македонски shqip english
 
Физички лица
Трансакциски сметки
Платен промет
Картички
Кредити
Премиум пакети за приматели на плата преку банката
Депозити
Електронски сервиси за информирање
Електронско банкарство
Мобилно банкарство
Менувачко работење
Трезорско работење
Апликации физички лица
Правни лица
Сметки
Платен промет
Бизнис картички
Кредити
Депозити
Документарно работење
Електронско банкарство
Трезорско работење
Апликации правни лица
Работа со хартии од вредност
MoneyGram - меѓународен трансфер на пари

 

            ЧЛЕН НА

Премиум пакети за приматели на плата преку банката

ПРЕМИУМ СМАРТ ПАКЕТ

 

Премиум СМАРТ пакетот е наменет за:

  • Физички лица вработени во државни институции и акционерски друштва кои се приматели на плата преку ТТК Банка;
  • Физички лица пензионери кои се приматели на пензија (од ПИОМ) преку ТТК Банка;
  • Физички лица кои се вработени во нотарска, извршителска, адвокатска канцеларија (нотари, извршители, адвокати), приматели на плата преку ТТК Банка;
  •   Физички лица вработени во приватни фирми (кои постојат минимум 5 години), со месечни примања не пониски од 15.000 денари (континуирано во последните 12 месеци), класифицирани во А категорија  (континуирано во последните 12 месеци), што се приматели на плата преку ТТК Банка;
  • I и II категорија на корисници: - физички лица што примаат/не примаат плата преку ТТК Банка; - физички лица вработени во приватни фирми (кои постојат мин.12 месеци) со месечни примања не пониски од 12.000 денари (континуирано во последните 6 месеци), класифицирани во А категорија (континуирано во последните 12 месеци), што се/не се приматели на плата во ТТК Банка.

 

 

Зошто Премиум СМАРТ?

 

          Поволности за НЕНАМЕНСКИ ПОТРОШУВАЧКИ КРЕДИТ

·      5,50% годишна фиксна каматна стапка во првата година; 7,81% годишна променлива каматна стапка (НРС + 5,73 процентни поени) во остатокот од периодот, со рок на отплата до 84 месеци;

·      Месечниот ануитет треба да се покрие со 1/3 од месечните нето-примања на кредитобарателот;

·       Максимален износ до 900.000 денари;

·      Во зависност од висината на платата и износот на кредитот, без жиранти;

·      Пониска провизија 2,5% од износот или мин. 2.000 денари (намален надоместок за одобрување 0,50% мин. 2.000 денари во промотивен период до 31.12.2018 година).

 

          Поволности за НЕНАМЕНСКИ ХИПОТЕКАРЕН КРЕДИТ

·      4,90% годишна фиксна каматна стапка во првите три години, 6 месечен ЕУРИБОР + 6,30 процентни поени, не пониска од 6,30% годишна променлива каматна стапка од четвртата година од отплатата до целосната отплата на кредитот;

·      Рок на отплата од 12 до 240 месеци (до 180 месеци во случај кога при анализа на кредитоспособноста се земаат во предвид дополнителни приходи кои можат да се документираат) со вклучен грејс период до 6 месеци;

·       Обезбедување – хипотека на недвижен имот;

·       Можност за ко-кредитобаратели;

     (намален надоместок за одобрување 1,00% мин. 6.000 ден за кредити на износ до 30.000,00 еур; 0,75% за кредити на износ над 30.000,00 еур (со исклучок на кредити одобрени за затворање на недоспеани обврски по кредити во Банката) во промотивен период од 01.10.2018 година до 31.12.2018 година).

 

 

          Поволности за VISA Classic кредитна картичка

·      Референтна стапка за пресметување на стапката на  казнена камата + 7,25 процентни поени годишна променлива каматна стапка;

- Промотивно: 0% во првата година од користењето, за одобрени кредитни картички по поднесени апликации во промотивен период од 26.11.2018 година до 31.3.2019 година, во случај на континуирано редовно подмирување на обврските (да нема доцнење поголемо од 30 дена) во текот на првата година од користењето, за: 1. приматели на плата/пензија преку ТТК Банка; 2. вработени во банки и во финансиски институции што се приматели и неприматели на плата преку ТТК Банка;

·     Кредитен лимит до 500.000 денари;

·      Во зависност од висината на платата и износот на кредитот, без жиранти;

·      Без провизија за плаќање на ПОС терминали во земјата и во странство;

·      Годишна членарина за основна картичка - 600 денари на 12 месечни рати (без надоместок за првата година за одобрени кредитни картички по поднесени апликации во промотивен период од 26.11.2018 година до 31.3.2019 година);

·      Без надоместок  за годишна члeнарина за остварен промет во трговија над 100.000 денари.

         ·      Можност за дозволено пречекорување на трансакциска  сметка  до 2 плати.

 

Како да ја префрлам платата во ТТК Банка?

Многу е едноставно, треба да отворите трансакциска сметка во која било експозитура на ТТК Банка и бројот од трансакциската сметка да го доставите во институцијата во која сте вработени. Притоа, треба да назначите дека сакате да ја префрлите платата на трансакциска сметка во ТТК Банка.

Со отвoрање на трансакциската сметка во ТТК Банка, добивате бесплатно VISA ELECTRON картичка.

 

 

Лице за контакт:

Бојан Штерјовски

Раководител на Оддел за работа со население

Дирекција деловна мрежа

Тел. 02/ 32 47 000 лок. 480

e-mail. bojan.sterjovski@ttk.com.mk

 

* Последна промена направена на интернет-страницата 26.11.2018 година.


 

Известување за неработен ден - 8 декември 2018 година
ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ - Соработник во Оддел за лоши пласмани и преземени средства - Проценувач
ЈАВЕН ПОВИК за избор на најповолен добавувач за набавка на интегриран софтвер за управување со човечки ресурси
ТТК Банка АД Скопје – спонзор на активностите на Македонската филхармонија во новата концертна сезона 2018/19
Девизни плаќања со пониски провизии во промотивен период до 31.12.2018 година
СУПЕР станбениот кредит на ТТК Банка АД Скопје достапен без надоместок за одобрување во промотивен период до 31.12.2018 година!
СЕГА Е ЛЕСНО, со хипотекарниот кредит на ТТК Банка АД Скопје со фиксна каматна стапка од 4,90% во првите три години достапен со намален надоместок за одобрување до 31.12.2018 година!

 

 

Copyright ТТК БАНКА АД Скопје Народен Фронт 19А 1000 Скопје тел/факс: 02/3236-400 e-mail: ttk@ttk.com.mk мапа на сајтот предупредување