македонски shqip english
 
Физички лица
Трансакциски сметки
Платен промет
Картички
Кредити
Ризико кредитно животно осигурување
Премиум СМАРТ пакет за приматели на плата/пензија преку Банката
Депозити
Кусур штедење
Онлајн штедење
Мобилно банкарство
Електронско банкарство
Електронски сервиси за информирање
Менувачко работење
Трезорско работење
Апликации физички лица
Правни лица
Сметки
Платен промет
Бизнис картички
Кредити
Депозити
Документарно работење
Електронско банкарство
Трезорско работење
Апликации правни лица
Работа со хартии од вредност
MoneyGram - меѓународен трансфер на пари

 

            ЧЛЕН НА

 

Соопштенија за јавност 2015

Ненаменски потрошувачки кредит БЕЗ КАМАТА!

Искористете ја единствената можноста за остварување на вашите планови со ненаменски потрошувачки кредит, БЕЗ КАМАТА и без надоместоци за обработка на барање и администрирање на кредит, наменет за сите категории на корисници.

 

·          0% камата во целиот период на отплата

·          ДОСТАПЕН за приматели и неприматели на плата/пензија во Банката

·          БЕЗ ЖИРАНТИ за сите категории на корисници

·          МЕСЕЧЕН АНУИТЕТ - до 1/2 од месечните нето-примања на кредитобарателот во зависност од категоријата на корисник

·          БЕЗ НАДОМЕСТОК за обработка на барање и администрирање

·          БРЗО ОДОБРУВАЊЕ

 

 

Корисници

·  Државјани на Република Македонија, деловноспособни лица над 18 години, кои имаат засновано редовен работен однос на неопределено време и работен однос на определено време (само ако договорот се обновува непрекинато во последните 2 години или ако времетраењето на договорот го покрива периодот на кредитот) во јавна администрација и бонитетни претпријатија и институции прифатливи за Банката; пензионери.

·  Физички лица кои примаат/не примаат плата/пензија преку ТТК Банка.

Критериуми

·  Месечниот ануитет треба да се покрие со 1/2 од месечните нето-примања на кредитобарателот за корисниците во категорија Премиум СМАРТ, односно 1/3 од месечните нето-примања на кредитобарателот за корисниците во I-ва категорија и II-ра категорија;

·  Во кредитот не може да се вклучат кокредитобаратели;

·  Минималните месечни примања на кредитобарателот не смее да бидат под 9.000 денари при аплицирање за кредитниот производ;

·  Максималната старост на кредитобарателот не смее да биде поголема од 70 години старост при доспевање на последниот ануитет од кредитот.

Износ

·  до 100.000,00 ден., во зависност од кредитоспособноста

Валута

·  МКД

Начин на отплата

·  Еднакви месечни ануитети кои достасуваат на 1–ви секој месец

·  Кредитот се става во отплата на 1-ви наредниот месец од денот на исплатата.

Рок на отплата

·  До 12 месеци

Каматна стапка

·  0% годишно

Казнена каматна стапка

·  11,25% годишно (законска казнена), прилагодлива за достасани, а неподмирени обврски.

Надоместоци

 

За рок на отплата до 12 месеци:

·  4.000, 00 ден. за одобрување кредит над 60.000 до 100.000 денари;

·  3.000, 00 ден. за одобрување кредит над 30.000 до 60.000 денари;

·  1.500,00 ден. за одобрување кредит до 30.000 денари.

За рок на отплата до 6 месеци:

·  3.000, 00 ден. за одобрување кредит над 60.000 до 100.000 денари;

·  1.500, 00 ден. за одобрување кредит над 30.000 до 60.000 денари;

·  1.000,00 ден. за одобрување кредит до 30.000 денари;

·  Без надоместок за обработка на барање за кредит;

·  Без надоместок за администрирање на кредитот;

·  Без провизија за предвремена делумна ликвидација;

Без провизија за предвремена ликвидација.

СВТ

Преглед на СВТ

Обезбедување

 

·  Без жиранти;

·  Меница со менична изјава потпишана од кредитокорисникот;

·  Административна забрана на плата од фирмата во која работи кредитокорисникот и согласност за активирање (доколку акционерското друштво/ буџетската државна институција/ јавното претпријатие ја издава);

·  Траен налог за наплата на месечните ануитети од сметката на кредитокорисникот-примател на плата/пензија преку ТТК Банка.

Исплата

·  На трансакциска сметка на кредитокорисникот.

 Пример

Вид на кредитот

Вид на кредитот Ненаменски потрошувачки кредит БЕЗ КАМАТА

Износ

60.000,00 денари

Рок на отплата

12 месеци

Износ на ануитет

5.000,00 денари

Начин на отплата

Еднакви месечни ануитети кои достасуваат секој 1-ви од месецот

Каматна стапка

0% фиксна к.с.

Годишна стапка на вкупни трошоци (СВТ)

9,98%

Вкупен износ за плаќање

63.000,00 денари

Вкупниот износ кој го плаќа корисникот вклучува:

Износ на кредитот

60.000,00 денари

Вкупен износ на камата за кредитот

0,00 денари

Надомест за одобрување на кредитот

3.000,00 денари

Надомест за администрирање на кредитот

0,00 денари

Трошоци кои не се опфатени во пресметката на СВТ и/или не се познати:

Трошок за меница

100 денари

Датум на пример

01.06.2015

Лице за контакт:

Бојан Штерјовски

Раководител на Оддел за работа со население

Дирекција Деловна Мрежа

Тел. 02/ 32 47 000 лок. 480

e-mail. bojan.sterjovski@ttk.com.mk

 

* Последна промена направена на интернет-страницата 3.11.2015 година.


 

Интервју со Претседателот на Управен одбор на ТТК Банка АД Скопје д-р Драгољуб Арсовски за „Денар.мк“ - „Ефикасни и достапни и во услови на здравствена криза“
Известување за предвремена исплата на пензиите од 26-ти ноември 2020 година
Известување за четвртото издание на едукативниот настан „Денови на финансиската писменост“
Известување за времено затворање на експозитура Куманово 1
Известување за промена на локација на банкомат во Битола
ТТК Банка АД Скопје ја прошири деловната мрежа со нова експозитура во Кавадарци
Известување за исплата на паричните права од социјална и детска заштита од 4-ти ноември
ТТК Банка АД Скопје со нова експозитура во Скопје, Дебар Маало
ТТК Банка предупредува на лажно претставување со злоупотреба на името на Банката
Јавен повик за учество на XXXV седница на Собранието на акционери на ТТК Банка АД Скопје
Поволно штедење во ТТК Банка АД Скопје со промотивните депозити за физички лица - ПРОМО ФИКС во денари и во евра
Без трошоци за одобрување и администрирање за кредитите со РИЗИКО кредитно животно осигурување до 31.12.2020 година
Интервју со Претседателот на Управниот одбор на ТТК Банка д-р Драгољуб Арсовски за „Фактор“: Кризата се ширеше побрзо и од вирусот, ТТК Банка одговори силно на предизвиците
Известување за промена на работното време на филијалите и експозитурите од 1.6.2020 година

Copyright ТТК БАНКА АД Скопје Народен Фронт 19А 1000 Скопје тел/факс: 02/3236-400 e-mail: ttk@ttk.com.mk мапа на сајтот предупредување