македонски shqip english
 
Физички лица
Трансакциски сметки
Платен промет
Картички
Кредити
Ризико кредитно животно осигурување
Премиум СМАРТ пакет за приматели на плата/пензија преку Банката
Депозити
Кусур штедење
Онлајн штедење
Мобилно банкарство
Електронско банкарство
Електронски сервиси за информирање
Менувачко работење
Трезорско работење
Апликации физички лица
Правни лица
Сметки
Платен промет
Бизнис картички
Кредити
Депозити
Документарно работење
Електронско банкарство
Трезорско работење
Апликации правни лица
Работа со хартии од вредност
MoneyGram - меѓународен трансфер на пари

 

            ЧЛЕН НА

 

Кредити

Рамковен револвинг кредитен лимит

Корисници

 • Државјани на Република Македонија, деловно способни лица над 18 години

Износ

 • Во зависност од проценетата вредност на заложениот имот (1:1,2  до 1:3  во зависност од атрактивноста на објектот)

Намена

 • Одобрениот рамковен револвинг кредитен лимит може да се користи еднократно или повеќекратно за обезбедување на побарувањата по одобрени кредитни производи

Рок

 • До 120 месеци или во согласност со рокот на иницијално одобрениот кредитен производ

Провизии

 

 • 900 денари надомест за обработка на барање
 • 3.000 денари еднократна провизија за одобрување
 • Без провизија за администрирање
 • Надомест за измена на обезбедување за рамковен револвинг кредитен лимит (освен доколку измената се однесува на дополнување на обезбедувањето на рамковниот револвинг кредит лимит) - 1,00% макс. 6.000 денари
 • Промена на услови за рамковен револвинг кредит лимит - 1,00% макс. 6.000 денари
 • Надомест на процена на недвижен имот – во согласност со тарифата на Банката (без надоместок за прва процена на недвижен имот во промотивен период до 31.12.2020 година)

Обезбедување

 • Залог на недвижен имот (стан, куќа, деловен простор) со сооднос помеѓу вредноста на изложеноста и обезбедувањето (1:1,2 до 1:3 во зависност од атрактивноста на објектот)
 • Меница со менична изјава потпишана од кредитобарателот, ко-кредитобарателот

Потребни документи

 • Барање за рамковен револвинг кредитен лимит
 • Фотокопија од важечка лична карта или пасош за кредитобарателот и ко-кредитобарателот
 • Имотен лист
 • Доказ дека имотот не е под залог
 • Процена од овластен проценител на пазарната вредност на имотот кој се заложува или или вработен проценител во Банката во согласност со Тарифата за надоместоци
 • Осигурување на имотот и винкулација во корист на ТТК Банка за сите години до конечна отплата на кредитот
 • Извод од матична книга на родени/венчани
 • Нотарски акт
 • Други документи на барање на Банката
 

Преглед на СВТ 

Лице за контакт:

Бојан Штерјовски

Раководител на Оддел за работа со население

Дирекција за деловна мрежа

Тел.: 02/ 32 47 000 лок. 480

e-пошта: bojan.sterjovski@ttk.com.mk

 

* Последна промена направена на интернет-страницата 1.7.2020 година.


 

Известување за шалтер Тетово Палма мол
Известување за исплата на годишна камата за имателите на корпоративна обврзница од првата емисија по каматна стапка од 3,5% на годишно ниво
Можност за купување македонски акции без трошоци преку ТТК Банка АД Скопје на „Инвеститорски ден“ на 18 септември
Интервју со Претседателот на Управниот одбор на ТТК Банка д-р Драгољуб Арсовски за “Фактор”: Кризата се ширеше побрзо и од вирусот, ТТК Банка одговори силно на предизвиците
ТТК Банка АД Скопје со понуда за ново одложување на отплатата на кредитните обврски за физички лица
Јавна понуда број 02-5740/2 од 4.9.2020 година за промена на договорните услови за кредитните производи на физички лица
Позитивен финансиски резултат на ТТК Банка АД Скопје за периодот од 1.1.2020 до 31.7.2020 година
Без трошоци за одобрување и администрирање за кредитите со РИЗИКО кредитно животно осигурување до 30.9.2020 година
Известување за исплата на паричните права од социјална заштита од 2-ри септември
Известување за предвремена исплата на пензиите од 26-ти август 2020 година
Голем интерес за првата корпоративна обврзница со гарантиран принос на ТТК Банка АД Скопје
ТТК Банка АД Скопје со понуда за примателите на плата и пензија во Еуростандард Банка АД Скопје
ТТК Банка АД Скопје со нови промотивни депозити за штедачите - ПРОМО ФИКС во денари и во евра
Известување за промена на работното време на филијалите и експозитурите од 1.6.2020 година

 

 

Copyright ТТК БАНКА АД Скопје Народен Фронт 19А 1000 Скопје тел/факс: 02/3236-400 e-mail: ttk@ttk.com.mk мапа на сајтот предупредување