македонски shqip english
 
Физички лица
Трансакциски сметки
Платен промет
Картички
Кредити
Ризико кредитно животно осигурување
Премиум СМАРТ пакет за приматели на плата/пензија преку Банката
Депозити
Кусур штедење
Онлајн штедење
Мобилно банкарство
Електронско банкарство
Електронски сервиси за информирање
Менувачко работење
Трезорско работење
Апликации физички лица
Правни лица
Сметки
Платен промет
Бизнис картички
Кредити
Депозити
Документарно работење
Електронско банкарство
Трезорско работење
Апликации правни лица
Работа со хартии од вредност
MoneyGram - меѓународен трансфер на пари

 

            ЧЛЕН НА

 

Соопштенија за јавност 2020

TТК Банка АД Скопје ги намали каматните стапки на депозитите на физичките и правните лица

 

 

Со важност од 4.5.2020 година, ТТК Банка АД Скопје ги намали каматните стапки на денарските и девизните депозити на физичките и правните лица.

 

Каматните стапки на денарските депозити за физичките лица се намалени од 0,05 до 0,30 процентни поени додека пак каматните стапки на девизните депозити се намалени од 0,01 до 0,25 процентни поени за депозити во EUR, од 0,01 до 0,02 процентни поени за депозити во USD и од 0,10 до 0,20 процентни поени за депозити во AUD. Новите каматни стапки важат за сите постојни и новосклучени договори за депозити. Кај постојните договори за депозити со фиксна каматна стапка, важечката каматна стапка ќе се применува на датумот на реорочувањето на депозитот.

 

Физичките лица, покрај поволноста за штедење со фиксни каматни стапки во рамките на стандардното штедење, имаат можност да добијат повисоки фиксни каматни стапки со скалестите депозити за вложени средства над 1.000.000 денари односно 20.000 евра, соодветно на валутата.

 

Каматните стапки на денарските депозити за правните лица се намалени од 0,10 до 0,25 процентни поени додека пак каматните стапки на девизните депозити се намалени од 0,05 до 0,25 процентни поени за депозити во EUR. Новите каматни стапки важат за сите новосклучени договори за депозити.

 

Повеќе информации за услoвите на депозитите во денари и девизи, како и за останатите производи, се достапни на интернет-страницата на ТТК Банка АД Скопје, во експозитурите и филијалите на Банката како и преку апликацијата за мобилно банкарство TTK M-bank.

 

Каматни стапки за физички лица:

 

Стандардно штедење во денари

 

Стандардно штедење во девизи

 

Детско штедење

 

Скалесто штедење

 

 

 

*објавено на 4.5.2020 година


 

Известување за исплата на паричните права од социјална заштита од 4-ти август
Известување за предвремена исплата на јулски пензии од 28-ми јули 2020 година
ТТК Банка донираше компјутери за ученици од социјално ранливи семејства
Известување за исплата на паричните права од социјална заштита од 4-ти јули
Јавен повик за учество на XXXIV седница на Собранието на акционери на ТТК Банка АД Скопје
Известување за промена на работното време на филијалите и експозитурите од 1.6.2020 година
ТТК Банка АД Скопје со нови промотивни депозити за штедачите - ПРОМО ФИКС во денари и во евра
Известување за промена на договорните услови за кредитните производи на правни лица
Известување за понудата за одложување на плаќањето на кредитните обврски на клиентите - физички лица
ТТК Банка АД Скопје однапред плати аконтации за данок на добивка за 2020 година во износ од 10,5 милиони денари

 

 

Copyright ТТК БАНКА АД Скопје Народен Фронт 19А 1000 Скопје тел/факс: 02/3236-400 e-mail: ttk@ttk.com.mk мапа на сајтот предупредување