македонски shqip english
 
Физички лица
Трансакциски сметки
Платен промет
Картички
Кредити
Ризико кредитно животно осигурување
Премиум СМАРТ пакет за приматели на плата/пензија преку Банката
Депозити
Кусур штедење
Онлајн штедење
Мобилно банкарство
Електронско банкарство
Електронски сервиси за информирање
Менувачко работење
Трезорско работење
Апликации физички лица
Правни лица
Сметки
Платен промет
Бизнис картички
Кредити
Депозити
Документарно работење
Електронско банкарство
Трезорско работење
Апликации правни лица
Работа со хартии од вредност
MoneyGram - меѓународен трансфер на пари

 

            ЧЛЕН НА

 

Бизнис картички

VISA Business Debit - Дебитна картичка

 

Предности на VISA Business Debit: Едноставно бесконтактно плаќање на пониски износи во земјата и странство без провизија Можност за издавање голем број картички во рамките на вашата компанија  Едноставен и брз пристап до пари 24 часа во денот Дневен лимит до 250.000 денари Плаќање стоки/услуги и подигнување готовина на банкомат во земјата и странство •  Висока сигурност на трансакции со користење на ПИН-кодот Висока сигурност на трансакции со користење на ПИН-кодот Едноставно плаќање и следење на состојбата на сметка и проверка на промените преку услугата електронско банкарство  TTK E-bank, следење на состојбата на сметка преку електронските сервиси на информирање Рок на издавање - 5 години 

Корисници

·          Домашни правни лица,  регистрирани во Р. Македонија кои работат преку сметки во Банката;

·          Корисници на картичките се физички лица овластени од страна на правните лица.

Валута

·          МКД.

Износ

·          дневен лимит до 250.000 денари во трговија и на банкомат заедно.

Членарини

·          600 ден. на 12 месечни рати.

               *Без годишна членарина во првата година.

Што е потребно да се отвори дебитна картичка?

·         Пополнето и потпишано барање за добивање и користење на картичката;

·          Тековна состојба на правното лице не постара од еден месец;

·          Копија од лична карта од управителот и корисниците.

Провизии

·          Подигнување готовина од  банкомат на TTK Банка - 0,3% мин.50 ден.;

·          Подигнување готовина на банкомат или на шалтер на друга банка во земјата - 2% мин.200 ден.;

·          Подигнување готовина на банкомат или на шалтер на друга банка во странство - 2,5% мин.300 ден.;

·          Плаќање на ПОС терминал во земјата и во странство  без провизија.

Дополнителни трошоци

·          Итна изработка и издавање картичка  2.000,00  денари + 360 ден. ДДВ;

·          Реизработка на картичка поради губење, кражба или други оштети на картичката  600,00  денари + 108 ден. ДДВ;

·          Откажување од картичка по истекот на рокот за откажување определен од Банката 600,00  денари + 108 ден. ДДВ;

·          Откажување картичка во процедура на изработка на картичката 600,00  денари + 108 ден. ДДВ;

·          Реиздавање ПИН-код 200,00  денари + 36 ден. ДДВ;

·          Итно реиздавање на ПИН-код ДДВ  (максимум 2 работни дена) 300,00  денари + 54 ден. ДДВ;

·          Деблокирање ПИН-код 100,00  денари + 18 ден. ДДВ;

·          Преглед на состојба на сметка на банкомат 20 ден.;

·          Праќање на месечен извештај за извршени трансакции по пошта на барање на клиентот 100 денари + 18 ден. ДДВ;

·          Неосновано оспорување трансакции 1.000,00  денари + реални трошоци од другата банка;

·          Трајно блокирање на стоп листа  1.500,00 ден. + 270 ден. ДДВ + VISA  трошоци.

Причина повеќе

·         VISA картичките се со чип технологија која овозможува поголема сигурност и безбедност на податоците и превенција од злоупотреби;     

·          Едноставно бесконтактно плаќање на пониски износи, без провизија;

·          Едноставен и брз пристап до пари 24 часа дневно;

·         Плаќање стоки/услуги и подигање готовина на банкомат во земјата и странство;

·          Намалување ризик од користење готовина;

·          Се намалува потребата за одење во банка - избегнување шалтери;

·          Висока сигурност на трансакции со користење на ПИН-кодот.

За извршените основни и дополнителни услуги Банката наплатува членарини и провизии во согласност со Тарифата на надоместоци за услугите што ги врши ТТК Банка АД Скопје.

 

Пополнете ја апликацијата и доставете ја во која било експозитура на ТТК Банка. Доколку е потребна дополнителна документација, информација ќе добиете од нашите вработени.

Одговор на вашето барање ќе добиете во најкраток можен рок.

 

Тарифа за надоместоци - парични картички за правни лица

 

Лице за контакт:

Горан Томовски 

Директор на Дирекција за правни лица

Сектор за комерцијално банкарство

Тел.: 02/ 32 47 000 лок. 459

e-пошта: goran.tomovski@ttk.com.mk

Дирекција за позадински обработки

Тел. 02/ 32 47 000 лок. 017

* Последна промена направена на интернет-страницата 30.9.2020 година.


 

Интервју со Претседателот на Управен одбор на ТТК Банка АД Скопје д-р Драгољуб Арсовски за „Денар.мк“ - „Ефикасни и достапни и во услови на здравствена криза“
Известување за предвремена исплата на пензиите од 26-ти ноември 2020 година
Известување за четвртото издание на едукативниот настан „Денови на финансиската писменост“
Известување за времено затворање на експозитура Куманово 1
Известување за промена на локација на банкомат во Битола
ТТК Банка АД Скопје ја прошири деловната мрежа со нова експозитура во Кавадарци
Известување за исплата на паричните права од социјална и детска заштита од 4-ти ноември
ТТК Банка АД Скопје со нова експозитура во Скопје, Дебар Маало
ТТК Банка предупредува на лажно претставување со злоупотреба на името на Банката
Јавен повик за учество на XXXV седница на Собранието на акционери на ТТК Банка АД Скопје
Поволно штедење во ТТК Банка АД Скопје со промотивните депозити за физички лица - ПРОМО ФИКС во денари и во евра
Без трошоци за одобрување и администрирање за кредитите со РИЗИКО кредитно животно осигурување до 31.12.2020 година
Интервју со Претседателот на Управниот одбор на ТТК Банка д-р Драгољуб Арсовски за „Фактор“: Кризата се ширеше побрзо и од вирусот, ТТК Банка одговори силно на предизвиците
Известување за промена на работното време на филијалите и експозитурите од 1.6.2020 година

Copyright ТТК БАНКА АД Скопје Народен Фронт 19А 1000 Скопје тел/факс: 02/3236-400 e-mail: ttk@ttk.com.mk мапа на сајтот предупредување