македонски shqip english
 
Физички лица
Трансакциски сметки
Платен промет
Картички
Кредити
Премиум пакети за приматели на плата преку банката
Депозити
Електронски сервиси за информирање
Електронско банкарство
Мобилно банкарство
Менувачко работење
Трезорско работење
Апликации физички лица
Правни лица
Сметки
Платен промет
Бизнис картички
Кредити
Депозити
Документарно работење
Електронско банкарство
Трезорско работење
Апликации правни лица
Работа со хартии од вредност
MoneyGram - меѓународен трансфер на пари

 

            ЧЛЕН НА

Работа со хартии од вредност

Во согласност со решението на Комисијата за хартии од вредност, ТТК Банка настапува како овластен учесник на пазарот на капитал од 2003 година.

Во рамките на Банката работи Одделот за работа со хартии од вредност. Тргувањето се извршува во регистрираните простории во Скопје, а налози од клиенти се примаат во сите филијали и експозитури на банката низ цела земја. Тргувањето го обавуваат тројца лиценцирани брокери кои стручно и квалитетно ги реализираат налозите од клиентите.

 

Услуги

·    купување и продавање хартии од вредност по налог и за сметка на клиентот;

·     купување и продавање хартии од вредност во свое име и за своја сметка;

·    вршење на трансакциите и активностите за сметка на издавачот на хартиите од вредност потребни за успешна јавна понуда на хартии од вредност, без задолжителен откуп на непродадените хартии од вредност;

·    вршење трансакции и активности за сметка на издавачот на хартиите од вредност потребни за успешна јавна понуда на хартии од вредност, со задолжителен откуп на непродадените хартии од вредност;

·     услуги на покровител при котација и

·    извршување трансакции и активности за сметки на трети лица потребни за преземање едно акционерско друштво во согласност со Законот за преземање акционерски друштва.

 

 

Тргувањето на Македонската Берза со хартии од вредност се одвива секој работен ден од 09.00 до 13.00 часот.

 

 

Информации околу тргувањето со хартии од вредност можете да добиете на: 

 

 

Оддел за работа со хартии од вредност

ttkbroker@ttk.com.mk


раководител: м-р Василка Николовска
тел. 02/32 47 000 лок. 497 моб. 070 33 93 83
vasilka.nikolovska@ttk.com.mk


Овластени брокери вработени во ТТК Банка
раководител: м-р Василка Николовска
тел. 02/32 47 000 лок. 497 моб. 070 33 93 83;
vasilka.nikolovska@ttk.com.mk


Иван Ортаковски
тел. 02/ 32 47 000 лок. 496  
ivan.ortakovski@ttk.com.mk


Тања Поповска
тел. 02/ 32 47 000 лок. 495  моб. 071 22 08 08
tanja.popovska@ttk.com.mk

 

 

 

Тарифа Хартии од вредност

 

 

* Последна промена на интернет-страницата 1.1.2018 година.


 

ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ - Соработник во Оддел за лоши пласмани и преземени средства - Проценувач
ЈАВЕН ПОВИК за избор на најповолен добавувач за набавка на интегриран софтвер за управување со човечки ресурси
ТТК Банка АД Скопје – спонзор на активностите на Македонската филхармонија во новата концертна сезона 2018/19
Девизни плаќања со пониски провизии во промотивен период до 31.12.2018 година
СУПЕР станбениот кредит на ТТК Банка АД Скопје достапен без надоместок за одобрување во промотивен период до 31.12.2018 година!
СЕГА Е ЛЕСНО, со хипотекарниот кредит на ТТК Банка АД Скопје со фиксна каматна стапка од 4,90% во првите три години достапен со намален надоместок за одобрување до 31.12.2018 година!

 

 

Copyright ТТК БАНКА АД Скопје Народен Фронт 19А 1000 Скопје тел/факс: 02/3236-400 e-mail: ttk@ttk.com.mk мапа на сајтот предупредување