македонски shqip english
 
Физички лица
Трансакциски сметки
Платен промет
Картички
Кредити
Ризико кредитно животно осигурување
Ненаменски потрошувачки кредити со ризико животно осигурување за приматели на плата/пензија преку Банката
Депозити
Кусур штедење
Онлајн штедење
Мобилно банкарство
Електронско банкарство
Електронски сервиси за информирање
Менувачко работење
Трезорско работење
Апликации физички лица
Правни лица
Сметки
Платен промет
Бизнис картички
Кредити
Депозити
Документарно работење
Електронско банкарство
Трезорско работење
Апликации правни лица
Работа со хартии од вредност
MoneyGram - меѓународен трансфер на пари

 

            ЧЛЕН НА

 

Референтни каматни стапки

 

Соопштенија за јавност 2020

Известување за непречено работење и промена на работно време на експозитурата во градот Дебар

 

Почитувани клиенти,

 

Ве информираме дека Во услови на засилени мерки за заштита од ширење на Ковид -19 во земјата ТТК Банка АД Скопје продолжува непречено со работа и со извршување на клучните функции со што нашите услуги остануваат и понатаму достапни на граѓаните и на правните лица.

 

Експозитурата во градот Дебар продолжува да работи со скратено работно време од понеделник до петок од 9 до 13 часот, а во саботите експозитурата нема да работи. Скратеното работно време ќе трае додека важат мерките и препораките донесени од Владата.


За работното време на филијалите и експозитурите може да се информирате на веб страницата и на мобилната апликација на Банката.

 

Ве повикуваме редовно да ги следите информациите кои Банката ги објавува.

 

Во согласност со Одлуките на Владата, во интерес на јавното здравје и преземање мерки и активности за превенција и заштита на вработените и на клиентите на Банката, Ве советуваме:

 

·          Да комуницирате со Вашите лични банкари по електронски пат или на телефонските броеви на експозитурите, објавени на веб страницата на Банката 

 

·          На Ваше располагање, 24/7, се информациите и услугите достапни преку електронските канали на Банката: електронско банкарство TTK E-bank, мобилно банкарство TTK M-bank, веб-страницатa www.ttk.com.mk како и мрежата банкомати на ТТК Банка АД Скопје објавени на веб страницата на Банката и на мобилната апликација на Банката

·          Да ги редуцирате Вашите посети во експозитурите и филијалите на ТТК Банка АД Скопје коишто редовно се чистат и дезинфицираат

 

·          Во случај на неодложна посета на Банката да одржувате пристојно растојание од најмалку 1 метар со вработените или останатите присутни; да избегнувате ракување и директен контакт при поздравување, да избегнувате долго задржување во просториите, како и да ги користите средствата за дезинфекција на рацете поставени на Ваше располагање во експозитурите и филијалите на Банката; при потреба за искашлување/кивање покривајте ја устата со марамче за еднократна употреба или искашлајте во лактот

 

·         При користењето на банкоматите  применувајте ги препорачаните хигиенски мерки за спречување на ширење на вирусот Ковид-19

 

·         Доколку се соочувате со некакви симптоми на настинка, заради мерки на претпазливост против ширење на инфекција со Ковид-19 вирусот, Ве молиме Ваш приоритет да биде користењето на услугите преку електронските канали на Банката

 

Ви благодариме за препознавањето на важноста на заштитата на сопственото здравје, како и на здравјето на другите и за придржувањето кон овие совети.

 

Со почит,
ТТК Банка АД Скопје

 

*16.3.2020 година

Copyright ТТК БАНКА АД Скопје Народен Фронт 19А 1000 Скопје тел/факс: 02/3236-400 e-mail: ttk@ttk.com.mk мапа на сајтот предупредување