македонски shqip english
 
Физички лица
Трансакциски сметки
Платен промет
Картички
Кредити
Ризико кредитно животно осигурување
Премиум СМАРТ пакет за приматели на плата/пензија преку Банката
Депозити
Кусур штедење
Онлајн штедење
Мобилно банкарство
Електронско банкарство
Електронски сервиси за информирање
Менувачко работење
Трезорско работење
Апликации физички лица
Правни лица
Сметки
Платен промет
Бизнис картички
Кредити
Депозити
Документарно работење
Електронско банкарство
Трезорско работење
Апликации правни лица
Работа со хартии од вредност
MoneyGram - меѓународен трансфер на пари

 

            ЧЛЕН НА

 

Соопштенија за јавност 2010

ТТК Банка една од основачите на „Бизнис лидерски форум“ 2010

Адинг АД Скопје, Гемак Трејд, Инет, КПМГ Македонија ДОО Скопје, Македонски Телеком АД – Скопје и ТТК Банка АД Скопје на 26-ти мај 2010 во Инфо-центарот на Европска Унија го засноваа Бизнис лидерскиот форум на Македонија.

Шесте претпријатија потпишаа Меморандум за разбирање со кој доброволно се согласуваат да интегрираат сет од социјални, етички и еколошки принципи за водење на бизнисот.

 

 

БИЗНИС ЛИДЕРСКИОТ ФОРУМ на МАКЕДОНИЈА е платформа која ги здружува малите, средните и големите претпријатија, во кои бизнисот се води на одговорен начин. Во рамките на Бизнис лидерскиот форум, претпријатијата-членки ќе добиваат целосна поддршка при процесите на планирање, спроведување, проценување и подобрување  на активностите за општествено одговорно работење. Целта е да се поттикне одржлив раст на бизнисот што ќе го зголеми профитот на претпријатието, а истовремено ќе генерира и позитивни економски, социјални и еколошки ефекти за развој на општеството во целост. 

 

Администратор на платформата е Центарот за институционален Развој. Секое претпријатие кое ќе се согласи да ги применува принципите на Бизнис лидерскиот форум може да стане негов член.

 

Бизнис лидерскиот форум е прва иницијатива за здружување на бизнис-секторот во насока на понатамошно унапредување на општествената одговорност на претпријатијата во Република Македонија. Како иницијатива, постои во над 90 земји во светот и за прв пат е промовирана од страна на НКВ Принцот Чарлс во 1990 година и група бизнис-лидери. Македонија е една од ретките земји каде што досега не постоеше платформа за соработка меѓу бизнис-секторот со цел постигнување симбиоза помеѓу профитабилноста и одговорноста на компаниите кон сите актери што се засегнати од нивното дејствување: вработени, клиенти, добавувачи, акционери и други партнери, но и животната средина и општеството/заедницата во целост.

 

Неговата Екселенција Ерван Фуере, специјален претставник на ЕУ и шеф на Делегацијата на Европската Унија, беше домаќин на Церемонијата за инаугурација на Бизнис лидерскиот форум.


 

Известување за предвремена исплата на пензиите од 27-ми октомври 2020 година
ТТК Банка предупредува на лажно претставување со злоупотреба на името на Банката
Известување за исплата на паричните права од социјална и детска заштита од 5-ти октомври
Јавен повик за учество на XXXV седница на Собранието на акционери на ТТК Банка АД Скопје
Известување за предвремена исплата на пензиите од 28-ми септември 2020 година
Поволно штедење во ТТК Банка АД Скопје со промотивните депозити за физички лица - ПРОМО ФИКС во денари и во евра
Без трошоци за одобрување и администрирање за кредитите со РИЗИКО кредитно животно осигурување до 31.12.2020 година
Интервју со Претседателот на Управниот одбор на ТТК Банка д-р Драгољуб Арсовски за „Фактор“: Кризата се ширеше побрзо и од вирусот, ТТК Банка одговори силно на предизвиците
ТТК Банка АД Скопје со понуда за ново одложување на отплатата на кредитните обврски за физички лица
Јавна понуда број 02-5740/2 од 4.9.2020 година за промена на договорните услови за кредитните производи на физички лица
Позитивен финансиски резултат на ТТК Банка АД Скопје за периодот од 1.1.2020 до 31.7.2020 година
Известување за промена на работното време на филијалите и експозитурите од 1.6.2020 година

Copyright ТТК БАНКА АД Скопје Народен Фронт 19А 1000 Скопје тел/факс: 02/3236-400 e-mail: ttk@ttk.com.mk мапа на сајтот предупредување