македонски shqip english
 
Физички лица
Трансакциски сметки
Платен промет
Картички
Кредити
Ризико кредитно животно осигурување
Премиум СМАРТ пакет за приматели на плата/пензија преку Банката
Депозити
Кусур штедење
Онлајн штедење
Мобилно банкарство
Електронско банкарство
Електронски сервиси за информирање
Менувачко работење
Трезорско работење
Апликации физички лица
Правни лица
Сметки
Платен промет
Бизнис картички
Кредити
Депозити
Документарно работење
Електронско банкарство
Трезорско работење
Апликации правни лица
Работа со хартии од вредност
MoneyGram - меѓународен трансфер на пари

 

            ЧЛЕН НА

 

Кредити

МОЈ кредит - ненаменски потрошувачки кредит

Искористете ја единствената можност за остварување на вашите планови со ненаменскиот потрошувачки кредит - МОЈ кредит, без надоместоци за обработка на барање и администрирање на кредит, наменет за сите категории на корисници. 

  • ДОСТАПЕН за приматели и неприматели на плата/пензија во Банката
  • БЕЗ ЖИРАНТИ за сите категории на корисници
  • МЕСЕЧЕН АНУИТЕТ - до 1/2 од месечните нето-примања на кредитобарателот во зависност од категоријата на корисник
  • БЕЗ НАДОМЕСТОК за обработка на барање и администрирање
  • БРЗО ОДОБРУВАЊЕ

Корисници

·  Државјани на Република Македонија, деловноспособни лица над 18 години, кои имаат засновано редовен работен однос на неопределено време и работен однос на определено време (само ако договорот се обновува непрекинато во последните 2 години или ако времетраењето на договорот го покрива периодот на кредитот) во јавна администрација и бонитетни претпријатија и институции прифатливи за Банката; пензионери

·  Физички лица кои примаат плата/пензија (од ПИОМ) преку ТТК Банка Физичките лица кои не примаат плата/пензија (од ПИОМ) преку ТТК Банка се прифатливи корисници доколку рокот на отплата е до 12 месеци

Критериуми

·  Месечниот ануитет треба да се покрие со 1/2 од месечните нето-примања на кредитобарателот за корисниците во категорија Премиум СМАРТ, односно 1/3 од месечните нето-примања на кредитобарателот за корисниците во I  категорија и II категорија

·  Во кредитот не може да се вклучат ко-кредитобаратели

·  Банката одобрува кредити на физички лица кои се кредитоспособни и кои се:

- во редовен работен однос, со минимален износ на месечни примања од 9.000 денари (20.000 денари при аплицирање за кредитниот производ со рок на отплата над 12 до 24 месеци) остварени во Р. Македонија и кои на крајниот датум на отплата на кредитот нема да бидат постари од 67 години;

- пензионери кои примаат пензија од ПИОМ, со минимален износ на месечни примања од 8.500 денари (20.000 денари при аплицирање за кредитниот производ со рок на отплата над 12 до 24 месеци) и кои на крајниот датум на отплата на кредитот нема да бидат постари од 70 години

· Да нема постоење на долг по различни основи во вкупен износ од над 10.000,00 денари (неплатени даноци, долг за испорачани добра и услуги и друго) во согласност со извештај од Македонско Кредитно Биро

Износ

·  Од 20.000 денари до 100.000 денари

Валута

·  МКД

Начин на отплата

·  Еднакви месечни ануитети кои достасуваат на први секој месец

·  Кредитот се става во отплата на први наредниот месец од денот на исплатата

Рок на отплата

·  Од 6 до 24 месеци

Каматна стапка

 

   Рочност

Каматни стапки

до 12 месеци

0,5% годишна фиксна каматна стапка

над 12 до 24 месеци

1,9% годишна фиксна каматна стапка

Казнена каматна стапка

·  9,5% годишна прилагодлива каматна стапка (законска казнена) за достасани, а неподмирени обврски

Надоместоци

 

 

Рочност

Одобрен износ

Провизија за одобрување

до 12 месеци

60.001 денари до 100.000 денари

4.000 денари

30.001 денари до 60.000 денари

3.000 денари

До 30.000 денари

1.500 денари

над 12 до 24 месеци

60.001 денари до 100.000 денари

6.000 денари

30.001 денари до 60.000 денари

3.500 денари

До 30.000 денари

2.000 денари

 

СВТ

Преглед на СВТ

Обезбедување

 

· БЕЗ ЖИРАНТИ

· Меница со менична изјава потпишана од кредитокорисникот

· Административна забрана на плата од фирмата во која работи кредитокорисникот и согласност за активирање (доколку акционерското друштво/ буџетската државна институција/ јавното претпријатие ја издава)

· Траен налог за наплата на месечните ануитети од сметката на кредитокорисникот-примател на плата/пензија (од ПИОМ) преку ТТК Банка

Исплата

·  На трансакциска сметка на кредитокорисникот

 

Пример

Вид на кредитот

МОЈ кредит - ненаменски потрошувачки кредит

Износ

60.000 денари

Рок на отплата

12 месеци

Износ на ануитет

5.014 денари

Начин на отплата

Еднакви месечни ануитети кои достасуваат секој први од месецот

Каматна стапка

0,5% годишна фиксна каматна стапка (за рок на отплата до 12 месеци)

Годишна стапка на вкупни трошоци (СВТ)

10,96%

Вкупен износ за плаќање

63.262 денари

Вкупниот износ кој го плаќа корисникот вклучува:

Износ на кредитот

60.000 денари

Вкупен износ на камата за кредитот

162 денари

Надоместок за одобрување на кредитот

3.000 денари (за рок на отплата до 12 месеци и одобрен износ на кредит над 30.001 до 60.000 денари)

Надоместок за администрирање на кредитот

0 денари

Трошок за меница

100 денари

Датум на пример

1.9.2019

Лице за контакт:

Бојан Штерјовски

Раководител на Оддел за работа со население

Дирекција за деловна мрежа

Тел.: 02/ 32 47 000 лок. 480

e-пошта: bojan.sterjovski@ttk.com.mk

 

* Последна промена направена на интернет-страницата 1.10.2020 година.


 

Интервју со Претседателот на Управен одбор на ТТК Банка АД Скопје д-р Драгољуб Арсовски за „Денар.мк“ - „Ефикасни и достапни и во услови на здравствена криза“
Известување за предвремена исплата на пензиите од 26-ти ноември 2020 година
Известување за четвртото издание на едукативниот настан „Денови на финансиската писменост“
Известување за времено затворање на експозитура Куманово 1
Известување за промена на локација на банкомат во Битола
ТТК Банка АД Скопје ја прошири деловната мрежа со нова експозитура во Кавадарци
Известување за исплата на паричните права од социјална и детска заштита од 4-ти ноември
ТТК Банка АД Скопје со нова експозитура во Скопје, Дебар Маало
ТТК Банка предупредува на лажно претставување со злоупотреба на името на Банката
Јавен повик за учество на XXXV седница на Собранието на акционери на ТТК Банка АД Скопје
Поволно штедење во ТТК Банка АД Скопје со промотивните депозити за физички лица - ПРОМО ФИКС во денари и во евра
Без трошоци за одобрување и администрирање за кредитите со РИЗИКО кредитно животно осигурување до 31.12.2020 година
Интервју со Претседателот на Управниот одбор на ТТК Банка д-р Драгољуб Арсовски за „Фактор“: Кризата се ширеше побрзо и од вирусот, ТТК Банка одговори силно на предизвиците
Известување за промена на работното време на филијалите и експозитурите од 1.6.2020 година

Copyright ТТК БАНКА АД Скопје Народен Фронт 19А 1000 Скопје тел/факс: 02/3236-400 e-mail: ttk@ttk.com.mk мапа на сајтот предупредување