македонски shqip english
 
Физички лица
Трансакциски сметки
Платен промет
Картички
Кредити
Ризико кредитно животно осигурување
Ненаменски потрошувачки кредити за приматели на плата/пензија преку Банката
Депозити
Кусур штедење
Онлајн штедење
Мобилно банкарство
Електронско банкарство
Електронски сервиси за информирање
Менувачко работење
Трезорско работење
Апликации физички лица
Стандардна табела со податоци по одделни кредити и депозити
Правни лица
Сметки
Платен промет
Бизнис картички
Кредити
Депозити
Документарно работење
Електронско банкарство
Трезорско работење
Апликации правни лица
Работа со хартии од вредност
MoneyGram - меѓународен трансфер на пари

 

            ЧЛЕН НА

 

Референтни каматни стапки

 

ИНСТАНТ кредит со електронско одобрување - нов иновативен производ на ТТК Банка АД Скопје

ТТК Банка Ви го претставува Инстант кредитот достапен за корисниците на електронското банкарство на ТТК Банка! Едноставно, брзо и без чекање во редови обезбедете дополнителни средства со брзо електронско одобрување по најповолни услови.

 

 

Аплицирајте ONLINE за ИНСТАНТ кредит со целосно електронско одобрување, преку платформите на електронското банкарство TTK E-bank и мобилното банкарство TTK M-bank.

 

Корисници

·        Државјани на Република Северна Македонија, деловно способни лица над 18 години, кои имаат засновано редовен работен однос на неопределено време и работен однос на определено време во јавна администрација и бонитетни претпријатија и институции прифатливи за Банката, кои примаат плата преку ТТК Банка.

Критериуми

  • Месечниот ануитет треба да се покрие со 1/2 од месечните нето-примања на кредитобарателот.
  • Кредитобарателот треба да има редовни месечни приливи по основ на плата во последните 12 месеци.
  • Банката одобрува кредити на физички лица кои се кредитоспособни со минимален износ на месечни примања од 12.000 денари остварени во Р. Северна Македонија и кои на крајниот датум на отплата на кредитот нема да бидат постари од 67 години.
  • Кредитобарателот да нема активна кредитна партија за овој вид кредитен производ.
  • Во кредитот не може да се вклучат ко-кредитобаратели.
  • Кредитобарателот да биде класифициран во А или Б категорија на ризик по основ на сите изложености во последните 24 месеци.
  • Да нема постоење на долг по различни основи во вкупен износ од над 10.000,00 денари (неплатени даноци, долг за испорачани добра и услуги и друго) во согласност со извештај од Македонско Кредитно Биро.

Износ

·          Од 15.000 денари до 60.000 денари.

Валута

·          МКД.

Начин на отплата

·          Еднакви месечни ануитети кои достасуваат на секој 1-ви од месецот.

·          Кредитот се става во отплата на 1-ви наредниот месец од денот на исплатата.

Рок на отплата

·          Од 6 до 12 месеци.

Каматна стапка

·          6,5% годишна фиксна каматна стапка.

Казнена каматна стапка

·           9,25% годишна прилагодлива каматна стапка (законска казнена) за достасани, а неподмирени обврски.

Метод и период на пресметка на камата

·          Пресметката на камата се врши месечно по пропорционална метода.

Трошоци 

·          При исплата на кредитот - 600 денари.

·          Без надоместок за обработка на барање за кредит за физички лица.

·          Без трошоци за администрирање на кредитот.

·          Без надоместок за предвремена делумна или целосна отплата.

Обезбедување

·          Без жиранти.

·          Без меница.

Потребни документи

·          Електронска апликација за кредит внесена преку електронското банкарство TTK E-bank.

·          Преддоговорни информации за кредит.

·          Потврда за месечни примања во случај просечната месечна плата во последните 12 месеци внесена во апликацијата да се разликува од истата која е системски пресметана.

Документи за наплата

·         Траен налог за наплата на месечните ануитети од сметката на корисникот, примател на плата/пензија преку ТТК Банка.

Исплата

·          На трансакциска сметка на корисникот на кредитот.

Преглед на СВТ

 

 

Пример

Вид на кредитот

Инстант кредит - ненаменски потрошувачки кредит

Износ

30.000 денари.

Рок на отплата

12 месеци.

Износ на ануитет

2.589 денари.

Начин на отплата

Еднакви месечни ануитети кои достасуваат секој 1-ви од месецот.

Каматна стапка

6,50% годишна фиксна каматна стапка.

Годишна стапка на вкупни трошоци (СВТ)

11,49%.

Вкупен износ за плаќање

31.771 денари.

Вкупниот износ кој го плаќа корисникот вклучува:

Износ на кредитот

30.000 денари.

Вкупен износ на камата за кредитот

1.071 денари (во овој износ е вклучен износот на интеркаларната камата).

Надомест за одобрување на кредитот

600 денари.

Датум на пример

30.9.2021 година.

 

 

 

Лице за контакт:

Бојан Штерјовски

Раководител на Оддел за работа со население

Дирекција за деловна мрежа

Тел.: 02/ 32 47 000 лок. 480

e-пошта: bojan.sterjovski@ttk.com.mk

* Последна промена на интернет-страницата направена на 1.12.2021 година.

 


 

Известување за работно време на филијали и експозитури на 19.1.2022 година (среда)
Известување за работно време на 6-ти јануари (четврток) и за неработен ден 7-ми јануари (петок)
Известување за исплата на паричните права од социјална, детска и цивилна заштита од 3-ти јануари
Известување за работното време на експозитурите и филијалите за време на Новогодишните празници
Известување за предвремена исплата на пензиите од 27-ми декември 2021 година
ТТК Банка АД Скопје ја исплати втората камата на сопствениците на Корпоративни обврзници - прва емисија
Известување за исплата на годишна камата за имателите на корпоративна обврзница од првата емисија по каматна стапка од 3,5 % на годишно ниво
ТТК Банка АД Скопје започнува со издавање и прифаќање Mastercard картички
Одлука за определување на износот на дивидендата и датуми на исплата на дивиденда за 2020 година
TTK Банка АД Скопје одбележува деценија и пол успешно работење
ТТК Банка АД Скопје се стекна со сертификатот „Фер финансиски услуги за потрошувачите“
Кредити со животно осигурување во соработка со „Триглав Осигурување Живот“ АД Скопје (со намален надоместок за одобрување на кредити во промотивен период)
Одлуки донесени на XXXVI-тата седница на Собранието на акционери на ТТК Банка АД Скопје
Јавен повик за учество на XXXVI-тата седница на Собранието на акционери на ТТК Банка АД Скопје

Заштита на лични податоци Политика за приватност Политика за колачиња
Copyright ТТК БАНКА АД Скопје Народен Фронт 19А 1000 Скопје тел/факс: 02/3236-400 e-mail: ttk@ttk.com.mk мапа на сајтот предупредување