македонски shqip english
 
Физички лица
Трансакциски сметки
Платен промет
Картички
Кредити
Ризико кредитно животно осигурување
Ненаменски потрошувачки кредити за приматели на плата/пензија преку Банката
Депозити
Кусур штедење
Онлајн штедење
Мобилно банкарство
Електронско банкарство
Електронски сервиси за информирање
Менувачко работење
Трезорско работење
Апликации физички лица
Стандардна табела со податоци по одделни кредити и депозити
Правни лица
Сметки
Платен промет
Бизнис картички
Кредити
Депозити
Документарно работење
Електронско банкарство
Трезорско работење
Апликации правни лица
Работа со хартии од вредност
MoneyGram - меѓународен трансфер на пари

 

            ЧЛЕН НА

 

Референтни каматни стапки

 

Физички лицаНенаменски потрошувачки кредити за приматели на плата/пензија преку Банката

Ненаменски потрошувачки кредити за приматели на плата/пензија преку ТТК Банка АД Скопје

 

Искористете го промотивниот период и аплицирајте за низата поволности по најниските каматни стапки на ненаменските потрошувачки кредити на ТТК Банка:

СМАРТ потрошувачки кредит со животно осигурување:

 • Во износи до 1.200.000 денари.
 • Со рок на отплата до 95 месеци.
 • Најниска годишна фиксна каматна стапка од 4,25% во првите две години, 6,28% променлива каматна стапка во останатиот период.
 • Намален надоместок за одобрување на кредит за поднесени апликации во промотивен период до 31.1.2022 година.
 • Без надоместок за администрирање.
 • Без надоместок за предвремена отплата.
 • Со полиса за животно осигурување што покрива и ризик од Covid-19.

За поволностите на СМАРТ ненаменскиот потрошувачки кредит со животно осигурување, повеќе информирајте се тука

СМАРТ потрошувачки кредит без животно осигурување:

 • Во износи до 900.000 денари.
 • Со рок на отплата до 84 месеци.
 • Најниска годишна фиксна каматна стапка од 4,70% во првите две години, 6,78% променлива каматна стапка во останатиот период.
 • Намален надоместок за одобрување на кредит за поднесени апликации во промотивен период до 31.1.2022 година.
 • Без надоместок за администрирање.
 • Без надоместок за предвремена отплата.

За поволностите на СМАРТ ненаменскиот потрошувачки кредит без животно осигурување, повеќе информирајте се тука 

__________________________________________

Искористете ја посебната понуда и промотивниот период, и аплицирајте за Ненаменските потрошувачки кредити:

Ненаменски потрошувачки кредит со животно осигурување:

 • Во износи до 900.000 денари.
 • Со рок на отплата до 95 месеци.
 • Најниска годишна фиксна каматна стапка од 4,90% во првите две години, 7,28% променлива каматна стапка во останатиот период.
 • Намален надоместок за одобрување на кредит за поднесени апликации во промотивен период до 31.1.2022 година.
 • Без надоместок за администрирање.
 • Без надоместок за предвремена отплата.
 • Со полиса за животно осигурување што покрива и ризик од Covid-19.

За поволностите на Ненаменскиот потрошувачки кредит со животно осигурување, повеќе информирајте се тука.

Ненаменски потрошувачки кредит без животно осигурување:

 • Во износи до 600.000 денари.
 • Со рок на отплата до 84 месеци.
 • Најниска годишна фиксна каматна стапка од 5,50% во првите две години, 7,78% променлива каматна стапка во останатиот период.
 • Намален надоместок за одобрување на кредит за поднесени апликации во промотивен период до 31.1.2022 година.
 • Без надоместок за администрирање.
 • Без надоместок за предвремена отплата.

За поволностите на Ненаменскиот потрошувачки кредит без животно осигурување, повеќе информирајте се тука.

 

Како да ја префрлите платата во ТТК Банка?
Многу е едноставно, треба да отворите трансакциска сметка во која било експозитура или филијала на ТТК Банка и бројот од трансакциската сметка да го доставите во институцијата во која сте вработени. Притоа, треба да назначите дека сакате да ја префрлите платата на трансакциска сметка отворена во ТТК Банка.
Со отвoрање на трансакциската сметка во ТТК Банка, можете да аплицирате и за Visa Classic Debit или Mastercard Debit дебитна картичка со којашто добивате низа поволности.
Можност за дозволено пречекорување на трансакциска сметка до 3 (три) плати.

 

Лице за контакт:
Бојан Штерјовски
Раководител на Оддел за работа со население
Дирекција за деловна мрежа
Тел.: 02/ 32 47 000 лок. 480
e-пошта: bojan.sterjovski@ttk.com.mk


* Последна промена направена на интернет-страницата 1.12.2021 година.


 

Известување за работно време на филијали и експозитури на 19.1.2022 година (среда)
Известување за работно време на 6-ти јануари (четврток) и за неработен ден 7-ми јануари (петок)
Известување за исплата на паричните права од социјална, детска и цивилна заштита од 3-ти јануари
Известување за работното време на експозитурите и филијалите за време на Новогодишните празници
Известување за предвремена исплата на пензиите од 27-ми декември 2021 година
ТТК Банка АД Скопје ја исплати втората камата на сопствениците на Корпоративни обврзници - прва емисија
Известување за исплата на годишна камата за имателите на корпоративна обврзница од првата емисија по каматна стапка од 3,5 % на годишно ниво
ТТК Банка АД Скопје започнува со издавање и прифаќање Mastercard картички
Одлука за определување на износот на дивидендата и датуми на исплата на дивиденда за 2020 година
TTK Банка АД Скопје одбележува деценија и пол успешно работење
ТТК Банка АД Скопје се стекна со сертификатот „Фер финансиски услуги за потрошувачите“
Кредити со животно осигурување во соработка со „Триглав Осигурување Живот“ АД Скопје (со намален надоместок за одобрување на кредити во промотивен период)
Одлуки донесени на XXXVI-тата седница на Собранието на акционери на ТТК Банка АД Скопје
Јавен повик за учество на XXXVI-тата седница на Собранието на акционери на ТТК Банка АД Скопје

Заштита на лични податоци Политика за приватност Политика за колачиња
Copyright ТТК БАНКА АД Скопје Народен Фронт 19А 1000 Скопје тел/факс: 02/3236-400 e-mail: ttk@ttk.com.mk мапа на сајтот предупредување