македонски shqip english
 
Физички лица
Трансакциски сметки
Платен промет
Картички
Кредити
Премиум пакети за приматели на плата преку банката
Депозити
Електронски сервиси за информирање
Електронско банкарство
Мобилно банкарство
Менувачко работење
Трезорско работење
Апликации физички лица
Правни лица
Сметки
Платен промет
Бизнис картички
Кредити
Депозити
Документарно работење
Електронско банкарство
Трезорско работење
Апликации правни лица
Работа со хартии од вредност
MoneyGram - меѓународен трансфер на пари

 

            ЧЛЕН НА

Соопштенија за јавност 2018

ТТК Банка АД Скопје со учество на „Денови на                  финансиска писменост“ во Скопје Сити Мол

 

Настанот „Денови на финансиска писменост“ се одржа од 11 до 13 мај 2018 година, во Скопје Сити Мол, во организација на Министерството за финансии, НБРМ како и другите регулаторни институции за финансиска едукација - Агенцијата за супервизија на осигурувањето, Комисијата за хартии од вредност и Агенцијата за супервизија на капитално финансираното пензиско осигурување.

 

На настанот учествуваа банки, штедилници, друштва за осигурување, друштва за управување со инвестициските фондови, друштва за управување со пензиските фондови, како и микрофинансиски институции коишто дадоа свој придонес во реализацијата на основната цел на овој настан - подобрување на финансиската писменост кај населението.

 

Настанот беше посетен од сите возрасти, но најмногу од целната група - ученици од основните и средните училишта, за кои беа организирани забава и финансиско-едукативни активности сè со цел уште од рана возраст да се влијае на нивната финансиска писменост.

 

ТТК Банка АД Скопје учествуваше со свој штанд, промотивен материјал како и финансиски совети во врска со одредени теми што ги засегаат граѓаните и притоа ги израдува најмладите со едукативни подароци.

 

        

 

 

 

*објавено на 16.5.2018 година.

ТТК Банка АД Скопје ги намали каматните стапки на девизните депозити на физички лица во евра

 

 

Copyright ТТК БАНКА АД Скопје Народен Фронт 19А 1000 Скопје тел/факс: 02/3236-400 e-mail: ttk@ttk.com.mk мапа на сајтот предупредување