македонски shqip english
 
Физички лица
Трансакциски сметки
Платен промет
Картички
Кредити
Ризико кредитно животно осигурување
Ненаменски потрошувачки кредити за приматели на плата/пензија преку Банката
Депозити
Кусур штедење
Онлајн штедење
Мобилно банкарство
Електронско банкарство
Електронски сервиси за информирање
Менувачко работење
Трезорско работење
Апликации физички лица
Стандардна табела со податоци по одделни кредити и депозити
Правни лица
Сметки
Платен промет
Бизнис картички
Кредити
Депозити
Документарно работење
Електронско банкарство
Трезорско работење
Апликации правни лица
Работа со хартии од вредност
MoneyGram - меѓународен трансфер на пари

 

            ЧЛЕН НА

 

Референтни каматни стапки

 

Соопштенија за јавностСоопштенија за јавност 2021
Ве известуваме дека за време претстојниот државен празник – „Св. Климент Охридски“, на 8-ми декември 2021 година (среда), филијалите и експозитурите на ТТК Банка АД Скопје нема да работат.
Ве известуваме дека почнувајќи од 26-ти ноември 2021 година ТТК Банка АД Скопје ќе врши исплата на пензијата за месец ноември на пензионерите кои ја примаат својата пензија од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на нивната денарска сметка во ТТК Банка АД Скопје.
Ве известуваме дека по повод верскиот празник – „Денот на Албанската азбука“, експозитура Дебар нема да работи на 22-ри ноември 2021 година (понеделник).
Ве известуваме дека од 1.11.2021 година (понеделник) ТТК Банка АД Скопје ќе започне со исплата на паричните права од социјална, детска и цивилна заштита (сите парични права) за месец октомври 2021 година за корисниците кои ја примаат паричната помош на нивната денарска сметка во Банката.
Традиционално, по повод Светскиот ден на штедењето, на 29-ти октомври, Македонската банкарска асоцијација во соработка со Фондот за осигурување на депозити, Министерството за финансии и НБРСМ, одржа свечена седница на која се доделија признанија на 33 најдобри банкарски службеници избрани од банките и штедилниците, членки на Асоцијацијата.
Ве известуваме дека почнувајќи од 26-ти октомври 2021 година ТТК Банка АД Скопје ќе врши исплата на пензијата за месец октомври на пензионерите кои ја примаат својата пензија од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на нивната денарска сметка во ТТК Банка АД Скопје.
Ве известуваме дека за време претстојниот празник– „Денот на Македонската револуционерна борба“, на 23-ти октомври 2021 година (сабота), филијалите и експозитурите на ТТК Банка АД Скопје нема да работат.
Ве известуваме дека за време претстојниот државен празник – „Денот на народното востание“, на 11-ти октомври 2021 година (понеделник), филијалите и експозитурите на ТТК Банка АД Скопје нема да работат.
Ве известуваме дека од 4.10.2021 година (понеделник) ТТК Банка АД Скопје ќе започне со исплата на паричните права од социјална, детска и цивилна заштита (сите парични права) за месец септември 2021 година за корисниците кои ја примаат паричната помош на нивната денарска сметка во Банката.
Ве известуваме дека почнувајќи од 28-ми септември 2021 година ТТК Банка АД Скопје ќе врши исплата на пензијата за месец септември на пензионерите кои ја примаат својата пензија од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на нивната денарска сметка во ТТК Банка АД Скопје.
ТТК Банка АД Скопје, како издавач, на ден 20.9.2021 година ја исплати каматата за втората година на сопствениците на Корпоративни обврзници – прва емисија со ISIN MKTTKS200012 и шифра TTKO. Пресметката на камата е извршена по фиксна каматна стапка од 3,5% на годишно ниво.
TTK Банка АД Скопје и оваа година се приклучи кон одржувањето на „Инвеститорскиoт ден“ на 13-ти септември 2021 година и на нејзините клиенти - индивидуални инвеститори ќе им овозможи да тргуваат со акции на Македонската берза без трансакциски трошоци.
ТТК Банка АД Скопје известува дека ќе изврши исплата на годишната камата по каматна стапка од 3,5 % на годишно ниво на имателите на Корпоративната обврзница – прва емисија на обврзници со ИСИН MKTTKS200012 и шифра TTKO.
Ве известуваме дека за време претстојниот државен празник– „Денот на независноста“, на 8-ми септември 2021 година (среда), филијалите и експозитурите на ТТК Банка АД Скопје нема да работат.
Ве известуваме дека од 6.9.2021 година (понеделник) ТТК Банка АД Скопје ќе започне со исплата на паричните права од социјална, детска и цивилна заштита (сите парични права) за месец август 2021 година за корисниците кои ја примаат паричната помош на нивната денарска сметка во Банката.
Ве известуваме дека почнувајќи од 31-ви август 2021 година ТТК Банка АД Скопје ќе врши исплата на пензијата за месец август на пензионерите кои ја примаат својата пензија од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на нивната денарска сметка во ТТК Банка АД Скопје.
Ве известуваме дека за време претстојниот празник– „Успение на Пресвета Богородица“, Голема Богородица, на 28-ми август 2021 година (сабота) ќе работат следните експозитури и филијали на ТТК Банка АД Скопје:
ТТК Банка АД Скопје започна да издава дебитни и кредитни картички со логото на Mastercard и да прифаќа Mastercard картички на широката мрежа банкомати. За сите постојни и нови клиенти ова ќе значи поголема безбедност, брзина и удобност при користење на услугите на ТТК Банка АД Скопје, а со помош на поволностите што ги нуди Mastercard.
Ве известуваме дека од 4.8.2021 година (среда) ТТК Банка АД Скопје ќе започне со исплата на паричните права од социјална, детска и цивилна заштита (сите парични права) за месец јули 2021 година за корисниците кои ја примаат паричната помош на нивната денарска сметка во Банката.
Ве известуваме дека почнувајќи од 27-ми јули 2021 година ТТК Банка АД Скопје ќе врши исплата на пензијата за месец јули на пензионерите кои ја примаат својата пензија од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на нивната денарска сметка во ТТК Банка АД Скопје.
Ве известуваме дека за време на претстојниот празник – „Курбан Бајрам“, на 20.7.2021 година (вторник), експозитурата Дебар и експозитурата Куманово 1 нема да работат.
ТТК Банка АД Скопје го одбележува својот јубилеј – петнаесет години успешно делување на македонскиот пазар. Се одбележуваат и 60 години од почетоците на историјата на ТТК Банка АД Скопје.
Ве известуваме дека почнувајќи од 29-ти јуни 2021 година ТТК Банка АД Скопје ќе врши исплата на пензијата за месец јуни на пензионерите кои ја примаат својата пензија од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на нивната денарска сметка во ТТК Банка АД Скопје.
Ве известуваме дека за време на претстојниот празник – „Духовден“, петок пред Духовден, на 18.6.2021 година (петок) ќе работат следните филијали и експозитури на ТТК Банка АД Скопје:
На денешен ден, ТТК Банка АД Скопје се стекна со сертификатот „Фер финансиски услуги за потрошувачите“ што го доделува Организацијата на потрошувачите на Македонија на доброволна основа.
ЈАВЕН ПОВИК за избор на најповолен добавувач за набавка на канцелариски материјал за потребите на Банката
Ве известуваме дека од 3.6.2021 година (четврток) ТТК Банка АД Скопје ќе започне со исплата на паричните права од социјална, детска и цивилна заштита (сите парични права) за месец мај 2021 година за корисниците кои ја примаат паричната помош на нивната денарска сметка во Банката.
Ве известуваме дека почнувајќи од 26-ти мај 2021 година ТТК Банка АД Скопје ќе врши исплата на пензијата за месец мај на пензионерите кои ја примаат својата пензија од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на нивната денарска сметка во ТТК Банка АД Скопје
Ве известуваме дека за време на претстојниот државен празник – „Св. Кирил и Методиј“, Денот на сесловенските просветители, на 24.5.2021 година (понеделник), експозитурите и филијалите на ТТК Банка АД Скопје нема да работат.
ТТК Банка АД Скопје ќе врши дополнителна исплата на финансиската поддршка од Владата од четвртиот пакет мерки за справување со последиците од Ковид-19 за корисниците кои не успеаја да отворат сметка или да ажурираат податоци најдоцна до 25.12.2020 година.
Ве известуваме дека за време на претстојниот државен празник – „Рамазан Бајрам“, првиот ден на Рамазан Бајрам, на 13.5.2021 година (четврток), експозитурите и филијалите на ТТК Банка АД Скопје нема да работат.
Ве известуваме дека од 4.5.2021 година (вторник) ТТК Банка АД Скопје ќе започне со исплата на паричните права од социјална, детска и цивилна заштита (сите парични права) за месец април 2021 година за корисниците кои ја примаат паричната помош на нивната денарска сметка во Банката.
Ве известуваме дека за време на претстојниот празник – „Велики петок“, петок пред Велигден, на 30.4.2021 година (петок) ќе работат следните филијали и експозитури на ТТК Банка АД Скопје:
ТТК Банка АД Скопје понуди најниска фиксна каматна стапка во првите две години од 4,25% за СМАРТ потрошувачки кредит со животно осигурување и 4,70% за СМАРТ потрошувачки кредит без животно осигурување за корисници кои примаат плата или пензија во ТТК Банка АД Скопје.
Ве известуваме дека почнувајќи од 26-ти април 2021 година ТТК Банка АД Скопје ќе врши исплата на пензијата за месец април на пензионерите кои ја примаат својата пензија од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на нивната денарска сметка во ТТК Банка АД Скопје.
Ве известуваме дека од 5.4.2021 година (понеделник) ТТК Банка АД Скопје ќе започне со исплата на паричните права од социјална, детска и цивилна заштита (сите парични права) за месец март 2021 година за корисниците кои ја примаат паричната помош на нивната денарска сметка во Банката.
Ве информираме за промената на тарифата од областа на работењето со дебитните и со кредитните VISA картички во согласност со пазарните услови.
Мотото „Грижи се за себе, грижи се за своите пари“ го одбележа овогодинешниот настан „Глобална недела на парите“ организиран од страна на Организацијата за економска соработка и развој (ОЕЦД). По деветти пат финансиските институции и непрофитните организации низ светот, преку многубројни активности, едуцираа милиони деца и млади за финансиската писменост.
ПОВИК до клиентите - правни лица да извршат упис во Регистарот за вистински сопственици најдоцна до 27.4.2021 година
Ве известуваме дека почнувајќи од 29-ти март 2021 година ТТК Банка АД Скопје ќе врши исплата на пензијата за месец март на пензионерите кои ја примаат својата пензија од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на нивната денарска сметка во ТТК Банка АД Скопје.
Известување за ограбен банкомат во Тетово
Јавен повик за избор на клипинг агенција
Ве известуваме дека од 4.3.2021 година (четврток) ТТК Банка АД Скопје ќе започне со исплата на паричните права од социјална, детска и цивилна заштита (сите парични права) за месец февруари 2021 година за корисниците кои ја примаат паричната помош на нивната денарска сметка во Банката.
Ве известуваме дека почнувајќи од 25-ти февруари 2021 година ТТК Банка АД Скопје ќе врши исплата на пензијата за месец февруари на пензионерите кои ја примаат својата пензија од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на нивната денарска сметка во ТТК Банка АД Скопје.
На 15.2.2021 година ТТК Банка АД Скопје ја исплати каматата за првата година за корпоративните обврзници од втората емисија по фиксна каматна стапка од 2,7% на годишно ниво. Право на исплата на камата имаа сите лица регистрирани во книгата на иматели на корпоративна обврзница - втора емисија во Централниот депозитар за хартии од вредност АД Скопје заклучно со 13.2.2021 година.

ТТК Банка АД Скопје известува дека ќе изврши исплата на годишната камата, по каматна стапка од 2,7% на годишно ниво, на имателите на корпоративната обврзница – втора емисија на обврзници со ИСИН MKTTKS200020 и шифра ТТКО2.

Ве известуваме дека од 4.2.2021 година (четврток) ТТК Банка АД Скопје ќе започне со исплата на паричните права од социјална, детска и цивилна заштита (сите парични права) за месец јануари 2021 година за корисниците кои ја примаат паричната помош на нивната денарска сметка во Банката.
Ве известуваме дека почнувајќи од 26-ти јануари 2021 година ТТК Банка АД Скопје ќе врши исплата на пензијата за месец јануари на пензионерите кои ја примаат својата пензија од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на нивната денарска сметка во ТТК Банка АД Скопје и тоа на следниот начин:
Ве известуваме дека по повод претстојниот празник – Богојавление (Водици), на 19.1.2021 година (вторник) ќе работат следните филијали и експозитури на ТТК Банка АД Скопје:
Ве известуваме дека од 5.1.2021 година (вторник) ТТК Банка АД Скопје ќе започне со исплата на паричните права од социјална, цивилна и детска заштита (сите парични права) за месец декември 2020 година за корисниците кои ја примаат паричната помош на нивната денарска сметка во Банката.
Ве известуваме дека, по повод претстојниот празник Бадник, ден пред Божиќ, на 6-ти јануари 2021 година (среда) со работно време од 8:00 до 16:00 часот, ќе работат следните експозитури и филијали на ТТК Банка АД Скопје:
Оглас за вработување - Брокер


 

Известување за работно време на филијали и експозитури на 19.1.2022 година (среда)
Известување за работно време на 6-ти јануари (четврток) и за неработен ден 7-ми јануари (петок)
Известување за исплата на паричните права од социјална, детска и цивилна заштита од 3-ти јануари
Известување за работното време на експозитурите и филијалите за време на Новогодишните празници
Известување за предвремена исплата на пензиите од 27-ми декември 2021 година
ТТК Банка АД Скопје ја исплати втората камата на сопствениците на Корпоративни обврзници - прва емисија
Известување за исплата на годишна камата за имателите на корпоративна обврзница од првата емисија по каматна стапка од 3,5 % на годишно ниво
ТТК Банка АД Скопје започнува со издавање и прифаќање Mastercard картички
Одлука за определување на износот на дивидендата и датуми на исплата на дивиденда за 2020 година
TTK Банка АД Скопје одбележува деценија и пол успешно работење
ТТК Банка АД Скопје се стекна со сертификатот „Фер финансиски услуги за потрошувачите“
Кредити со животно осигурување во соработка со „Триглав Осигурување Живот“ АД Скопје (со намален надоместок за одобрување на кредити во промотивен период)
Одлуки донесени на XXXVI-тата седница на Собранието на акционери на ТТК Банка АД Скопје
Јавен повик за учество на XXXVI-тата седница на Собранието на акционери на ТТК Банка АД Скопје

Заштита на лични податоци Политика за приватност Политика за колачиња
Copyright ТТК БАНКА АД Скопје Народен Фронт 19А 1000 Скопје тел/факс: 02/3236-400 e-mail: ttk@ttk.com.mk мапа на сајтот предупредување