македонски shqip english
 
Физички лица
Трансакциски сметки
Платен промет
Картички
Кредити
Ризико кредитно животно осигурување
Премиум СМАРТ пакет за приматели на плата/пензија преку Банката
Депозити
Кусур штедење
Онлајн штедење
Мобилно банкарство
Електронско банкарство
Електронски сервиси за информирање
Менувачко работење
Трезорско работење
Апликации физички лица
Правни лица
Сметки
Платен промет
Бизнис картички
Кредити
Депозити
Документарно работење
Електронско банкарство
Трезорско работење
Апликации правни лица
Работа со хартии од вредност
MoneyGram - меѓународен трансфер на пари

 

            ЧЛЕН НА

 

Кредити

Ненаменски потрошувачки кредит без ризико животно осигурување

 

 • БЕЗ НАДОМЕСТОК за предвремена отплата 
 • НИСКА ФИКСНА каматна стапка од 5,90% годишно во првата година
 • БЕЗ ЖИРАНТИ до 300.000 денари

Корисници

 • Вработени во редовен работен однос на неопределено или определено време (само ако договорот се обновува непрекинато во последните 2 години или ако времетраењето на договорот го покрива периодот на кредитот) во државни институции, акционерски друштва, приватни фирми прифатливи за Банката
 • Пензионери кои се приматели на пензија (од ПИОМ) преку ТТК Банка

Критериуми

 • Месечниот ануитет треба да се покрие со 1/3 од месечните нето-примања на кредитобарателот
 • Во кредитот НЕ МОЖЕ да се вклучат ко-кредитобаратели
 • За жирантите важат истите услови како за кредитобарателот

Износ

 • Од 20.000 денари до 600.000 денари

Валута

 • МКД

Рок на отплата

 • Од 12 до 84 месеци

Каматна стапка

 • 5,90% годишна фиксна каматна стапка во првата година
 • 8,03% годишна променлива каматна стапка (НРС + 6,50 процентни поени)  од втората година од отплатата до целосната отплата на кредитот

Трошоци

 • 500 денари за обработка на барање за кредит
 • 2,80% мин. 2.000 денари за одобрување
 • За администрирање на кредитот 0,2% на остатокот од долгот (годишно, однапред на главниот долг на кредитот) на кредитот
 • БЕЗ НАДОМЕСТОК за предвремена отплата
 • Трошок за меница/нотарски акт (доколку е потребно)

Обезбедување

 • БЕЗ ЖИРАНТИ за кредити до 300.000 денари

Останато:

 • Меница со менична изјава (во форма на нотарски акт за кредит во износ над 400.000 денари)
 • Административна забрана на плата
 • Траен налог
 • За кредити од 300.001 до 600.000 денари потребен е 1 (еден) жирант
 • По извршена кредитна анализа Банката може да побара дополнително обезбедување, жирант/и

СВТ

Потребни документи

 • Апликација за кредит
 • Фотокопија од важечка лична карта или пасош за кредитобарателот и жирантот/ите
 • Потврда за редовен работен однос, податоци за плата и обврски од платата за кредитобарателот и жирантот/ите (доколку институцијата каде што работат не издава административни забрани)
 • За лица вработени во приватна фирма и образец ПП53 (Декларација за прием од УЈП) за последните 3 (три) месеци
 • За пензионери последен чек од пензија (од ПИОМ)

Документи за наплата

 • Траен налог за наплата на месечните ануитети од сметката на корисникот, примател на плата/пензија (од ПИОМ) преку ТТК Банка

Исплата

 • На трансакциска сметка на корисникот на кредитот

 

Пример

Вид на кредитот

Ненаменски потрошувачки кредит без ризико животно осигурување - за приматели на плата/пензија преку ТТК Банка

Износ

150.000 денари

Рок на отплата

60 месеци

Износ на ануитет

2.893 денари во првата година, 3.015 денари за останатиот период

Начин на отплата

Еднакви месечни ануитети кои достасуваат секој први од месецот.

Каматна стапка

5,90% годишна фиксна к.с. во првата година од отплатата

8,03% годишна променлива к.с. за останатиот период

Годишна стапка на вкупни трошоци (СВТ)

9,24%

Вкупен износ за плаќање

185.287 денари

Вкупниот износ кој го плаќа корисникот вклучува:

Износ на кредитот

150.000 денари

Вкупен износ на камата за кредитот

29.446 денари (во износот не е вклучена интеркаларна камата)

Надоместок за одобрување на кредитот

 

4.200 денари

Надоместок за администрирање на кредитот

941 денари (0,2% на остатокот од долгот, годишно, однапред на главниот долг на кредитот)

Надоместок за обработка на барање

500 денари

Трошок за меница

200 денари

Датум на пример

1.7.2020

 

Лице за контакт:

 

Бојан Штерјовски

Раководител на Оддел за работа со население

Дирекција за деловна мрежа

Тел. 02/ 32 47 000 лок. 480

e-пошта. bojan.sterjovski@ttk.com.mk

 

 

* Последна промена направена на интернет-страницата 1.10.2020 година.


 

Известување за четвртото издание на едукативниот настан „Денови на финансиската писменост“
Известување за времено затворање на експозитура Куманово 1
Известување за промена на локација на банкомат во Битола
ТТК Банка АД Скопје ја прошири деловната мрежа со нова експозитура во Кавадарци
Известување за исплата на паричните права од социјална и детска заштита од 4-ти ноември
ТТК Банка АД Скопје со нова експозитура во Скопје, Дебар Маало
ТТК Банка предупредува на лажно претставување со злоупотреба на името на Банката
Јавен повик за учество на XXXV седница на Собранието на акционери на ТТК Банка АД Скопје
Поволно штедење во ТТК Банка АД Скопје со промотивните депозити за физички лица - ПРОМО ФИКС во денари и во евра
Без трошоци за одобрување и администрирање за кредитите со РИЗИКО кредитно животно осигурување до 31.12.2020 година
Интервју со Претседателот на Управниот одбор на ТТК Банка д-р Драгољуб Арсовски за „Фактор“: Кризата се ширеше побрзо и од вирусот, ТТК Банка одговори силно на предизвиците
Известување за промена на работното време на филијалите и експозитурите од 1.6.2020 година

Copyright ТТК БАНКА АД Скопје Народен Фронт 19А 1000 Скопје тел/факс: 02/3236-400 e-mail: ttk@ttk.com.mk мапа на сајтот предупредување