македонски shqip english
 
Физички лица
Трансакциски сметки
Платен промет
Картички
Кредити
Ризико кредитно животно осигурување
Ненаменски потрошувачки кредити со ризико животно осигурување за приматели на плата/пензија преку Банката
Депозити
Кусур штедење
Онлајн штедење
Мобилно банкарство
Електронско банкарство
Електронски сервиси за информирање
Менувачко работење
Трезорско работење
Апликации физички лица
Правни лица
Сметки
Платен промет
Бизнис картички
Кредити
Депозити
Документарно работење
Електронско банкарство
Трезорско работење
Апликации правни лица
Работа со хартии од вредност
MoneyGram - меѓународен трансфер на пари

 

            ЧЛЕН НА

 

Референтни каматни стапки

 

Соопштенија за јавност 2010

Големи поволности за сите штедачи во ТТК Банка

 

Од 1 Ноември ТТК Банка подготви големи поволности за сите штедачи, овозможувајќи повисоки каматни стапки за штедење.

ТТК Банка ги зголеми пасивните каматни стапки за штедење за физички лица и до 1% процентен поен. Депозитите во денари достигнуваат до 10,30% и за евра до 5,5%.

Истовремено, по повод Денот на штедењето - 31 Октомври, во сите експозитури на ТТК Банка низ Р. Македонија ќе се одржат повеќе настани кои ќе го одбележат денот. Во експозитурите на ТТК Банка ќе биде организирана едукација на најмладите за придобивките од штедењето, ќе бидат презентирани практични совети како да се заштеди како и ќе има пригодни подароци за штедачите

Денот на штедењето е светски празник кој се прославува на 31 Октомври секоја година. Овој празник започнал да се прославува од 31 Октомври 1924 година, за време на Интернационалниот Конгрес на Банките во Милано, Италија. Претставници од 29 земји имаа за цел да го поттикнат штедењето, да ја потенцираат важноста од штедењето за секој граѓанин во светот како и неговото влијание врз светската економија.


 

Одлуки донесени на XXXVI-тата седница на Собранието на акционери на ТТК Банка АД Скопје
Известување за исплата на паричните права од социјална, детска и цивилна заштита од 5-ти април 2021 година
Известување за измени во тарифата за надоместоци на услугите за дебитни и за кредитни VISA картички
Реализирани едукативни работилници по повод „Глобалната недела на парите“ (Global Money Week)
Известување за предвремена исплата на пензиите од 29-ти март 2021 година
ПОВИК до клиентите - правни лица да извршат упис во Регистарот за вистински сопственици најдоцна до 27.4.2021 година
Кредити со РИЗИКО кредитно животно осигурување во соработка со „Триглав Осигурување Живот“ АД Скопје (со намален надоместок за одобрување до 30.4.2021 година)
Јавен повик за учество на XXXVI-тата седница на Собранието на акционери на ТТК Банка АД Скопје
ИЗВЕСТУВАЊЕ во врска со XXXVI-тото Собрание на акционери на ТТК Банка АД Скопје
Известување за упис на клиентите – правни лица во регистарот на вистински сопственици најдоцна до 27 април 2021 година

Copyright ТТК БАНКА АД Скопје Народен Фронт 19А 1000 Скопје тел/факс: 02/3236-400 e-mail: ttk@ttk.com.mk мапа на сајтот предупредување