки кредит

Износ

30.000 денари

Рок на отплата

12 месеци

Износ на ануитет

2.589 денари

Начин на отплата

Еднакви месечни ануитети кои достасуваат секој први од месецот

Каматна стапка

6,50% годишна фиксна каматна стапка

Годишна стапка на вкупни трошоци (СВТ)

10,83%

Вкупен износ за плаќање

31.663 денари

Вкупниот износ кој го плаќа корисникот вклучува:

Износ на кредитот

30.000 денари

Вкупен износ на камата за кредитот

1.063 денари (во износот не е вклучена интеркаларна камата)

Надомест за одобрување на кредитот

600 денари

Датум на пример

1.1.2021

 

 

 

Лице за контакт:

Бојан Штерјовски

Раководител на Оддел за работа со население

Дирекција за деловна мрежа

Тел.: 02/ 32 47 000 лок. 480

e-пошта: bojan.sterjovski@ttk.com.mk

* Последна промена на интернет-страницата направена на 1.1.2021 година.

 


 

Известување за работно време на филијали и експозитури на 19.1.2021 година (вторник)
Известување за исплата на паричните права од социјална, цивилна и детска заштита од 5-ти јануари 2021 година
Известување за поставен нов банкомат во Трговски центар „Палма мол“ во Тетово
Претседателот на Управниот одбор на ТТК Банка АД Скопје д-р Драгољуб Арсовски за „Фактор.мк“ - ЖЕЛБА ЗА 2021 ГОДИНА: Посакувам подобра година без ограничувања и поголема слобода на функционирање за секого
Известување за проширување на мрежата на банкомати во Гостивар од 28.12.2020 година
Известување за предвремена исплата на пензиите од 28-ми декември 2020 година
Известување за ново работно време на филијалите и експозитурите во сабота, почнувајќи од 26.12.2020 година
ТТК Банка АД Скопје започна со исплата на финансиската поддршка од Владата
Известување за промена на локација на експозитура Кичево
Финансискиот резултат на ТТК Банка АД Скопје на еден месец пред крајот на оваа година достигна 91,5 милиони денари
ТТК Банка АД Скопје ја прошири мрежата на банкомати
Интервју со Претседателот на Управен одбор на ТТК Банка АД Скопје д-р Драгољуб Арсовски за „Денар.мк“ - „Ефикасни и достапни и во услови на здравствена криза“
Јавен повик за учество на XXXV седница на Собранието на акционери на ТТК Банка АД Скопје

Copyright ТТК БАНКА АД Скопје Народен Фронт 19А 1000 Скопје тел/факс: 02/3236-400 e-mail: ttk@ttk.com.mk мапа на сајтот предупредување