македонски shqip english
 
Физички лица
Трансакциски сметки
Платен промет
Картички
Кредити
Ризико кредитно животно осигурување
Премиум СМАРТ пакет за приматели на плата/пензија преку Банката
Депозити
Кусур штедење
Онлајн штедење
Мобилно банкарство
Електронско банкарство
Електронски сервиси за информирање
Менувачко работење
Трезорско работење
Апликации физички лица
Правни лица
Сметки
Платен промет
Бизнис картички
Кредити
Депозити
Документарно работење
Електронско банкарство
Трезорско работење
Апликации правни лица
Работа со хартии од вредност
MoneyGram - меѓународен трансфер на пари

 

            ЧЛЕН НА

 

Картички

VISA Classic Debit - Дебитна картичка

 

Предности на VISA Classic Debit: · Без годишна членарина за основна картичка • Плаќање без провизија на POS терминали во земјата и во странство • Можност за дозволено пречекорување до износот расположив на трансакциска сметка • Прво издавање на 5 години • Дневен лимит 100.000 денари • Промена на дневен лимит за плаќање преку Интернет преку електронското и мобилното банкарство на ТТК Банка • Виза картичките се со чип технологија која овозможува поголема сигурност и безбедност на податоците и превенција од злоупотреби • 24-часовна поддршка на корисниците, насекаде во светот • Едноставно следење на сметката и на трошењето по корисници преку интернет-страницата, e-пошта или смс услугата.

 

Корисници

 • Државјани на Република Македонија, деловноспособни лица над 18 години.

Валута

 • МКД.

Износ

 • До износот расположлив на трансакциска сметка, вклучувајќи го и износот на дозволеното пречекорување за клиенти кои примаат плата преку ТТК Банка.

Рок

 • Прво издавање – 5 години.
 • Обновување – 5 години.

Можности

 • Денарска картичка со важност во Република Македонија и во странство.
 • Можност за плаќање на рати за безготовински трансакции:

  -       над 1.500 ден. до 6.000 ден. на 3 рати, без надоместок;

  -       над 6.000 ден. на 6 рати, без надоместок.

 • Промена на дневен лимит за плаќање преку интернет преку електронското и мобилното банкарство на ТТК Банка АД Скопје.

Провизии

 • Користење на картичката за безготовински плаќања без провизија на  POS терминали.
 • Подигнување готовина на банкомат на ТТК Банка - без провизија.
 • Подигнување готовина на банкомат на други банки во земјата – 1,5%+120 денари.
 • Подигнување готовина на банкомат на други банки во странство  2%+200 денари.

Членарини

 • Без членарина за основна картичка.
 • Годишна членарина за дополнителна картичка - 200 денари.
 • За корисниците на Премиум пакетите, посебни поволности.

Дополнителни трошоци

 • Реиздавање ПИН-код - 200 ден. + 36 ден.ДДВ;
 • Итно реиздавање на ПИН-код - 300 ден. + 54 ден.ДДВ;
 • Реиздавање изгубена, украдена или оштетена картичка - 300 ден.+ 54 ден.ДДВ.

Каматна стапка

 • Каматна стапка до дозволено пречекорување на трансакциската сметка: Референтна стапка за пресметување на стапката на  казнена камата + 8,00 процентни поени годишна променлива каматна стапка. 
 • Каматна стапка над дозволено пречекорување на трансакциската сметка - 10,25% годишна прилагодлива  (законска казнена камата) каматна стапка.
 • Пресметката на каматната стапка се врши месечно по пропорционална метода.

Што е потребно да се отвори дебитна картичка?

 • Пополнето и потпишано барање за добивање и користење картичка.
 • Копија од важечка лична карта или пасош.

Причина повеќе

 • Едноставен и брз пристап до пари 24 часа дневно.
 • Плаќање на стоки/услуги и подигање готовина на банкомати во земјата и во странство.
 • Намалување на ризик од користење готовина.
 • Се намалува потребата за одење во банка - избегнување шалтери.
 • Висока сигурност на трансакции со користење на ПИН-кодот.

 

За извршените основни и дополнителни услуги Банката наплатува членарини и провизии во согласност со тарифата на надоместоци за услугите што ги врши ТТК Банка АД Скопје.

 

Пополнете ја апликацијата и доставете ја во која било експозитура на ТТК Банка. Одговор на вашето барање ќе добиете во најкраток можен рок.

Тарифа за надоместоци - платежни картички за физички лица

 

 

 

Лице за контакт:

Бојан Штерјовски

Раководител на Оддел за работа со население

Дирекција за деловна Мрежа

Тел.: 02/ 32 47 000 лок.480

e-пошта: bojan.sterjovski@ttk.com.mk

Дирекција за позадинска обработка

Тел.: 02/ 32 47 000 лок. 017

 

 

 

* Последна промена направена на интернет-страницата на 5.2.2020 година.


 

Известување за предвремена исплата на мајски пензии
ТТК Банка АД Скопје со нови промотивни депозити за штедачите - ПРОМО ФИКС во денари и во евра
Известување за работното време на експозитурите на ТТК Банка АД Скопје - Автокоманда и Куманово 1
Оглас за вработување - Брокер
Известување за работното време на шалтерот во т.ц. „Палма Мол“ во Тетово
Известување за промена на работното време на експозитурите од 11.5.2020 година
Известување за исплата на паричните права од социјална заштита од 4-ти мај
ТТК Банка ја продолжи поволноста за бесплатно електронско и мобилно банкарство за физички лица до 31.5.2020 година
Известување за неработен ден – 1 мај 2020 година (петок)
Препораки во врска со исплатата на априлските пензии
Известување за котација на втора емисија на корпоративни обврзници издадени од ТТК Банка АД Скопје
Известување зa исплата на априлски пензии
Известување за работата на експозитурите и филијалите на ТТК Банка АД Скопје за време на Велигденските празници
Известување за промена на работно време на експозитурата на ТТК Банка во Дебар
Известување за променa на работното време на експозитурите од 9.4.2020 година
Одлуки донесени на XXXIII седница на Собранието на акционери
Известување за промена на договорните услови за кредитните производи на правни лица
Известување до акционерите на ТТК Банка АД Скопје
Известување за понудата за одложување на плаќањето на кредитните обврски на клиентите - физички лица
ТТК Банка АД Скопје однапред плати аконтации за данок на добивка за 2020 година во износ од 10,5 милиони денари

 

 

Copyright ТТК БАНКА АД Скопје Народен Фронт 19А 1000 Скопје тел/факс: 02/3236-400 e-mail: ttk@ttk.com.mk мапа на сајтот предупредување