македонски shqip english
 
Физички лица
Трансакциски сметки
Платен промет
Картички
Кредити
Ризико кредитно животно осигурување
Премиум СМАРТ пакет за приматели на плата/пензија преку Банката
Депозити
Кусур штедење
Онлајн штедење
Мобилно банкарство
Електронско банкарство
Електронски сервиси за информирање
Менувачко работење
Трезорско работење
Апликации физички лица
Правни лица
Сметки
Платен промет
Бизнис картички
Кредити
Депозити
Документарно работење
Електронско банкарство
Трезорско работење
Апликации правни лица
Работа со хартии од вредност
MoneyGram - меѓународен трансфер на пари

 

            ЧЛЕН НА

 

Соопштенија за јавност 2010

ТТК Банка ги намали каматните стапки

Почнувајќи од 01.07.2010 год., ТТК Банка АД Скопје ги намали активните каматни стапки за физички лица за кредитите во денари, со максимална каматна стапка до 13 процентни поени. Овие промени се резултат на последното намалување на каматната стапка на благајничките записи на НБРМ, како и поради обврската за усогласување на висината на активните каматни стапки за физички лица со максимално дозволената каматна стапка, во согласност со Законот за облигациони односи.

ТТК Банка ги намали каматните стапки за дел од одобрените и пласирани наменски и ненаменски потрошувачки кредити во денари за физички лица до 3 процентни поени.

Намалување на каматните стапки има и кај новите наменски и ненаменски потрошувачки кредити во денари за физички лица и тоа до 4 процентни поени.

 

Истовремено, ТТК Банка ги намали каматните стапки за депозити за физички лица, до 0,20 процентни поени за депозити орочени во денари до 1 година, односно до 1,50 процентни поени за депозити орочени во денари над 1 година. За депозити орочени во евра до 1 година, каматните стапки се намалени до 0,50 процентни поени, а за депозити орочени во евра над 1 година, каматните стапки се намалени до 1 процентен поен.

 

Кај депозитните производи наменети за правни лица ТТК Банка изврши минимални промени, односно намалување на каматните стапки за депозитите орочени во денари од 0,10 до 0,80 процентни поени и намалување на каматните стапки за депозитите орочени во евра од 0,20 до 0,4 процентни поени.

Промените важат од 01.07.2010 год. и ќе се однесуваат за сите ново склучени договори за кредити и депозити, како и за веќе склучени договори за кредити до 30.06.2010 год.

За наредниот период ТТК Банка подготвува атрактивни пакети, нови производи и промоции за физички и правни лица.


 

Известување за предвремена исплата на пензиите од 27-ми октомври 2020 година
ТТК Банка предупредува на лажно претставување со злоупотреба на името на Банката
Известување за исплата на паричните права од социјална и детска заштита од 5-ти октомври
Јавен повик за учество на XXXV седница на Собранието на акционери на ТТК Банка АД Скопје
Известување за предвремена исплата на пензиите од 28-ми септември 2020 година
Поволно штедење во ТТК Банка АД Скопје со промотивните депозити за физички лица - ПРОМО ФИКС во денари и во евра
Без трошоци за одобрување и администрирање за кредитите со РИЗИКО кредитно животно осигурување до 31.12.2020 година
Интервју со Претседателот на Управниот одбор на ТТК Банка д-р Драгољуб Арсовски за „Фактор“: Кризата се ширеше побрзо и од вирусот, ТТК Банка одговори силно на предизвиците
ТТК Банка АД Скопје со понуда за ново одложување на отплатата на кредитните обврски за физички лица
Јавна понуда број 02-5740/2 од 4.9.2020 година за промена на договорните услови за кредитните производи на физички лица
Позитивен финансиски резултат на ТТК Банка АД Скопје за периодот од 1.1.2020 до 31.7.2020 година
Известување за промена на работното време на филијалите и експозитурите од 1.6.2020 година

Copyright ТТК БАНКА АД Скопје Народен Фронт 19А 1000 Скопје тел/факс: 02/3236-400 e-mail: ttk@ttk.com.mk мапа на сајтот предупредување